Fancy huurauto

Afgelopen zondag vertrok Joris voor een weekje naar Nice. Voor het werk, dus niet voor het plezier. Althans, dat zei hij. Maar eenmaal in Zuid-Frankrijk ging hij Roos en mij een beetje lekker zitten maken via WhatsApp. Kind kreeg spontaan zin haar vader op de kast te jagen. Alleen moet je van goede huize komen om daarin te slagen.

Roos kreeg een briljant idee.
Ze pakte een oud dekbedovertrek uit de zolderkast en legde die beneden languit op de grond. Rosa liet zich gewillig in de dekbedhoes proppen en met behulp van een paar verantwoorde snoepjes bleef ze braaf liggen. Roos drapeerde het dekbed zodat het echt leek, en maakte een foto.

Rosa op bed

Ze verstuurde de foto via WhatsApp en schreef: “Kijk papa, hoe lief Rosa gisteren in bed lag. Het mocht van mama een keertje omdat het dierendag was.”
Ze verstuurde de foto en toen was het wachten op commentaar. Het kon niet anders of haar vader zou flinke stress krijgen.

Onze telefoons pingden simultaan: “Het is toch niet waar!”
‘Laat ‘m maar even in zijn sop gaar koken, mam, dat is goed voor ‘m,’ gaf Roos mij als instructie.

Na tien minuten rinkelde de landlijn en aan het riedeltje hoorden we dat het Joris was.
‘Hoi pap!’ riep Roos opgetogen. Ze had echt zin in dit gesprek.
(…)
‘Heel goed, en met jou?’
(…)
‘Op mijn bed? Dat kan toch niet? Ik lig in een hoogslaper. Als Rosa daar uitvalt…dat wil jij écht niet.’
(…)
‘Op jullie bed natuurlijk.’ Met haar duim omhoog gebaarde Roos naar mij dat het gesprek precies de goede kant opging.
(…)
‘Wat is daar nou vies aan? Rosa lag óp het dekbed, niet erin! En het was maar voor één nachtje.’
(…)
‘Mama vond Rosa ’s nachts een beetje te zwaar worden en heeft haar toen op jouw helft gebonjourd.’
Roos stikte bijna van de lach. Ze kón niet meer en proestte: ‘Doe nou maar effe rustig, pap, het is maar een grapje.
(…)
‘Het is maar een grapje!’
(…)
‘Het. Is. Maar. Een. Grapje! Echt!’
(…)
‘Zie je dat niet eens? Het is een hartstikke oud dekbedovertrek!’
(…)
‘Eigen schuld. Jij ons een beetje gek maken met je een fancy huurauto, dat het minstens twintig graden en korte-mouwenweer is, je op een terras zit en straks lekker uit eten gaat. En maar volhouden dat het niet voor je plezier is. Maar we houden nog wel van je.’
(…)
Jij ook. De groeten terug!’

‘Zo,’ zegt Roos voldaan. ‘Hij kon maar niet geloven dat het een grapje was. Straks komt-ie thuis en zegt-ie dat-ie het heus wel doorhad maar dat hij ons een pleziertje gunde. Trap er niet in, mam! Koffie?’

79 thoughts on “Fancy huurauto

 1. Heerlijk herkenbaar 🙂
  Met man die er ook intrapt in dit soort dingen. En 2 dochters die niet meer thuis wonen gaan hier ook regelmatig geintjes via whatsapp de wereld over. Jongste zit in Zuid Korea voor een aantal maanden. Wat ben ik blij met whatsapp!

 2. Heerlijk iemand zo terug plagen! Doe ik ook wel eens, of zelfs zonder het woordje “terug”! Manlief heeft het niet zo op honden. Ooit tijdens een zakenreis van hem wijsgemaakt dat er een levend wezen bij ons kwam na zijn thuiskomst…..ik had onder voorbehoud (denk ik) een kat van iemand aangenomen, maar hij dacht dat ik het over een hond had. Het ging zo ver dat hij zei: “hond eruit of ik eruit?” Eenmaal thuis viel het dus mee maar hij heeft het wel een paar dagen gelooft. . Heerlijk om te doen! Trouwens,wij zitten nu in norwegian vliegtuig vanaf Nice naar Göteborg (thuis); toevallig!

   • Het was in Nice gister 23 graden en hier toen we om half twee vannacht thuiskwamen slechts VIER graden……! Maar toch ook blij thuis te zijn. Groetjes

   • Ik was er al bang voor dat de temperatuur in Nice bijzonder aangenaam was.
    En op het journaal vanavond hoorde ik dat het in Turkije bijna dertig graden was.
    Hier is het ook maar vier graden. Brrrr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *