Daar zakt mijn broek van af

spijkerbroek1

Hoe bestaat het: springt de knoop van mijn spijkerbroek. Niet thuis op de bank, wat immens praktisch zou zijn, maar als ik naast mijn fiets op de pont sta te wachten. Het lipje van de rits is ook nog onbetrouwbaar, want als er teveel spanning op komt te staan, laat-ie het afweten. Net een mens.

Met mijn rechterhand aan het stuur en de linker aan mijn broek, hobbel ik de pont op. Ik moet de schuine verhoging op, wijst de kaartjesverkoper. Ja, dat weet ik ook wel, maar daarvoor moet ik mijn fiets optillen.
Doe ik dat niet, dan schuift de fiets scheef weg, en valt-ie.
Doe ik dat wel, dan zakt mijn broek naar beneden.
‘Wilt u het voor me doen,’ vraag ik aan de kaartjesman.
‘Sorry?’ zegt hij. Ik kan het de stakker niet kwalijk nemen. Krioelt het van de jonge meiden, vraagt uitgerekend een 100-jarige om hulp.
‘Wilt u het alstublieft voor me doen? De knoop is van mijn broek gesprongen.’ Ik kijk er zo hulpeloos mogelijk bij. Als ik wil, kan ik dat best.
De andere passagiers volgen ons gesprek op de voet. Ik zie ze denken: een vrouw in onderbroek met haar broek op de enkels. Toe, laat ons ook eens lachen.
Gelukkig staat de kaartjesknipper me bij.

Mijn volgende uitdaging is om in rechte lijn van de pont naar boven de dijk op te fietsen. Het lukt, maar je moet niet in mijn spieren kijken; daar is het oorlog. Als ik zonder ongelukken de supermarkt in het dorp kan bereiken, ben ik gered.

Mijn fiets op slot zetten, lukt niet, maar ik ben toch binnen tien seconden terug.
Ik hol door de klaphekjes naar de groente- en fruitafdeling, ruk met één hand een plastic zakje van een rol en verbind daar twee riemlussen ter weerszijden van de rits mee. Eindelijk kan ik met twee losse handen over straat. Gered door een gratis plastic zakje. Was alles in het leven maar zo gemakkelijk op te lossen…

55 thoughts on “Daar zakt mijn broek van af

 1. Haha,had jij dat weer?! Wat slim van je, daar zou ik nooit aan gedacht hebben. Ik liep trouwens tijdens mijn zwangerschap met een elastiek door mijn knoopsgat.
  En nu soms nog wel eens!
  Leuk, twee verhaaltjes over je leven.
  Hoe gaat het met Roos?

 2. Whahaha, ik zie het voor me, weer écht het bewijs”in tijd van nood schil je aardappels met de hakbijl;-)

  Bij mij is er géén knoop van m’n broek en tóch moet ik nog oppassen dat me de broek niet afzakt;-(

  • De rest van mijn spijkerbroeken zakt ook van mijn kont en ik moet dan ook wel een riem dragen.
   Alleen bij deze ene spijkerbroek hoefde dat niet. Hij heeft me mooi in de steek gelaten,
   en ik dacht nog wel dat we een nauwe band hadden…

 3. Ha kakelinoooo!!

  Zooo herkenbaar! Bij mij komt het omdat er een paar kilootjes afmoeten!!
  De één na de andere knopp springt er spontaan af bij de minste of geringste inspanning en natuurlijk… op onmogelijke plekken.

  Heerlijk egschreven! Het leek of ik er bij was!!

  Dagdag!
  Groetjes van Marlou

  .

  • Marloulou…joe aar bek!
   Die knopen die er bij jou afspringen, dat komt natuurlijk door het lekkere leven
   dat je in je berghut hebt geleid 🙂 🙂
   Ik kom snel bij je lezen. Ben zo benieuwd wat jij in het buitenland uitgespookt hebt!
   Baai baai swietie
   Liefs Kakel

 4. Haha, ik had graag toeschouwer geweest op dat pontje. Niet dat ik me kan herinneren ooit in hetzelfde schuitje (pontje) te hebben gezeten, maar ik wil wel altijd per se broeken met riemlussen. En die zijn dan niet voor plastic zakjes, maar voor een riem. Ga nooit van huis zonder.:-)

 5. Ik heb altijd een tas vol “eerstehulp” mee maar op zulke momenten heb ik ook nooit een veiligheidsspeld hoor. Die is dan net ingepikt door dochter of zoon en ergens anders dan in de tas beland.
  Knappe oplossing heb je gevonden. Ik doe gewoon een broek met elastiek aan 🙂

  gr Bibje

 6. Vertrek nooit zonder…

  op wat je niet verwacht kun je eigenlijk niet voorbereid zijn
  want er kan van alles gebeuren
  wat aanleiding geeft tot zeuren
  tenzij men een handtas heeft zo groot als een goederentrein

  Lenjef 🙂

 7. Haha je zal je toch tijdelijk knap ongelukkig gevoeld hebben!
  Als ik erbij was geweest had ik je een zakje kunnen geven, in elke jaszak zitten plastic zakjes (je weet wel waarvoor).
  Weer een heerlijk verhaal Mirjam!
  Liefs Petr@

 8. Hahahaha lachen dit verhaal Mirjam. Maar wist je dat bijna alles in het leven zo simpel is als dit plastic zakje door de lussen van je broek halen? Het zijn alleen wij mensen die te veel nadenken en te veel problemen zien.
  🙂

   • mijn broek zakte af van het verhaaltje van die bedelaar dat je bij me poste, maak dat mee seg….
    Ik wens je nog een hele toffe week

   • Ja, smerig hè?
    Eigenlijk zou dat voor mij een reden zijn om een bedelaar geen gebruik van mijn toilet te laten maken.
    Aan de andere kant is elk mens weer anders…
    Jij ook een fijne week. Ik spreek je wel op je blog 🙂

 9. Die plastic zakjes zijn onontbeerlijk in een handtas! Net als trouwens van die stukjes ijzerdraad (van de vuilniszakken weet je wel?) Op de meest vreemde momenten komt dat allemaal van pas! Een aansteker heb ik ook altijd bij me. Niet omdat ik rook, maar ‘stel dat ik ooit ergens strand en het koud is en ik een vuurtje moet stoken’. Overlevingsdrang hè 😀 (Of dwangneurose? Zou ook wel kunnen eigenlijk!)

 10. Jij beleeft daar altijd wel wat op de pont ;). Ben wel benieuwd welke kaartjesverkoper je had haha…… Mooi verhaal en goed opgelost zo.
  Hadden ze geen plastic zakje op de pont voor je.

   • Hoe bestaat ‘t!
    Nou ja, klein wereldje de Krimpenerwaard.
    Zie jij die dame nog weleens op de pont werken of is zij met pensioen?

   • Nee dat is Josette. Zij werkt er niet meer. Zij woont trouwens bij mij in de straat. Vroeger bleef de pont s nachts aan de Krimpense kant liggen en nu bij Kinderdijk. Zij durft niet rond te rijden met haar auto ’s nachts vandaar dat ze gestopt is met werken. Wel sneu voor haar maar ja het kon niet anders.

 11. O. wat heerlijk dan hé. zo’n plastic zakje 🙂 Zorgt er voor dat je weer normaal kunt functioneren ……. o, trouwens, stond je fiets er nog toen je buiten kwam?

 12. Kakel toch ,wij vrouwen moeten toch op alles voorbereid zijn ?? Zorg altijd voor minstens een [ liefs meer ] grote veiligheidspeld[den] ,zo ook een mini busje deo of parfum voor in stinkende openbare toiletten ,indien je de leeftijd hebt maandverband inleg kruisjes of eventueel zelfs Tena Lady en voldoende papieren zakdoeken .En ja een grote handtas dan natuurlijk whahaha .Ik zie het voor me ,maar je hebt het creatief opgelost en dat is ons vrouwen ook eigen !! Wat kun je toch heerlijk schrijven .
  Liefs Elisabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *