Straatgevecht

‘Ben jij nog steeds bij dezelfde man?’
Ik vind het zo’n absurde vraag dat ik peins of ik ‘m wel goed verstaan heb.
De vrouw echter herhaalt de vraag.
Ik ben vandaag in een jolige bui, dus houd ik het vriendelijk. Besefte ze het maar.
‘Ja hoor,’ zeg ik ‘en ook nog met plezier.’
‘Geen klachten over je man?’ informeert ze vrijpostig.
‘Als ik klachten heb over m’n man zeg ik het tegen hem en niet tegen jou.’
Dat moet de vrouw even laten bezinken.

Ik ken haar vaag van gezicht van sporten na de zwangerschap. Ze kreunde meer dan dat ze bewoog. Toen al had ze een borstenpartij, een maag, buik en professioneel vet haar en in die situatie is geen verandering gekomen.
Hoe ze heette ben ik vergeten.

‘Ben jij nog bij je man?’ aap ik haar na.
Ze maakt een snurkend geluid. ‘Ikke niet,’ zegt ze. Met haar hand maakt ze een wegwerpgebaar. ‘Hij was schoonmaker…van plan zijn eigen schoonmaakbedrijf te beginnen…huh! Verder dan de gedachte is het nooit gekomen.’
‘Had je hem geen handje kunnen helpen?’
Ze negeert mijn vraag en schalt onverstoorbaar: ‘Mijn tweede man was boekhouder. Dát verdiende goed!’ Even glimmen haar ogen, dan: ‘Maar hij was dodelijk saai. De vriend die ik nu heb is leuk…maar ja…hij heeft vier kinderen. En ik haat kinderen,’ zegt ze vol overgave. In één adem vervolgt ze: ‘Hoe jij het uithoudt met één man, is me een raadsel. Verandering van spijs doet eten. Jij hebt vast nog keus,’ knipoogt ze.
‘Mijn man heeft meer pit in één teen dan die drie kerels van jou bij elkaar. En ik ben veel kieskeuriger dan jij,’ kaats ik.
Ze is verbluft door deze onverwachte wending en valt stil.
‘Ben je altijd zo brutaal of alleen vandaag?’ informeer ik.
‘Ik hoor wel vaker dat ik brutaal ben, ja,’ zegt ze aarzelend. Ineens verandert ze van onderwerp en vraagt: ‘Jouw dochter…die woont toch nog thuis?’
Ik knik stilzwijgend. Hoe komt zij aan die wijsheid?
‘Je moet haar loslaten!’ roept ze fel.
Ik ben in de stemming haar keihard om de oren te slaan. Of minstens luidkeels foei! te roepen, zoals bij Rosa. Maar om mijn goede bui te bederven is meer nodig.
Koeltjes zeg ik: ‘Moeten doe ik alleen op de wc.’
Aan de vrouws ogen zie ik dat het muntje niet valt.
Ik verbeeld me dat mijn ogen de lopen van een kanon zijn en schiet.
Het is een voltreffer. IJlings maakt ze zich uit de voeten.

77 thoughts on “Straatgevecht

 1. wow, ik wilde dat ik er bij had gezeten!!
  Iemand vertelde ons dit: Vraag aan man: Hoeveel kinderen heeft u?(Persoon was erg nieuwsgierig.
  Man: Wel, ik heb er zeven, mijn vrouw heft er ook zeven en samen hebben we ook zeven kinderen.
  Vrager: Echt?? Dus 3 keer 7, dat is……
  Man: Nee, we zijn al Jaren getrouwd en hebben 7 kids!!
  Gewoon even op stang jagen.

  Aan ons wordt het ook gevraagd: Altijd nog dezelfde man/vrouw??
  Ongelooflijk!! WOW! Na 28 jaar nog steeds happy? Niet te geloven!!!

  Manlief zegt weleens: Ze kunnen het bijnaniet hebben dat ik naar huis ga en vind een happy family wachtend op me.

  Door tegenslagen en pesterijen kun je soms dichter bij elkaarkomen.

  Groet,
  Wilma

  • Jullie houden het nog langer vol dan ons! Wij lopen vijf jaar achter…
   Als mensen vragen hoe je het zo lang met elkaar uithoudt, krijg ik zin om te zeggen: “ik heb meerdere mannen, maar Joris vind ik de liefste.” Moet toch kunnen, anno 2015??
   Ik heb ook wel eens tegen iemand gezegd: “Ben je niet een beetje nieuwsgierig?” Die persoon ging er ook meteen als een haas vandoor.
   “Daar maak je geen vrienden mee,” zegt mijn man dan. Maar ik ben helemaal niet op zoek naar vrienden…
   Mijn man is ook een heel gebruiksvriendelijk typ, móet ik er wel even bij zeggen.
   Lieve groet

 2. Er loopt wat rond op deze wereld…en dat jij die net moet treffen en wat een pech voor haar 😀 Bij sommigen zit hun verstand ergens in hun kleine teen maar bij die vrouw was dat teentje waarschijnlijk geamputeerd 😀

  • Haha 😀 Dat vind ik nog eens een geweldige constatering: een geamputeerd teentje.
   Ik dacht altijd dat ik een slecht mens was door mijn felle reacties maar het kan vele malen erger. Weer een geruststelling:-)

 3. Oja, dat soort vragen ken ik. Een andere populaire vraag is wanneer het tweede kind komt.
  Was graag bij het gesprek geweest, het hoofd van de dame in kwestie moet bij jou laatste zin echt goud waard zijn geweest.

 4. Haha, wat een vraag is dat nu weer zeg. Ik denk dat het een zeer onplezierige vrouw is, die vraagsteller. Al die kerels verslijten, en dan een hekel hebben aan kinderen..
  Je hebt je in ieder geval prima opgesteld tegen haar. 😀

 5. Tja, vragen mag maar het antwoord staat er bij hé Kakeltje, goed dat jij lik op stuk gaf, zo ken ik jou!
  OT: blij dat het kaartje effectief aankwam, je weet het nooit met Tant(e) Post(e) hihi.

 6. Sodeju wat kun jij schrijven zeg! Geweldig, en véél ook nog, haha. Alleen kan ik dat niet bijhouden hoor, verwacht asjeblief niet teveel van me…
  Ook veel reakties zeg, wauw!
  Dit verhaal is onvoorstelbaar maar toevallig gebeuren er in het leven de meest onvoorstelbare dingen. Hoe haalt ze het in haar hoofd, dit soort vragen voor de vuist weg, maar voor mij bizar hoe je er op weet te reageren 🙂 Mooi!

  Dankjewel voor je reaktie bij mij. Ja, geweldig hè, ik heb haar ontwikkeling van af een ondernulpunt meegemaakt, maar die koppigheid herkende ik meteen, zo ging het bij mij ook… Vertikken om het op te geven. En als je zoiets in elkaar herkent heb je een vriendschap 🙂
  Over die andere klaproos, ja je weet het! Daarvoor hoef je haar maar héél even te kennen hè? En serieus, juist omdat ze zo gul is en die foto’s graag uitleent, ben ik er extra zorgvuldig mee.

  Een goede week, enne.. schrijf gerust nog wat 🙂

  • Hallo Clemens,
   het is geen verplichting om alles te lezen wat ik schrijf, evenals het achterlaten van een reactie 😉
   Ik heb een abonnement op je genomen, dus wanneer jij iets plaatst, kom ik op bezoek. Lekker met een digitaal mokkapuntje erbij, haha.
   Groetjes Kakel

 7. Je kan niet zeggen dat je geen bijzondere ontmoetingen hebt… mijn hemeltje… ik weet eerlijk gezegd niet wat ik gedaan had haha; zou denk ik ook helemaal aan mijn stemming van dat moment gelegen hebben *knipoog*

 8. Ik zou haar ongelovelijk aankijken en vragen of ze deze vragen allemaal serieus meent, want dat vraag je toch niet als vage bekende…maarja sommige durven toch echt alles. Je hebt weer geweldige antwoorden gegeven Mirjam!

 9. Dat je antwoord kon geven. Ik zou niets kunnen zeggen van verbazing.
  die mevrouw geeft wel een kleurtje aan het leven, waarschijnlijk vind zij het heel gewoon omdat soort dingen te vragen. En jij houdt op jouw beurt weer al je lezers bezig door je ontmoeting te vertellen. Zou zij dat weten? Van getallen heeft zij in ieder geval verstand, anders ruil je je schoonmaker niet in voor een boekhouder.
  Maar hoe kan het nou dat zij niet van kinderen houdt, zij heeft toch met jou op gym na de zwangerschap gezeten? Dan heeft zij toch een kind?
  Misschien heeft haar dochter of zoon haar wel losgelaten? dat is dan weer triest voor haar

  • Zij heeft een zoon die autistisch is. Zij kon zijn verzorging niet aan en hij is op jonge leeftijd uit huis geplaatst, en woont in een gezinsvervangend tehuis. Toen ik naar hem vroeg, zei ze: “Hij is daar gelukkig en ik hier.” Ik vond het niet passend dat in mijn blog te schrijven. Het is wel de reden dat ik haar, nadat zij over Roos begon, geen bijdehand antwoord heb gegeven. Als ze me voortaan maar wel met rust laat!
   Tijdens de na-gym dacht ik dat ze misschien niet helemaal fris in haar hoofd was. Toen ik haar buurvrouw er eens voorzichtig naar vroeg – dat heb je als je op een dorp woont – zei die dat ze prima in orde was, maar graag mensen choqueerde.
   Lieve groet

 10. Dat soort mensen krijg ik spontaan wurgneigingen van .Maar ik denk dat deze ”’dame”’ jou niet snel meer zulke vragen zal stellen .Alhoewel zulke tiepjes vaak een enorm bord voor hun kop hebben . Maar wat ben je heerlijk adrem meid ,ik ben het aan het leren en het gaat me niet slecht af haha
  Lieve groet van mij ,Elisabeth

  • Het lijkt wel of er af en toe iemand anders in mijn hoofd woont die razendsnel antwoord geeft. Ik weet ook pas wat ik gezegd heb, als ik mezelf hoor praten :-))
   Volgens mij heb ik het mezelf aangeleerd na al dat gepest. En het werkt wel: mensen laten me over het algemeen met rust omdat ze weten dat ze de wind van voren krijgen. Het geeft rust…
   Lieve groet

   • Ja lieve Kakel mij geeft het ook rust en dan letterlijk want als ik maar durf te zeggen wat ik denk lig ik er uit bij de mensen .Zowel in het echte leven als op blog .Maar het weerhoud me er zeker niet van om eerlijk en oprecht te zijn en af en toe een tikje terug te geven !!
    Elisabeth

   • Ik zeg niet alles wat ik denk, maar als mensen mijn mening vragen, ga ik er niet om liegen. Ik ben wel te direct, tegenwoordig probeer ik er wat meer bij te lachen 😉 En je krijgt wat je ziet; ik draag geen masker. Ad rem zijn vind ik wel fijn, daardoor laten veel mensen me met rust. De paar vrienden die ik heb vinden het juist fijn dat ik altijd eerlijk ben. “Met jou weet ik precies waar ik aan toe ben,” zeggen ze dan. Elk nadeel…
    Lieve groet

 11. Gelukkig kunnen we het ruimschoots aan jou overlaten deze “dame” haar vet te geven (o nee , ze hád al vet genoeg van zichzelf)
  De brutaliteit….. in ieder geval zegt het allemaal érg veel over deze “dame” !

 12. Hahahaaaa,

  weer zo’n heerlijk verhaal van jou!
  Ik zag het al lezende helemaal gebeuren…

  Sommige mensen sporen zo helemaal niet…
  En dan is het ontzettend leuk om er “iets mee te doen! Schitterend…

  Ik zie ook overal een verhaaltje in. Dat maakt het leven wel spannend…
  Boem!

  Liefs van Marlou

  .

  • Vanwaar de Boem! Ik zou wel een beetje van jouw opruim-energie kunnen gebruiken, MarLou 🙂
   Toch dat boek maar eens reserveren bij de bieb. Goeie tip!
   LIefs en een knuffel <3

   • Ja, nu je het zegt… vanwaar die “Boem”?
    Ik snap het eigenlijk ook niet, nu ik het teruglees.
    Zal wel met het straatgevecht te maken hebben.
    Met het kanonschot?

    Maar… ik stuur je nu een heleboel energie!
    Wat dacht je van een reiki-douche boven je?

    Hou je haaks Kakeltje: alles sal reg kom!

    Dikke knuffel van Marlou

    .

   • Ik ben ook een ei. Heb ik niet eens die Boem! van dat kanonschot door…
    Ja doe mij die Reiki-douche! En morgen, en overmorgen en de dagen daarna, haha.
    Ik hoop dat het reg kom, MarLouLou <3
    Liefs en een pakkerd

 13. Wat een bemoeial! Je zou zo’n iemand toch…ja wat eigenlijk daar moet ik nog even over nadenken. Leuk geschreven alsof ik er bij was maar gelukkig niet echt dat zou alleen maar ergernissen opleveren

 14. Het drukt een stempel op hun leven

  sommige vrouwen
  verzamelen mannen
  alsof het postzegels zijn

  meestal exemplaren
  die ze niet lang bewaren

  omdat er daarvan
  altijd meer
  dan dertien zitten in een dozijn

  Ik denk dat jij een zeldzaam stuk in huis hebt, Mirjam! 🙂
  Lenjef

 15. Gelukkig hebben mannen het alleen over voetbal en auto’s, dat scheelt een boel ergernis! Hoewel de wedstrijd van vanavond niet zo best was, maar daar zijn gelukkig alle mannen het dan weer over eens! Een volgende keer zou ik ook met een boog om die dame heen lopen, die bemoeit zich met zaken die haar niks aangaan!

 16. Sommige mensen zijn echt geboren zonder ziel. Zonder verstand. Maar misschien, als sarcasme niet helpt, dat een bitch slap dat wel doet. Gossiemina wat een mafkees. Nooit heb ik begrepen waarom mensen soms zo moeten doen. Misschien zijn ze zo ongelukkig dat ze via een ander z’n schrik, leed of problemen, zichzelf beter willen laten voelen. Jeetje. Wat een raar wezen.

 17. Geweldig !

  En ja zulke mensen …. ach laten we het er op houden dat Onze Lieve Heer vreemde kostgangers heeft een dat hij ze op ons pad zet omdat wij er nog iets van moeten leren. .. en ja toegegeven Zijn hints zijn niet altijd even duidelijk. …

  Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *