Intiem

Ondanks de titel wordt dit een on-sexy blog.
Ik ben nieuwsgierig naar jullie sanitaire avonturen. Dit wordt geen geur-technisch praatje, ik hoef slechts antwoord op één vraag: plassen jullie thuis met de wc-deur open of dicht?

Als Joris plast, claimt hij het toilet graag “voor zijn eigen.” Hij zit (dat je het weet) namelijk graag op “zijn gemak.” Hij kan zijn trucje niet doen met pottenkijkers (woordspeling!) want dan slaat ogenblikkelijk de sluis dicht. Ik weet dat omdat ik weleens de wc-deur opentrek, tegelijkertijd iets hoor klateren en Man zie zitten. Zodra hij mijn aanwezigheid bemerkt, valt alles stil. Ik roep snel: ‘Sorry,’ en sluit de deur. Ik gun hem zijn rust. Wel typisch dat hij in openbare wc’s zonder schroom naast vreemde kerels kan piesen.

Roos en ik doen dat anders.
Kind gaat zelden op vreemde wc’s. Vreemd is alles behalve de wc thuis, en die bij opa en oma.
Als zij thuiskomt uit college holt naar het kleinste kamertje. Daar gaat de broek omlaag. Wij zijn dan samen al in gesprek en tijdens haar sanitaire stop praten we – met de deur op een flinke kier – gewoon verder. Soms, als ik moe ben, ga ik erbij op de trap zitten. ‘Moet jij nog?’ informeert Roos na haar plassessie, en zo ja, dan zit ik op een voorverwarmde bril.

Nu vraag ik me af: doen alleen moeders met dochters dat?
Je gaat met een kind van luier naar piesen/poepen op het potje, naar zelfstandig poepen op de wc en na afloop de billen afvegen. Kleine moeite om de deur na alles wat daarna komt open te laten staan.
Verder ben ik heel ordentelijk.  Als Roos op haar kamer zit met de deur dicht, klop ik, en staat ze onder de douche (in een cabine) dan klop ik ook en vraag ik of ik binnen mag komen. Vind ik de normaalste zaak van de wereld.

Ik ben dus niet nieuwsgierig hoe de afvalstoffen je lijf verlaten maar hoeveel privacy jullie wensen. Dus: hoe plassen jullie thuis (als je onder elkaar bent)? Je kunt volstaan met een kort: open/dicht/op slot of uitweiden zoveel je wilt.
Schroom niet, je antwoord blijft onder ons…

120 thoughts on “Intiem

 1. Goede morgen Kakeltje. Al van het toilet vandaan? *wink, big smile*
  Wat een massa reacties krijg jij toch op je blog, plezierig om het eens allemaal te lezen en je hebt je beslist je werk aan om ze ook allemaal te beantwoorden!
  OT; bedankt voor je lieve reactie bij mij!

 2. klopt zo een overstroming gaat mij ook te ver , maar ik dacht zou het niet mooi zijn als wij die pracht zagen als het regende i p v al dat grauwe weer :0
  ik heb een bierbuikje , maar te dik , nee niet echt het zijn de broeken die krimpen 😉
  heb het poetswerk op orde , vrijdag nog een x stofzuigen en het toilet en laat het bezoek maar komen
  ja ik pak ook regelmatig een banaan , en de schil goed weg doen , ander glij je uit
  morgen 2 extra wijken hihi
  fijne avond

 3. Onder ons zeg je met zo veel reacties en volgers .. Neen grapje

  Zoals je weet heb ik geen dochters dus daar kan ik niet van meespreken
  Ik heb de deur graag dicht bij wijze van op mijn gemak te zitten en als manlief op toilet zit en die heeft de deur al eens op een kier staan trek ik die onmiddellijk dicht

  En zo maar een leuk weetje : ik heb vanavond vergadering met de schrijverskring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *