Kapitein Haak

Kapitein Haak

Lief is met de nachtvlucht naar huis komen vliegen.
Hij ligt nog op een oor, maar zijn reistas is klaarwakker en open. Nieuwsgierig rommel ik in de tas rond, hopend op een cadeau van onbekende waarde. Noppes. Wel ligt er een vreemd ding in en ik pak het op. Het is een zuignap met een haak eraan. Wat moet ik daar nou weer mee? Buiten is het licht, maar in mijn ochtendhoofd is het nog donker. Ik plak de zuignap op een keukenkastje en bekijk ‘m van een afstandje.
Zou-ie bedoeld zijn om je handdoek aan op te hangen? Zou kunnen: ben je gewend thuis je handdoek links op te hangen, hangt-ie in het hotel rechts, en valt-ie op de grond waar de afgeknipte teennagels van de vorige gast nog op de grond liggen. Op zijn zachtst gezegd ben ik verrukt over mijn hersenactiviteit op de vroege ochtend. Een teken dat ik niet helemaal mesjokke ben.

Ik hoor een piep van de deur en daar is Man.
Na een stormachtige begroeting, zegt hij schuldbewust dat hij niets voor me heeft meegenomen. ‘Toch wel vuile was?’ opper ik.
Ja, die wel.
Ik wijs naar de haak. ‘Heb je die gekregen of gekocht?’
‘Die hadden we al.’
‘We?’
‘Ja, die hoort bij de NavNav.’
De NavNav?? Dat is onze oude routeplanner, waaruit een dame met omfloerste stem de weg wijst. Wat heeft zij met de haak te maken? Ik snap er geen fluit van en ben onderhand best lang wakker. Man legt uit dat hij de NavNav op de zuignap op de ruit van de huurauto plakt. Wat dacht ik dat het was?
Schoorvoetend vertel ik mijn “intelligente” oplossing.
Lief lacht niet, de lieverd, nee, hij schátert.

Wacht maar. Mijn wraak zal opvallend zijn. Ik druk straks de haak achterover, plak ‘m vannacht op de keukendeur, en hang er een gelubberde en grijsgewassen vuile onderbroek van Lief aan. Eens kijken wie er het laatst lacht in huize Kakelbont.

73 thoughts on “Kapitein Haak

 1. Zo gek vond ik het niet, dat van dat haakje als handdoek haakje. Behalve dan dat het in zijn tas zat. 🙂
  PS Je was wel erg nieuwsgierig met 2 keer nieuwsgierig kort achter elkaar. 😉

 2. Hier gebruikt mijn vrouw de tomtom, ik heb die niet nodig.

  Als man zijnde weet ik gewoon de weg. Ik heb in militaire dienst ook extra goed opgelet toen de sergeant vertelde dat je naar het mos op de bomen moet kijken. Dat zit altijd maar aan een kant!

  Ja

  Hum

  Mijn auto heeft een ingebouwd navigatiesysteem. 😉

  • Oh ja hoor, ik kijk net zo makkelijk in Joris’ koffer. Wij hebben geen geheimen voor elkaar. Het enige wat we niet doen, is elkaars post openmaken.
   Maar jij en ik zijn ook totáál niet met elkaar te vergelijken! Zo zou ik nooit een 11-jarig meisje afkraken op internet.

   • Ik schrik er van. Heb ik een 11 jarig meisje op het internet afgekraakt? wil ik wel graag weten wie dat betreft, want zo zit ik echt niet in elkaar. Ik kan me niet voorstellen dat ik zoiets zou doen. Nogmaals ik wil graag weten waar het om gaat, dan kan ik beoordelen of ik daar, en dat moet dan haast wel, onbedoeld iets gedaan heb wat ik totaal niet zo bedoeld heb. Ik zou niet durven een elfjarig meisje afkraken ligt totaal niet in mijn lijn.

 3. O geweldig! Allebei de verhalen die ik even mocht inhalen 🙂 Ik krijg langzamerhand wel het gevoel dat zo’n boek van jou de moeite waard zou zijn! Dergelijke verhalen op een hoop werken nog beter dan één zo’n verhaaltje afzonderlijk 🙂 Véél beter. Hoop ik, dat dat ook precies is wat er in je boek moet komen…?
  Waha, en volgens mij was jij op dat moment, hieronder, bijzonder trots op je dochter.

  Dank voor je bezoekje 🙂 Klopt, ik ben héél rijk. In ieder geval kwa vrouwen om me heen, haha.
  Liefs van hierzo ☼

 4. Aan de haak geslagen

  sommige relaties
  hangen
  met haken en ogen aan elkaar

  heel vaak zijn het precies de kromme haken
  die in de ogen van de gezel alles recht maken

  want alle haakjes
  passen
  altijd perfect in elk oogje van haar

  Lenjef D)

 5. Zo, het was een hele reis om op je blog te geraken maar ik ben er eindelijk 😉
  Tja, terug pakken voor wat? Je man deed toch niets verkeerds behalve jou toelachen? Nee, dat jij zo’n geweldige fantasie hebt is zijn schuld niet. En die fantasie moet je vasthouden.

  • Hoezo moet jij een hele reis maken om op mijn blog te komen??
   Mij een beetje uitlachen…Je moet het maar niet te ernstig opvatten. Doen Joris en ik ook niet 🙂

   • Die reis heeft te maken met de laadtijd van je blog. Bij je laatste log net ook weer. Over de vier minuten. Dan moet ik nog lezen en reageren en ben zo 7 minuten kwijt voor een logje te lezen 🙁

 6. Woehaha, dit is een fantastisch voorbeeld van hoe jij steeds weer iets minder prettigs tot een leuk verhaal weet om te buigen Kakeltje! Nog één vraagje: hoe reageerde MAN op de vuile onderbroek hihi?

 7. Goede morgen, tja dat krijg je wanneer je in je mans reistas gaat snuffelen. Je weet maar nooit wat je tegen gaat komen. Gelukkig was het maar een haak en geen anders zaken. Grappig logje , dat hou je er tenminste wel aan over.
  Ik wens je een fijne dinsdag toe.

 8. Een leuke verrassing, niet dat je man thuis komt, maar dat ding wat plakt.
  De NavNav, ja dat spreekt boekdelen, waarom had hij die mee naar het buitenland?
  Dat is echte onderbroeken lol, hang maar op. Hans

  • Hij had de routeplanner nodig om vanaf het vliegveld in Nice op de plaats van bestemming aan te komen. De huurauto beschikte niet over een navigatiesysteem.
   Onderbroekenlol. Alweer zo’n goede vondst!

 9. Ik dacht dat zo’n haak bestemd was om een nieuwsgierige echtgenote aan op te hangen ipv van een onderbroek…. maar het is al laat op de avond, dus mijn late avondhersenactiviteit haalt het niet bij die van jou vroege ochtendhersenactiviteit.
  Je moet het allemaal maar weten te verzinnen…..
  Des al niet te min, over de conclusie dat je niet helemaal mesjokke bent ?!??!!!!….. misschien niet helemaal…. maar ….. 😉 laten we het er maar op houden dat je een rijke fantasie hebt….

 10. Wat ben je toch een nieuwsgierig Aagje! 😉
  Ben benieuwd naar je wraakactie.
  Ik heb wel eens een vuile onderbroek van jongste aan onze trekbel bij de voordeur gehangen. Hij ruimde nooit zijn vuile was op en ik had er mee gedreigd, maar hij dacht dat ik dat toch nooit zou doen.
  Dat was een misrekening haha en voortaan lag de vuile was in de wasmand!!

  • Wat een goede actie! Ik denk dat ik dat met Roos’ onderbroek ook een keer ga doen. Als het helpt, laat ik je het nog even weten 🙂 Ik vind ‘m echt leuk!

  • Mijn schoonmoeder was nog veel erger dan ik, maar daar wijd ik verder niet over uit…
   Maar als ik geen gelijk heb, hoef ik het ook niet te krijgen. Dus er is nog hoop 😉

 11. Hmmmmmm wat ik eraan zou hangen doe ik hier niet uit de doeken, je kent me wel en weet hoe mijn brein werkt dus dat kun jij wel invullen..

  Schaterlachen…. dat doe ik hier nu ook … zowel van de pret over jouw loggie als van de voorpret 😉

  -x-♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *