Natte uitdaging

haas slootje springen

‘Dirk, doe nou eens gewoon één keertje gek,’ zegt ze terwijl ze een hap van haar boterham neemt. Een rode klodder jam valt op haar hand en met haar tong likt ze ‘m op.
‘Ik zou wel willen,’ zucht hij, ‘maar wattan?’
‘Spring eens in een sloot,’ zegt ze met een lichte schouderoptrek, alsof ze zeggen wil: ik maak het je wel heel gemakkelijk. Hij daarentegen valt bijna van zijn stoel. Ze slaat wel vaker wartaal uit, maar nu krijgt hij een opgejaagd gevoel. Vroeger, toen hij nog met zijn moeder samenwoonde, was zijn leven zorgeloos geruststellend. Ze grinnikt. Hij houdt van haar gegrinnik.

‘Als je één keer gek hebt durven doen, valt het de rest van je leven reuze mee,’ zegt ze zelfverzekerd. Wedden dat je er een goed gevoel aan overhoudt?’ Aan zwemmen in een sloot? Hij heeft zo zijn bedenkingen.
‘Ik heb geen zwembroek,’ werpt hij tegen.’
‘Een zwembroek? Nee…óf helemaal naakt, óf met al je kleren aan.’ Haar ogen peilen zijn gemoedstoestand. Ze vindt ‘m een lieverd maar hij heeft een levensgevaarlijk gebrek aan lef. ‘Weet je,’ zegt ze, ‘je zou ‘t nu gelijk kunnen doen…in de sloot springen.’

‘Het regent,’ zegt hij, en denkt: ik heb al slijtage aan mijn knieen.
‘Natter dan nat kun je niet worden. Laten we het samen doen! Met onze kleren aan! In het slootje achter het erf. Dan gaan we naar elkaar met modder gooien en wie het meeste kroos in zijn haar heeft, heeft gewonnen. Daarna kleden we ons binnen op de deurmat uit en rennen naar de douche. Dan ga ik je rug wassen.’ Met een ondeugend lachje voegt ze eraan toe: ‘En je afdrogen.’

Hij staart haar perplex aan. Voor enkele seconden is hij niet toerekeningsvatbaar. Sinds ze verkering hebben, heeft hij haar alleen maar in het donker bloot gezien. Langzaam kleuren zijn wangen rood. Hij begint te zweten en onderdrukt een paniekaanvalletje. Zijn hart is geraakt door deze vrouw, die zegt dat ze hem lief vindt. Wat is dan het probleem? In zijn ogen ziet ze langzaam een verandering plaatsvinden. Met een voorzichtig lachje kijkt hij haar aan. Hij zegt niets, legt zijn bestek neer, en schuift zijn stoel naar achteren.
‘Zullen we dan maar?’ zegt hij blijmoedig. Hand in hand trotseren ze de regen.

52 thoughts on “Natte uitdaging

 1. O jááá…. lekker gek doen! Wel eens met uitsluitend volwassenen, nou ja ook paar bijna volwassen) mensen verstoppertje “door het hele huis” gepeeld op een regenachtige dag?
  Ik kan het je aanbevelen;-)

  • Verstoppertje spelen lijkt me ook een leuke bezigheid 🙂
   Ik heb ook eens samen met Roos op een regenachtig zondag geskeelerd in de garage.
   Slalommend tussen de fietsen door. Kan ik je ook van harte aanbevelen!

   • Nou dáár bedank ik toch voor;-) ik heb vroeger nooit leren rolschaatsen en 70+ lijkt me toch niet helemaal de beste leeftijd om er mee te beginnen;-)

   • Ik zou willen zeggen: ik ondersteun je wel, maar ik ben nogal een brokkenpiloot, en zoiets wil ik je niet aandoen 😀

 2. Zonder lef kom je nergens. Zwemmen zonder zwembroek gaat net zo gemakkelijk als met. Maar nooit met kleren aan. Dat werkt niet.
  En je knieën slijten van werken en sporten. Niet van regen 🙂

 3. Hahahaha, ik dacht eerst dat hij met zijn moeder zat te kletsen, dat hij daar op visite was en zij langzaam dement raakt ofzo.. maar hij zit met zijn vriendin… gaaf.. tuurlijk in je blote kont de sloot in….

 4. Er is bij die twee duidelijk een hoekje af.—Maar kom dat moet kunnen in deze tijd van gekte.
  Dan samen de sloot in en daarna lekker in de douche,! ! wat wil je nog meer. —-Die twee hun dag kan niet meer stuk.

  • “Er is bij die twee duidelijk een hoekje af.”
   Wat een grappige uitdrukking, die kende ik niet.
   Uitkleden op de mat en dan naar boven rennen en de douche
   warm laten worden. Ik doe het liever in gedachten dan in het echt 😉
   Fijne zondag en liefs.

 5. Haaa Kakeltje…

  wat een geestig verhaal.
  Je schrijft zo leuk…
  Ik zag het helemaal voor me, die twee… licht verlegen en een beetje bleu…
  En dan zomaar samen in de sloot springen… in de regen ook nog…
  Heerlijk!
  Ik doe het ze alleen niet na! heb de Polderslootloop van Spaarndam eens meegemaakt en je wilt niet weten hoe erg je stinkt!!

  Dagdag..
  Liefs van Marlou

  .

  • De Polderslootloop van Spaarndam? Waarom heb ik daar geen logje van jou over gelezen?
   Ik had best willen zien hoe dat gestonken heeft 😉
   Mijn vriendin is eens met fiets en al de sloot in gereden.
   Ze heeft het maar een keertje gedaan maar heeft het al honderd keer moeten horen.
   Fijne zondag LouLou xxx

 6. Wat een leuk verhaal. Zag het zo voor me. Ja het meervoud van lef is niet voor niets leven….. haha En je bent nooit te gek om iets onverwachts te doen al zou in een sloot springen niet mijn ding zijn.

 7. YES DIRK, men ohhh men, dat gaat dara een feest van jewelste worden:-)
  goed zo manneke, soms moet je voor de liefde wel héél draconische maatregelen nemen om er eens wat aktie in te krijgen hé:-)

  heerlijk kakel, dat zou ik nou ook gerust doe, maar NIET op blote voeten met al die drab tussen mijn tenen:-) no weej nevaah evaah 🙂

  dag grote kakelino, ik heb weer genoten van je schrijfsel,
  en die haas,
  wauw, vandaag zag ik een héle grote lopen, respect zeg ik je:-)

  slaap lekker hé tokkeltje,
  xxx

  • Hier lopen ook veel hazen, al heb je er wel een geoefend oog voor nodig om ze te zien zitten in het hoge gras.
   Gelukkig heeft Joris arendsogen 😉 Regelmatig springen ze over de sloot. Zónder aanloopje. Zo knap!
   Je telt de dagen af naar Prins Damian zeker??
   Liefs en een pakkerd van Kakelino xxx

 8. Wat is het soms lastig om gewoon eens lekker mallotig te doen hé! Maar wat heerlijk als je het dan toch doet:-) leuk verhaal heb je weer geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *