Van de leg

Zo moe

Ik was even een tijdje niet in Blogland. Ik hing thuis op de bank en wist amper nog dat ik bestond.
Vrijdagochtend was ik met beide benen tegelijk uit bed gestapt (dus vooral niet met het verkeerde) toen ik nattigheid voelde. Wat lag daar nou op mijn bed? Water? Maar Lief en ik hebben toch geen waterbed? Waar kwam de lekkage dan vandaan? Toen begreep ik het: het waren druppels. Ze rolden uit mijn ogen. Het kwam omdat het leven zo zwaar op me drukte.

Slapen is bij mij altijd een heikel punt, maar de afgelopen acht nachten samen had ik nog geen zes uur geslapen. Ik had het gevoel dat ik gek werd terwijl ik bij mijn volle verstand was.
Normaal gesproken kan ik mijn eigen gedachten nauwelijks bijhouden, nu hing er een dikke mist in mijn hoofd. Mijn gevoel voor humor lag permanent in mijn nachtkastje; ik gebruikte cocktailprikkers om mijn ogen open te houden en mijn wallen hingen ter hoogte van mijn knieschijven.
Het is waar wat de Engelsen zeggen, dacht ik: “Life suchs and then you die.” Ging ik maar “die,” dacht ik verder, dit is geen leven. Maar ja, Joris en Roos…ik wil zo graag bij ze blijven.

Zaterdag mailde ik dokter House dat ik niet kon slapen en dat dat volgens mij kwam omdat mijn medicijnen niet meer werkten. Ik had dezelfde klachten als in 2005. Destijds moest ik door een fout van de huisarts na vier slapeloze weken worden opgenomen, en dat wilde ik koste wat kost voorkomen.
Dokter House mailde terug of ik ‘m even wilde bellen.
Na een kort overleg mocht ik twee tabletjes extra innemen “en morgen terugbellen.”
Ik sliep niet.
Zondag mocht ik er nog een extra pil slikken en sindsdien slaap ik als Doornroozzzzje.

Langzaam kom ik bij mijn positieven.
Mijn geest blijkt flexibeler dan mijn lijf. Mijn gevoel voor humor heb ik terug; mijn lichaam voelt alsof er een trein overheen is gereden.
De afgelopen dagen ben ik in de watten gelegd door Man en Kind en bestookt met aanmoedigingen van lieve vriendinnen. Duizendmaal dank <3
Tot blogzzzz…

66 thoughts on “Van de leg

 1. O, wat lijkt me dat afschuwelijk!! Zonder slaappillen komt het 3 van de 4 nachten voor dat ik rond een uur of 5 wakker word, maar dat is niets dus vergelijken waar jij doorheen moest.
  Gelukkig gaat het nu dus weer beter, hopen dat het zo blijft.

 2. Ik dacht al dat er iets met je was. je tokkelde zo weinig. Niet slapen is heel erg. wat zullen die nachtelijke uren lang duren. Maar als je zo weinig slaapt zullen de uren overdag ook lang aanvoelen omdat je zo moe bent. Ik hoop dat er iets aan gedaan kan worden.

  • Het was ook heel dubbel om naar bed te gaan.
   Ik kon niet wachten om erin te kruipen, maar zag er ook tegenop.
   Helemaal fout, natuurlijk. Het lag echt niet aan mezelf.
   Dankjewel voor je lieve reactie, Hanscke!

 3. Kakeltje toch, je mag jezelf niet verwaarlozen hé!
  Gelukkig heb je lieverds die voor je zorgen als het wat minder gaat.

  Kop op meid!

  Dikke knuffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

 4. Hè gatver… Slecht of niet slapen is beslist geen feestje, maar ik hoop dat die zin over “die” nooit meer in je opkomt. Voor elk probleem is een oplossing, zegt men. Ik hoop van harte dat jij ook spoedig die oplossing vindt.

  • Slecht slapen heb ik al mijn hele leven. Ik moet ermee leren leven.
   Maar soms is het zo erg dat er niet mee te leven valt.
   Ik ben blij dat het alweer beter gaat. Liefs Kakel

 5. Oei Mirjam, dat is minder. Niet kunnen slapen lijdt tot vreselijke problemen ja.
  JE kan er zelfs zo depressief van worden als ik dinsdag was. Alleen bij zou het dan langzaam aan gaan.
  Goed dus dat je nu weer slapen kunt.

 6. Aiaiai lieve Kakel, wat een zware periode heb je achter de rug. Inderdaad: hopelijk àchter de rug nu je weer wat kan slapen en stilaan je gevoel voor humor terugkomt, dat is een goed teken, toch?
  Gelukkig kreeg je eindelijk een dokter aan de lijn die je begreep en ook effectief hielp!
  Ik kan je nog niet lang genoeg om te weten waarover het vorige keer ging maar hoop uit de grond van mijn hart dat die nare historie zich nooit meer herhaald! STERKTE!

 7. ik ken je natuurlijk niet en ik val ook uit de lucht als ik dit lees.
  Ik hoop echt voor je dat je nog heel goed gaat slapen, maar met zulke vrienden en familie die achter je staan gaat dat volgens mij wel lukken

 8. Wat slapen betreft, ik denk er altijd aan als ik wakker lig: als je ligt dan rust je ook.
  En dan is het niet kunnen slapen niet meer frustrerend.
  En af en toe even wat plassen en drinken, en dan weer liggen, want ook dat is rusten, dat ligt dan heel anders.

 9. Stroomuitval…

  een kleine kortsluiting in de kern van het immer bezige brein
  geeft soms vonken
  die ogen doen lonken
  scheef naar het leven kijken tot de zekeringen vervangen zijn

  Blijf nog maar een poosje in de watten liggen, Mirjam!
  Het zal je goed doen!

  Lenjef

 10. Jeetje Mirjam, wat erg om niet te kunnen slapen….vreselijk. Als er iets erg is is dat een slechte nachtrust. Ik wens je al het beste toe en dat je dit maar gauw achter de rug hebt. Heel veel sterkte!!!

 11. Ik zit net te lezen over ‘gewenning’ van medicijnen. Heftig hoor. Ik ben blij dat je weer slaapt en hoop dat je snel weer boven jan bent. Boven Kakel, Joris en Roos is nog beter/

  xxx

 12. En ik al mopperen als in ééns in de paar weken is een keer een paar uurtjes wakker lig! Gelukkig dat het nu weer een beetje onder controle is bij jou!
  De herfst is voor veel mensen inderdaad een seizoen dat een worsteling is.

 13. O wat vreselijk Kakel! Heel af en toe val ik moeilijk in slaap maar meestal gaat het goed. Wel slik ik de laatste tijd wat vaker melatonine (Sleepzzz). Volgens mij is het een vrouwending en toch wat hormonaal gestuurd, denk je niet? Wat ik ook doe, en misschien moet je het voor de aardigheid eens proberen: ik luister in bed op m’n mobieltje naar ouderwetse hoorspelen. Het helpt!! Ik ben net klaar met ‘Vijf Dode Oude Dames’ – http://www.hoorspelcast.nl/. Door te focussen op die stemmen voel je vanzelf je ogen steeds zwaarder worden, is bijna een soort yoga/meditatie!

 14. mijn maag krimpte even ineen bij die ene zin omdat ik weet hoe erg t leven kan zijn dat dat de oplossing lijkt . Ik heb zo met je te doen. Hele dikke, dikke knuffel lieve schat.

 15. Ooooo Ik ken het gevoel…. Als ik dagen, herstel nachten, achtereen bij een paar aanstaande moederkoeien moet gaan kijken en dus iedere keer mijn bed uitmoet. Dan ben ik na een paar dagen ook moe. Pas geleden maar twee uur geslapen, verlossing om twee ‘s nachts en later de veearts nog moeten bellen voor complicaties… En dan ben ik altijd weer blij dat ik op zondag wat slaap in kan halen….

 16. Een motor die niet aangevuld wordt, gaat sputteren en valt stil. Ik heb geen ervaring met je slaapprobleem maar ik kan me wel voorstellen dat je geen stap meer vooruit geraakt als je niet voldoende slaapt.

  Ik hoop dan ook dat die slapeloze periode ten einde is en dat je je weer fit kan slapen.

  😉

 17. IK hoop dat je vannacht een beetje hebt geslapen. Want je zult het toch in enkele nachten moeten inhalen 😉 Niet slapen is een drama. Gelukkig slaap ik meestal wel redelijk.

  Love As Always
  Di Mario

 18. Dus HET SLOEG weer even toe!
  Je snapt mogelijk wel, dat ik dit herken op een andere manier.
  En ik voel hoe diep het zit, als je schrijft over Joris en Roos.
  Meisje toch!

  Voor die laag hangende wallen gebruik ik een BH
  Sinds kort ben ik bezig mijzelf te trainen met ademhalingsoefeningen.
  Bijzonder moeilijk ! ! ! 😉
  Adem in door je neus
  Adem uit door je neus (en je bent levensvatbaar (grapje) )
  Hou daarna een pauze

  Bovenstaand verlaagd je hartslag, piekeren, betere vetverbranding, en talloze verbeteringen aan lichaam en geest.

  • Ja, het sloeg weer toe ;-(
   Natuurlijk weet ik hoe jij dat ervaart, daarom lees ik je zo graag…
   Ik geniet niet voor niets van je fietsverhalen!
   Ik zie me al lopen met een BH onder mijn ogen. Bedankt, ik heb vreselijk gelachen…oh maai…
   Liefs Kakel xxx

 19. Vreselijk. Niet slapen of tekort slapen…echt zombies zijn er niks bij.
  Ik heb een tijdje medische wietolie genomen, dat hielp goed. Ondertussen slaap ik weer beter zonder middelen.
  Hoop dat je snel weer de oude bent :*

   • Ja wietolie (met thc). Van wiet kan ook een olie worden gemaakt, je hoeft het dus niet te roken maar je druppelt onder je tong.
    Ik gebruik nu vaker CBD olie tegen de pijn, daar zit geen thc in. Ik weet niet of het laatste ook helpt bij slapeloosheid, maar het ontspant mij wel. Op http://www.mediewiet.nl kunnen ze je goed helpen. Je moet even het contactformulier invullen en dan bellen zij jou zodat je het juiste middel krijgt en de juiste dosis. Ze zijn erg aardig. 🙂

    Dat wat hieronder staat helpt ook; ademhalingsoefeningen/mindfulness/yoga. Bewust omgaan met je lijf.

    Ik volg nu een nieuwe therapie bij de fysio gericht op het kalmeren van een “overprikkelt zenuwstelsel”. Ook dat maakt dingen helderder.

    Anyways… we doen alles om te zorgen dat het beter gaat. XO

 20. Waardeloos dat je niet kon slapen. Daarmee verdwijnt al je energie in het putje. Ik hoop dat het nu stukken beter gaat en je het volhoudt. Heel veel sterkte, Kakeltje. Een dikke knuffel uit Vlaanderen.

 21. dag lieve kakelino,
  kijk, dit is een van de dingen die ik zo waardeer in jou,
  het gaat beroerd slecht, je kruipt in je hol en komt er weer uit als het goed gaat:-)
  geen gezanik en of gezeur,
  gewoon hoppa de wolvin staat weer voor haar hol,

  da’s goed,
  en die……. daar moet jij nog heel lang mee wachten snotkwalleke,
  anders kom ik met mijn harige modderige jongens jou eens even flink laten lachen 🙂

  dikke knuffel,
  en ik ben blij met jou, en je weer te zien,
  xxx

  • De rek was er gewoon ff helemaal uit, maar nu doe ik het weer.
   Lijkt me heel gezellig om jou met je harige mannen over de vloer te hebben 😉
   Naais tolking toe joe <3

 22. Ach lieve schat, ik hoop dat dokter House de medicatie nu goed heeft aangepast en dat je weer heerlijk slaapt. Gezien je schrijfstijl zag ik dat je humor weer terug was.. fijn, want humor maakt je “sterk”.

  Humor uit het nachtkastje, “die” er in.. ver weg verstopt.

  Liefs en een dikke knuffel,
  Nathalie

 23. Ach lieve Mirjam toch, wat vreselijk akelig voor je dat je je zo down voelde. Als je goed slaapt ziet de dag er altijd een stuk beter uit is mijn ervaring maar jij het zo maar een hele week overgeslagen, meisje toch. Gelukkig gaat het weer de goede kant op, hou dat vol! Liefs Karin

 24. Hay lieve Kakel,

  Wat vreselijk!!! Wat een ellende! Geen slaap hebben en dan niet even te weinig maar gewoon helemaal niet wordt je knettergek van. Fijn dat het nu weer terug is en dat de mist uit je hoofd weer vertrokken is.
  Laat je nog maar even lekker in de watten gelegd worden!

  Lieve groetjes Debby

 25. Ach lieve Kakelino!
  heb je het zo zwaar gehad?
  Ik dacht al… waar is ze toch?

  Goed dat je de dokter hebt gebeld, want niet slapen… is gevaarlijker dan men denkt.
  Doe ‘s middags maar een tukje op de bank (half uurtje) daar knap je ook wel wat van op.

  Dagdag…
  (ik weet er alles van… brrr)

  Dikke pakkerd van Marlou

  .

  • Goed dat ik DE dokter heb gebeld en niet de huisarts, Marloulou.
   Die had me ongewoon naar de ggz gestuurd ;-(
   Het leven is weer bijna een feestje…
   Jij hebt ook een slapeloos-ikje?
   Liefs Kakelino

   • Tob jij ook met slapen? Ik heb alles geprobeerd maar niets helpt.
    Bij mij heeft het een lichamelijke oorzaak waar ze niets aan kunnen doen.
    Gewoon doorhobbelen…Jij ook sterkte, Marloulou xxx

 26. Ai…pfff…niet kunnen slapen is de hel, vooral als het nachten na een gebeurd. Best dat het aan de beterhand is. Sterkte Kakel, en vooral wens ik je dat je goed blijft slapen.X

 27. Fijn om te lezen dat je je weer beter velt.
  Ik was al benieuwd waar je was, maar dacht dat je van een vakantie aan het genieten was.

  Doe maar lekker rustig aan.

 28. Oeiii, wat naar en wat fijn dat het weer de goeie kant op lijkt te gaan.

  Ik ben wel niet zo’n “expert” als jij, maar ik weet wat niet slapen met je kan doen. Ik heb zelf een jaar of 2 dagelijks medicatie daarvoor geslikt en de laatste jaren gaat het gelukkig op af en toe een periode, goed. En daar ben ik héél blij mee.

  Hoop dat vannacht ook een goeie voor je was? Fijne dag! x

 29. En dat noemt ze van de leg……….lijkt mij een ernstige vorm van vogelgriep………je hebt die trein toch wel terug gekopt……..zonder dollen nu, beterschap en heel veel sterkte en laat je lekker vertroetelen….mak an.

  xxxliefs Dieneke

  • Ik moest ook nog aan de vogelgriep denken.
   Dat is nog erger, dacht ik, als al je dieren geruimd moeten worden.
   Maar terug in bed was ik dat hele spul vergeten.
   Je eigen kruis weegt toch het zwaarst… Maar ik heb het gered 🙂
   Liefs xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *