Ek het jou lief

Keek op de week (15)

Straat verderop woont stel geoefende geraniumstaarders. Ze bewaken gemeentegras met klein, zelf gemaakt bordje: hondenpoep(en) verboden. Bij elke passerende hond veert echtpaar overeind uit luie stoel.
Mijn reeds lang gekoesterde wens werd vervuld: Rosa poepte pal naast bordje.
Deed stap opzij zodat bewoners goed zicht had want Rosa verrichtte meesterwerk.
‘Wat deed je daarna?’ vroeg Joris.
‘Zoals altijd: drollen oprapen met plastic zakje en dichtbinden,’ zei ik. ‘En daarna bij geraniumstaarders door brievenbus gegooid.’
Man lachte hard terwijl hij nee schudde.
Gelooft me ook nooit.

Droomde vlak voor In.nerlijke Reis over herinnering aan feestavond van Tourclub de Waardrenner. Er trad hypnotiseur op die vrijwilligers vroeg. Wees mij aan.
Ging zitten op stoel in kring met zeven anderen. Moesten naar hypnotiseurs slingerende horloge kijken en naar zijn stem luisteren. Keek langs horloge, blokte stem en zei in mezelf: ik ga niet onder hypnose, ik ga niet…
Hypnose lukte niet. Mocht weer gaan zitten.
Werd blij wakker.

Ons dorp is nieuw nog in te wijden Cultuurhuis rijker. Vrijdag maakte drone erboven opnamen. Van woonboerderij met landgoed, moestuin en zwemvijver in Drenthe, dat snap ik, maar waarom van lomp, log en lelijk gebouw?
Ging ’s middags naar kapper. Toeval bestaat niet.
‘Kijk,’ zei bazin die in bestuurscommissie zit, ’een flyer van line-dancegroep in nieuw kostuum. Hebben Maxima gevraagd Cultuurhuis te openen.’
Bestudeerde flyer. Onderkaak viel op schoot. Zei daarna: ‘Hmmm.’ Durfde kapster niet aan te kijken. Hield het toen niet meer. Hing slap van lach in stoel. Hikte: ‘Dansen zo te zien drama.’

Lag ’s nachts wakker. Kreeg inval: was ik maar een hond! Wanneer Rosa bal in bek heeft en ik ‘Los!’ zeg, laat ze bal onmiddellijk vallen. Zó zou ik willen loslaten.’
‘Maar zou jij dat doen op commando?’ vroeg therapeut aan wie ik gedachte meedeelde.
Was retorische vraag.

Vertelde Joris kort hoe Reis ging.
‘Ik zat te veel in mijn hoofd. Ze zei: “Ga naar je gevoel.” Maar kan moeilijk bij gevoel. Voel dingen waar ik verdrietig van word, en van moet huilen, en heb hekel aan huilen want is controleverlies… Voel dus liever niets, maar wil toch leren voelen.’
‘Jij zit vreemd in elkaar,’ concludeerde Man.
‘Dat wist je toen we trouwden,’ protesteerde ik.
‘Is waar,’ beaamde hij. ‘Ben blij dat je niet-normale vrouw bent. Zou saai zijn.’
Knikte heftig ja.

Roos maakt dit weekend uitstapje naar Sint-Petersburg. Gaat naar museum, Hermitage, balletvoorstelling… Arme, arme student (kuch.)
Kreeg zowaar zonder vragen info over vordering studie: één vak is binnen met maximaal aantal punten. Hoezee!

Kaarten van Roos: #♥ I L Y:
Nog 115 dagen: Ik houd van je.
108: Ich liebe dich (Duits.)
97: Je t’aime (Frans.)
77: Ek het jou lief (Z-Afrikaans.)
67: Dir elkser jeg (Deens.)

imageedit_2_5972913414

113 thoughts on “Ek het jou lief

 1. Goede morgen Kakeltje. Ik wou dat ik je gave tot schrijven had want jij weet altijd alles in zo’n mooie zinnen te verwoorden. Deze keek op de week is weer om U tegen te zeggen. Ik weet het, ik val soms in herhaling maar tja… het is dan ook echt gemeend!

 2. Je bent, zoals ze hier zouden zeggen, een zotte doos … ware er niet dat je nog de klik moet maken van overleven naar leven en van moeten naar ont-moeten zoals je zelf aangeeft. Dat het een weg is met behoorlijk wat hobbels en bobbels hoef ik jou ook al niet te vertellen…. ‘k wens je een kleurrijke uitkomst. Met alle steun die je maar krijgen kan ☺

 3. de randonneur welke ik liet bouwen had natuurlijk een triple , was dan ook geen racefiets , reed met voor en achter volle bepakking door vele landen en over verschillende passen 🙂
  ver voor deze tijd was het natuurlijk gewoon om 2 bladen voor en zeg top 6 achter te hebben 🙂
  die tijd ligt achter mij 🙂
  suc6 met de verandering
  fijne avond groet

 4. Mirjam,
  Met veel plezier gelezen, of over honden poep gaat
  een reis naar binnen,het is de manier van jou schrijven.
  En dan de kaarten met de mooiste teksten met liefde geschreven,en wie kan nou zeggen dat dat je zo veel en lieve post krijgt.
  groetjes Christiene.

  • Wat ben jij een gezellig en positief persoon! Mens klink weer zo…zo…
   Heb je gezien dat je op mijn leeslijst staat?
   Als je dat niet prettig vindt, laat het me weten, dan verwijder ik je.
   Groetjes Kakel

 5. Wat een nare droom over die hypnose. Ik moet er ook niet aan denken om gehypnotiseerd te worden. Hou graag zelf de controle, daarom ook geen drugs of dronkenschap voor mij.

  • Het gekke was dat die droom een herinnering was. Dus iets wat zich werkelijk heeft afgespeeld. Ik heb nog zitten googelen of zoiets bestaat, want ik had er nog nooit over gelezen.
   Nou, dan zijn we het eens! Alles uitsluitend “in control.”

 6. O gut ik heb dat ook eens gehad met mijn oppas hondje een dwerg teckel. Hij was nog niet klaar of ze begonnen al te zeuren. Zag amper wat liggen maar ruimde het altijd op alleen toen had ik de neiging om het maar niet te doen. Ik zou me ook nooit willen laten hypnotiseren. Voor mij is ook controle verlies over mijn eigen denken het ergste wat me zou kunnen overkomen voor mijn gevoel dan.

  • Sommige mensen beginnen al te janken voordat ze zijn geslagen. En de taal die ze uitslaan! Alsof de stadse mentaliteit steeds dichterbij komt.
   Maak je geen zorgen: als je niet wilt, kan niemand je hypnotiseren!

 7. Ik vrees dat het met mijn karakter voor iedere hypnotiseur onbegonnen werk is mij te hypnotiseren. Ik heb katten die bij de buren gaan en buren van wie de katten bij ons komen. Iedereen gelukkig dus !

 8. Hoe vaak hoor ik: je bent niet Wijs! Wist je dat nog niet? Je hebt mezelf gevraagd toch? Blijft toch het leukste zo gek doen.
  Ik zou bijv naar die mensen wijzen en dan naar die drol en terug naar hen. Hebben?
  Die Roos hè, leuke meid!!
  Groeten daar!
  Love you! Zeggen we hier dan weer!!
  Wilma

  • Ik heb mijn man gevraagd. Gewoon thuis, aan de keukentafel. Romantischer kan toch niet?
   Haha, wat een goeie inval: die mensen drollen aanbieden. Loop eens wat vaker mee als ik Rosa uitlaat.
   Love you! Luid, kort en duidelijk.
   Lieve groet

 9. Hypnose, ik vind dat maar eng. Iemand heeft toch even de ‘macht’ over de geest. Misschien moet ik minder films kijken en vaker genieten van jouw verhalen. Lieve, lieve, lieve Roos. <3

  btw, die hondenpoep, gewoon doen!

  • Mijn fiets”maten” jutten me op om toch te gaan zitten. Wacht maar, dacht ik, mij krijg je niet onder hypnose. En het was nog waar ook!
   Hoe is het met jouw teckel (-:

 10. Toch jammer dat die hypnose niet lukte. Had mij een goed, amusant en leesbaar experiment geleken….
  Dat bordje…. Had een mooi tjaatje voor mijn rubriek geweest! Hou wel van zulke blunders.

 11. Nou, ook ik houd er niet van als ik dingen MOET doen… Maar soms, heel soms, kun je wel eens ergens niet onderuit. Zoals destijds hondenpoepjes opruimen van Binky. Maar nee, dat was helemaal niet erg, want een poepje zo groot als mijn pink? Was echt niet erg.
  Wat geweldig wat Roos allemaal gaat zien! En zo heerlijk die Rooskaartjes.. wat een geweldig leuk idee was dat toch van haar! Als ik straks 6 weken weg ben ga ik ook heel vaak aan Jan ‘ek het jou lief’ schrijven..!
  En dat Joris blij is met zijn niet-normale vrouw snap ik. Ik zou ook maar saai zijn als ik normaal was. Gelukkig ligt Jan geregeld dubbel om mij en ik trouwens ook om hem, dus saai? Nee.. hier ook niet 😉
  Lieve groetjes!

  • Ik zeg altijd maar zo: ik wil niet wat ik moet. En eentje van Annie M.G.: luister nooit naar je moeder dan komt het altijd goed (-:
   Nou, als Rosa er even voor gaat zitten, heb je al snel een hand vol, haha.
   Ken je die mop van die toerist die naar Engeland op vakantie gaat?
   De reiziger loopt in een park en moet ineens ontzettend poepen. Van ellende gaat hij achter een boom zitten.
   Komt er toevallig een agent langs die zegt: meneer, dat kost u een pond!
   Zegt de toerist: haal het er maar af. Er ligt genoeg voor een kilo (-:
   Lieve groet

 12. Als de humor niet bestond…….
  Volgens mij onze redding om overal humor te zien, zelfs in vreselijke dingen.
  Stukje over gevoel zo herkenbaar. Dat niets voelen en ook niet durven. Ik zou trouwens niet eens weten hoe dat moet. Ja als er hier een diertje doodgaat, dan voel ik het.

  Wat heerlijk dat t zo goed met jullie dochter.
  liefs van mij.

  • Natuurlijk heb ik ook gevoel naar mijn man, kind, huisdieren enzovoort maar verder kan ik er niet bij. Een vriendin van me vertrouwt volledig op haar onderbuikgevoel. Daar kan ik met m’n verstand niet bij.
   Komt natuurlijk door dat trauma. Maar daarom zijn we nog niet slecht, Hélène (-:
   Ik lees jouw graag. Je schrijft heerlijk humoristisch.
   Lieve groet

 13. Pfff moeilijk hoor bij je gevoel komen en je voor een vreemde helemaal “bloot” geven. En onder hynose lukt ook al niet 😉
  Als ik de drolen van de honden (drole is leuk in het frans haha) opraap en iemand kijkt naar me zeg ik: wil je het hebben, lekker voor op brood. Flauw he?
  Voor altijd bewaren die lieve kaartjes van je dochter, in een mooi doosje doen en dan af en toe lezen.

  Liefs Petr@

  • Ik laat me daar niet in een zaal vol mensen de meest idiote dingen doen. Controle, hè?
   Drole of zijn Frans klinkt bijzonder chic. Ik denk dat ik het ga overnemen!
   Nee niet flauw. Humor houdt de wereld draaiende.
   Lieve groet

 14. mogge Mirjam
  nu dat pintje smaakte best hoor na die mooie wandelingen
  ja Limburg is zeker mooi en ik geniet dan ook van het wandelen in dit stukje Nederland
  jullie fietsten dus wel delen van de Amstel Gold race 🙂
  geniet de dag
  lieve groet , Karel

  • Delen van de Amstel Gold race? Natuurlijk niet! Helemaal. De volle 175 km. We zagen dat als voorbereiding op Luik-Bastenaken-Luik van 235 km.
   Na het fietsen dronk ik nog weleens een bruin biertje maar dat is lang geleden.
   Welterusten voor straks.

   • Toen fietste ik ‘m zelfs nog zonder triple (-: Wat zeg ik: ik heb alleen maar racefietsen met twee bladen voor.
    Wordt toch eens tijd dat te veranderen.
    Lieve groet

 15. Hi dear!

  Jeg elsker deg…
  Ja, wat lief, dat ze dat in allerlei talen aan je stuurt…
  Dat moet gewoon echte liefde zijn!
  Henry en ik hebben eens een tocht van 4 weken gemaakt: Denemarken-Zweden-Finland-Noorwegen. Onderweg hebben we ook zo’n lijst van “Ik hou van jou” gemaakt en aan mensen gevraagd, wat het in hun taal was. Was heel grappig…
  Hier issie in het Nepalees:

  म तपाईंलाई प्रेम
  Ma tapā’īnlā’ī prēma

  Dag lieffie, ich liebe dich
  Dikke kus van Marlou

  .

  • Dat klinkt toch als een muziekje: jeg elsker deg…
   Ik zal het ook nog wel in het Fins krijgen, denk ik zo.
   Henri en jij zijn echt een heel bijzonder stel. Om aan zulke dingen te denken en aan mensen te vragen!
   Lieverds pur sang ♥
   Ek het jou lief (-:
   DIkke kus

 16. Was het maar zo makkelijk hé, dat loslaten. Maar de angst om wat dat loslaten vervolgens los maakt is misschien gewoon te groot, of niet?
  Nu heb je er nog de controle over. -Zo voelt het voor mij tenminste. Voor jou ook? – Joris heeft gelijk, en Roos ook, echt kaartjes om in te lijsten. Wat doet ze het goed daar, wat zul je trots op haar zijn. Dikke kus X

  • Je omschrijft het precies zoals ik het ook voel. Eerst moet je naar dat gevoel toe – wat je al niet wil – dan er een diepe duik in nemen. Dan stort je natuurlijk in elkaar en maar janken. Weg regie. Zelfs dan houdt het nog niet op want dan krijg je nachtmerries en huilbuien. Die laatste moet je opsparen tot er niemand thuis is. Het liefst in een klein hoekje.
   Straks is Roos thuis en mis ik haar kaartjes (-:
   Dikke kus ♥

 17. Heerlijk om te lezen die keek van jou week 🙂

  En ja, ik kan me voorstellen dat je dat zakje met Roza haar productie het liefst in de brievenbus had gegooid, maar ja, dat staat niet zo hé, voor een volwassen vrouw ………. jammer eigenlijk dat we ons zelf in dat keurslijf laten steken hahaha

 18. Goede avond Kakeltje. Volgens dat bordje zit je dus helemaal fout als je die poep opruimt, hmmmm waarom moet ik nu gelijk aan dhr O.B. Bommel denken? Die zou zijn jonge vriend misschien op deze onvolkomenheid hebben gewezen.
  Je hebt een heerlijke dochter en een schat van een man, wat kun jij anders zijn dan heel bijzonder?
  Zelf geef ik ook niet graag de regie uit handen, maar ja soms kan het niet anders vrees ik. Misschien moet je daar eindelijk de muur afbreken die je om je tranen hebt gebouwd en helemaal uit kunnen huilen, zonder controle , je ziel schoonwassen met je tranen en het verleden verwerken.
  Maar wat anders, die lieve briefjes in alle talen je zou ze in moeten lijsten en ergens ophangen waar je elke dag voorbij komt, om weer te lezen dat je een geliefd mens bent.

  • Heel terecht dat je aan Bommel dacht! Als je op de foto kijkt, kun je linksboven “Taalvoutje” zien staan. Dat is een website die spelfouten en dergelijke toont. Per ongeluk kwam ik ‘m tegen. Ik vond ‘m wel apart.
   Ik huil alleen wanneer ik alleen thuis ben. En dan nog het liefst als de stofzuiger aanstaat, zodat ik mezelf niet hoor. Het klinkt heel aanlokkelijk om je ziel schoon te kunnen wassen met tranen. En dan helemaal opgelucht verder te gaan met leven.
   Die briefjes…ik ga ze missen als Roos weer thuis is (-:

 19. Mijn hond laat de bal niet los… ja als hij in het water is en staat ze langs de kant te janken omdat haar bal ergens op de bodem van het IJsselmeer ligt. Hele weg naar huis door het achterraampje gluren tot het water niet meer te zien is. Loslaten… moeilijk!
  Fijn dat je student zo geniet 🙂

  • Rosa is het gelukkigst als ik de bal in het water gooi. Wel 20, 30 keer achter elkaar en dan nóg heeft ze er geen genoeg van.
   Kind is alweer op de helft. Wat vlíegt de tijd!

 20. Shit

  de geurende
  stempel
  die honden op hun levensweg drukken

  het is soms een spoor dat een diepe indruk nalaat
  aan de passant die er met zijn schoenen op staat

  want er zijn
  veel baasjes
  die zich niet over het probleem bukken

  Er zijn er niet veel die zoals jij alles in geuren en kleuren kunnen vertellen, Mirjam! 🙂
  Lenjef

  • ‘Het is soms een spoor dat een diepe indruk achterlaat.” Ik heb zitten huilen van het lachen (-:
   Wat dacht je van jezelf, Lenjef? Velen kunnen niet aan je tippen met je gedichten. Altijd treffend en to the point.
   Dank je!

 21. Je kan zeggen wat je wilt, Mirjam, maar saai zijn jouw weken zeker niet. Interessante droom trouwens, ook daar kan je het mooie woordje loslaten lekker op los laten. Interessant dat die hypnotiseur vrijwilligers ZOCHT, en jou vervolgens AANWEES. Waarschijnlijk hou jij (ook) niet zo van iets MOETEN…

  p.s. ik vind het jammer dat je in deze keek op de week stukjes de lidwoorden en persoonlijke voornaamwoorden weglaat – je kan zo mooi schrijven en nu lijkt het of je dat opzettelijk verminkt. Zonde 🙂

  • Ja, hij wees alle “vrijwilligers” aan en ik zat zelfs nog wel achterin de zaal. Mijn standaard kreet is: “Ik wil niet wat ik moet.” Ik ben bezig met ont-moeten maar ik “moet” nog veel leren (-:
   Zo schrijf ik alleen bij de keek op de week. Daar had ik gewoon zin in. Bedankt voor je commentaar; ik waardeer het.
   Lieve groet

   • Aangezien moeten bij mij precies dezelfde reactie uitlokt (en Mariet heeft dat zelfs nóg sterker) heb ik het M-woord dan ook zorgvuldig vermeden in mijn opmerking over jouw telegramstijl 🙂
    liefs terug

   • Bij het horen van het woord “moeten” valt er geen goed garen meer met me te spinnen. Moeten doe ik alleen op de wc.
    Groeten aan je vrouw (-:

 22. We hebben hier een hondenuitlaatpad. Daar staan veel vuilnisbakken voor de hondenuitlaters die de drollen netjes opruimen en niet in het wild laten liggen, al heeft de meerderheid daar schijt aan! Onze katten zijn zoveel makkelijker, die kakken bij de buren in de tuin, hoor ze daar nooit over.

  • Jahaha, de meerderheid heeft er schijt aan (-:
   Sinds we vorig jaar samengegaan zijn met vier andere gemeenten moeten we ineens hondenbelasting betalen. Dus eigenlijk mogen de ambtenaren van mij die shit wel opruimen.
   Veel erger zijn de paarden die door en rondom het dorp lopen. Dát zijn pas hopen!

 23. Een Cultuurhuis in je dorp, woon jij in een chique dorp, ons dorp heeft maar één dorpshuis, (mag geen buurthuis zeggen van vrouw want dat is stads) …. maar de is wel voor de cultuur, speelt de dorpsfanfare elke week, je kan er biljarten en we hebben de bingo….

  En ik heb echt meelij met Roos, ….. echt afzien doet die meid daar volgens mij…..

  • Het gaat ook met vallen en opstaan. Af en toe loop ik boos weg bij therapie. Dan geef ik aan dat ik verder niet op het onderwerp wil doorgaan en dan doet-ie het toch. Dan klap ik dicht en vertrek. De stress is vaak zo groot…
   Dikke kus

 24. dik elsker jeg, ek het jou lief, wat klinkt dat toch mooi,
  en wat maakt Roos toch heerlijk veel mee, in haar jonge leven, “geweldig”

  dat voelen komt wel, geef het maar rustig de tijd… begin klein.. verlang niet meteen het onderste uit de kan…
  je weet toch ook hoe je van iemand houdt, Roos, manlief, Rosa, en Saartje, dan kan het ook ergens zitten het tegenovergestelde, en dat mag je de kans geven naar boven te komen:-) komt goed ik voel het aan m’n water..

  dikke kus kakelino, joe aar ze best

  xxx

  • Roos ziet echt vreselijk af in Finland (-: Ze belt meestal om de dag via de gratis wifi. Niet als ze op stap is, dan heeft ze wel wat anders te doen. En terecht.
   Oh ja, moet zij nodig plassen dan? Mijn gevoel zit verstopt onder een loden deken. Maar eens kruip ik eronderuit!
   Dikke kus ♥

 25. Sommige mensen hebben niets beters te doen dan mopperen en op alles letten. Vreselijk, ik heb daar zo’n hekel aan. Genoten van je week, je schrijfsels en de liefde van en voor je dochter.

  Liefs Frederique

  • Elke dag dringt het nóg dieper tot me door hoeveel 120 kaarten zijn. En dat ze die speciaal voor mij geschreven heeft. Onvoorstelbaar…
   Dank je! Lieve groet ♥

 26. Als een hondje wat doet, reageren mensen maar al te graag.
  Maar niet als je een lerenjack en tattoos hebt.
  Onder zeil door een klokje lukt wel als het heel stil in de kamer is.
  Schiet al op Roos komt bijna thuis, hum. Hans

  • Heb altijd netjes de poep van de hondjes opgeruimd, een ander hoeft geen last van mijn hondje te hebben.
   Tik de dag neem een eitje, maar ik vergeet er vaak een te eten en dan blijven ze maar staan. Hans

  • Dat is een goeie! Mensen die er woest uitzien, laten ze met rust en brave burgers zoals ik vallen ze er mee lastig.
   Nog 65 kaarten te gaan, Hans.
   Warme groet.

  • De foto komt van de website “Taalvoutje.” Daar kunnen mensen fouten in spelling of opstelling van woorden melden. Vorige week hadden ze de top 20 van fouten in tatoeages. Echt heel hilarische zaten er tussen.
   Vind je mij een schatje?? 🙂

 27. Oh enig. Hondje janse poept niet op hondenuitlaatplaats. Ze gaat vlak voor de uitlaatplaats bij de heg zitten poepen, keert meteen om en wil terug. Gelukkig woont daar niemand.
  Hondje speedy laat ook de bal los op commando, slechts één keer .Gooi ik dan weer dan gooi ik voor niks, ze laat hem liggen waar ie ligt en laat hem ophalen door mij.
  Onderkaak viel op schoot hahahaha krijg de hik van de lach.
  Ik begrijp dat je je gevoel soms zou willen uitschakelen.
  Heerlijk voor Roos uitstapje naar Sint-Petrusburg
  De dagen gaan aftellen ,leuke kaartjes:-)
  Liefs

  • Wat een lieve reactie weer van je. Alleen als ik de namen van je honden lees, begin ik al te lachen.
   Jij de bal weggooien en ‘m zelf uit de bosjes gaan halen (-:
   Lang geleden heb ik m’n gevoel verstopt omdat dat het gemakkelijkst was. Ik was bezig met over-leven en daar wil ik nu “leven” van gaan maken.
   Roos zit daar op rozen!
   Lieve groet ♥

 28. ‘k Geloof je natuurlijk ook niet, Mirjam, of toch… ?!
  Straffe (droom)madam.
  ‘k Denk aan Toon Hermans…-> ‘leg neer die bal’… !
  Er is ook nog je maag, je ziel…, ‘k denk dat we mekaar begrijpen…
  Zo mooi is ‘houden van’…
  Lie(f)s.

  • Nog nooit eerder heb ik een herinnering gedroomd. Vond dat heel raar.
   Werken aan jezelf is misschien wel het moeilijkste wat er is. En het kost bergen energie waar ik toch al zo weinig van heb.
   Nog 65 dagen en evenveel kaarten te gaan. Iedere dag is het weer een klein cadeautje.
   Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *