Hooligan

imageedit_4_6035340417

Vergeleken met Saar is de doorsnee rebelse voetbalsupporter een watje. Ons Franse hangoorkonijn heeft het formaat van een uit de kluiten gewassen kat en beschikt van nature over asociale vaardigheden. Ze loopt los en is zindelijk, en daar houdt elk compliment op.

Heeft ze weer een dag dat ze zwanger is van irritatie, dan springt ze op de lage tafel. Alles wat erop staat, moet het ontgelden. Met haar tanden sleurt ze de onderzetters uit de houder en smijt ze achteloos rond, en sodemietert de houder erachteraan. Met haar achterpoten.
Bloemen neerzetten? Kansloze missie. Ze verorbert de bloemen en laat de stelen staan.

Planten in de vensterbank? Ze vreet ze kaal, of trekt ze er af en gaat er bovenop zitten.

Bij het stofzuigen moet ze in haar hok anders hangt ze in het snoer. De klep van haar hok wel met extra ijzerdraad vastzetten anders bevrijdt ze zich in een oogwenk.

Slecht gedrag afleren door middel van een douchebeurt met de plantenspuit doorstaat ze met verve. Met een volstrekt stoïcijns smoelwerk kijkt ze me verwijtende aan: baas, is dat je dank omdat ik zoveel van je houd?

Ook bij konijnen gaat de liefde door de maag.
Open ik de koelkast, gaat Saartje op haar achterpoten staan en probeert in de groentelade te springen. Een achtenswaardige prestatie want onder de koelkast staat een vriezer met drie laden.
Ze bedelt om droog brood dat op de keukenkachel ligt.
’s Ochtends ben ik haar gedienstige lakei die groente op een schoteltje presenteert. Is alles op? Dan krijgt het serviesstuk een jetser met haar achterpoten.

imageedit_6_2315260805

Is haar etensbak leeg dan wil madam nu, meteen, direct, onmiddellijk op de wenkbrauwen bediend worden anders laat ze haar etensbak alle plinten van de kamer zien.
Water drinken doet ze bij voorkeur tijdens het journaal waarbij ze meer herrie produceert dan een laag overvliegende JSF.
Ze komt in volle galop aansnellen zodra de kastdeur opengaat want dáár staat de voorraad knaagdierpatatjes.
Zijn de wekelijkse boodschappen gehaald, nog voor de kratten de grond raken, zit ze er bovenop in de hoop een versnapering aan te treffen.

Wil ik haar gelukkig zien, geef ik haar een klokhuis. Op een stil plekje vreet ze ‘m op – ook de steel en pitjes – waarbij het kwijl uit haar bakkes druipt. Haar goede manieren compenseren het: ze likt de gemorste druppels op en veegt de vloer schoon met haar bef. Per ongeluk, omdat ze er bovenop gaat liggen, maar toch…

Maar roep ik Saartje en behaagt het hare majesteit, dan komt ze, duwt haar koppie in mijn hand en maakt knabbelgeluidjes van welbehagen.

Wat zou het leven zonder onze vandaal saai zijn!  

Heb jij een huisdier?

imageedit_8_4026645798

116 thoughts on “Hooligan

 1. Wij hadden vroeger ook een konijn: Toby. Dacht dat hij een haan was, zat steeds op de kippen…
  Op een dag waren we hem kwijt. Echt heel het huis overhoop gehaald om hem te vinden. Na een paar uurtjes hebben we hem gevonden, hij had een gat gemaakt in de onderkant van de driezit en daar een knus plekje gevonden.

  • Welkom Bernadette en bedankt voor je reactie! En meteen een voltreffer (-:
   Een konijn die denkt dat-ie een haan is en een gat in de onderkant van de driezits maakte. Ik durfde het niet hardop voor te lezen uit angst dat het Saartje op een idee bracht.
   Groetjes Kakel.

 2. Ik heb alles gehad…….. Aquaria, hamsters, cavia’s, honden, katten, zelfs een aapje ooit (achtergelaten in onze dierenwinkel de aso’s ) muizen, tamme ratten, vogels, vijvervissen, een jonge egel opgekrikt, aangereden eenden, uit het nest gevallen vogeltjes, konijnen.
  Nu heb ik niets meer alleen vissen in de vijver…….heel makkelijk, geen haren, je hoeft ze niet uit te laten…
  Maar een hond mis ik nog wel eens, lekker mee gaan wandelen, verplicht een paar keer per dag naar buiten> Maar ben te veel vrije vogel momenteel om er een te nemen.

  • Je hebt heel wat meegemaakt en verzorgd in je dierenwinkel. Wat asociaal om een aapje achter te laten. Was-ie nog een beetje hanteerbaar?
   Voor een hond moet je tijd vrij maken. Eigenlijk voor ieder dier dat je ‘neemt.’ Vind ik trouwens een naar werkwoord.
   Stel dat je radius minder wordt, kun je altijd nog een hondje uit het asiel halen.
   Lieve groet.

 3. Goede morgen Kakeltje. Heerlijk en knap geschreven verhaal over je Saartje, ik heb er hartelijk om gelachen: wat een deugniet is het hé. Maar blijkbaar onmisbaar in het huisgezin, zonder haar zou het beslist saai zijn *wink, big smile*.
  Zelf heb ik ook lange tijd een wit konijn als huisdier gehad, ik weet dus waarover je spreekt hihi. En de hond die later kwam, moest er niet voor onderdoen. Nee dan, geef mij maar katten, daar heb je minder werk mee. Jammer alleen dat nu ook de laatste twee gestorven zijn, maar buiten lopen er nog zo’n kleine 18!

   • Goede morgen Kakeltje. Ja, zo zou het kunnen stellen, alleen heb ik hen niet gezocht, maar zij mij. Maar we komen meer dan goed overeen, we geven zelfs meer uit aan kattenvoer dan aan ons eigen eten… *wink, big smile*

   • Dan verwennen jullie de katten enórm of zijn zuinig op jullie eigen eten (-:
    Wel lief, zoveel over hebben voor straatkatten!

 4. Dat stampen met de achterpoten doen konijnen als er gevaar dreigt, om hun soortgenoten te waarschuwen. Wrs wordt Saar ‘s nachts alleen in haar hok ergens bang van. Het is ook nogal een verschil met overdag. Als je die angst wegneemt, wordt ten minste daarvan niemand meer wakker.

  Momenteel geen huisdier, vorig jaar moest mijn koetjeskat een spuitje omdat hij kattenaids had. Ik ben gewend honden en katten te hebben.

  De wilde en halftamme buitenkonijnen zijn onlangs zo’n beetje allemaal tegelijk aan een nieuw virus (RHDV2) overleden. Net op tijd voordat het een plaag werd (volgens sommige mensen). Een enkele kwam bij mij van de halve appels eten die ik voor de merels neerleg. (Nee, niet alleen klokhuizen.) Ik heb nog nooit een konijn zo zien smullen.

  • Ha Marry!
   Toch ligt er ‘s nachts een kleed over haar hok. Maar misschien hoort ze iets waarvan ze schrikt.
   Ons vorige buitenkonijn stampte alles bij elkaar. Vermoedelijk omdat er muizen van het voer mee vraten. Mijn man werd steeds wakker van het gestamp en heeft horrengaas voor het hok gespannen. Daarna werd het gestamp minder.
   Saar krijgt ook gewone appel maar met mate anders gaat ze aan de dunne, ondanks het vele hooi dat ze eet.
   Ons vorige huiskonijn Bella sprong op de bank als Roos een banaan zat te eten. Wrong zich op schoot (lees: duwde laptop opzij) en begon als een gek van de banaan te vreten.
   Wat een lol van je beestenspul (-:
   Dank voor je uitgebreide reactie.

 5. Ik dacht altijd, want je kunt een konijn ook dingetjes leren, dat het konijn zich wel zou aanpassen, maar niet dus. Boris sprong zo over een meter hek heen… dus die groentelade is goed te doen.

  Ik had net een stuk geschreven over onze witte dame. Huisdieren genoeg in huis.
  Fijn weekeinde!

  • Zindelijk maken was snel aangeleerd. En lekker hapjes eten (-: Wij hebben van ellende maar een ijzeren scherm rondom onze stereo en tv gezet, want ze sprong zelfs óp het meubel om bij de kabels te komen.
   Joris had haar bijna naar het asiel gebracht. Het staat voor geen meter, maar we hebben nu tenminste weer een leven.
   Leuk stukje over de Witte en Takkie!

   • Bij ons ook planken voor alle kieren, het was geen gezicht. Was de hele dag bezig met de byt-ex, want meneer vond overal wel een plekje om in te bijten. Heerlijke huisdieren, Franse Hangoren 🙂

 6. ik heb een kat, en geloof me, ik ken zelfs wat van deze streken die jij hier neerpent.
  Nu ligt ze met haar rug tegen de sjefaas, maar zo vlug als ik me in de zetel zet kruipt ze op me, en als ik aan de computer ga zitten komt ze ook bij me zitten, maar dan kan ik niet typen, ik jaag ze iedere keer weg en dan gaat ze braaf langs me zitten. Ze is de hele dag braaf, maar draai ik mijn rug zit ze op tafel.
  Eén @->- voor jou

  • Katten kunnen heel geraffineerd zijn! Volgens mij is ze gewoon verliefd op je (-: Bekijk het positieve kant. Of is het meer een stalker. Hmmm…
   Laten we het er maar op houden dat ze graag in je buurt is!
   En ook eentje @->- voor jou ♥

 7. Ja hoor ik heb 2 hondjes janse en speedy. Soms kan ik ze opvreten en soms
  kan ik ze wel wurgen. Zóóó lief als ze slapen of dicht tegen me aan liggen om te kroelen maar oh wee als ze niet de constante aandacht krijgen, dan is leiden in last en zijn het echte etterbakken vooral speedy
  Lieve groetjes

  • Ria! Wat fijn weer wat van je te horen.
   Natuurlijk ken ik Janse en Speedy. Ja, soms halen je huisdieren het bloed onder je nagels vandaan. Dan sla je je ogen ten hemel en vraag je: waarom, waarom wilde ik huisdieren.
   Maar ze sleuren je ook weer door moeilijke tijden heen. Zeker als je ziek bent en ze willen dicht bij je zijn, is dat een hele steun.
   Doe kalm aan. Een dikke kus ♥

 8. goh volgens mij loop ik een eind achter 🙂
  maar fietsen was / is hier heel normaal , als kind al weg op de fiets te kamperen enz enz , ja en dan hoort een lekke band repareren er gewoon bij
  uitvalnaven – jaren ’50 , nee ik heb ze niet gezien hihi
  mis die ouwe fietsenmaker nog elke dag

  slaap wel groet

 9. ha die Mirjam
  taal is een mooi iets , en ook mooi om mee te spelen
  en dat laat dit stukje toch best aardig zien
  ik ben dan ook zeer verguld met die 10 en gNiffel 🙂
  ja ik heb leren luisteren naar dat lijf van mij , voorheen liep ik altijd gewoon door en zei , als de wind draait , waait het wel weg , niet dus hihi
  komt goed
  fijne avond groet

  • Taal verveelt nooit. Vandaag viel de nieuwe “Onze Taal” in de bus. Achterop staan altijd fouten uit de krant, bladen of advertenties.
   Quote: “Zeehonden spotten met historische kotter.”
   “Dierenasiel worstelt met vechthonden.”
   “Foliumzuur en vitamine C zijn onder andere goed voor de vermindering van de vermoeidheid en de weerstand.”
   Deze is het leukst: ‘40% van de treinreizen begint op de fiets, terwijl 50% lopend eindigt.”
   Lieve groet.

  • In het Frans, haha. Dan hebben we een probleem (-:
   Ik herinner me nog: ouvrir la porte. Maar daar zal Saar weinig mee doen.
   Ze knuffelt ook graag, hoor!
   Warme groet.

 10. En dan tóch van het beest houden hé!;-)
  ja wij hebben sinds een half jaar dus de zwarte kater beau die als afgestudeerde angsthaas hier binnen kwam. Meneer hééft nog een gebruiksaanwijzing maar is nu toch zover dat we bij binnenkomst verwelkomst worden met een gemiauw alsof hij drie weken alleen thuis is geweest.

  • Soms snap je zelf niet waaróm je van het serpent houdt, maar je doet het toch. Tegen wil en dank (-:
   Dat is ook zo fijn met een hond. Even op de fiets naar de bieb en bij thuiskomt vreet ze je bijna op. Zo ontzettend ben je gemist. Geeft een mens een mieters gevoel.

 11. Wat een heerlijk Konijnen leven heeft ze toch. Zo leuk dat ze echt een eigen karaktertje heeft. Ik heb het zo te doen met die arme konijntjes, die eenzaam in zo’n klein hokje buiten zitten zonder ook maar enige vorm van vermaak of aandacht. Hoe kunnen mensen dit toch doen?
  Heerlijk verhaal weer, zoals altijd.
  Dikke kus!

  • Jullie hebben het ook enórm met Spook getroffen. De foto’s die ik op fb zie, man, man, dat je nog geen Instagram-account hebt gemaakt voor hem (-:
   Wij hebben buiten nog twee konijnen in een hok. Een konijn alleen doen we niet. Dat is zo zielig. En je moet die twee zien. Ze vreten samen van hetzelfde blaadje andijvie en dezelfde korst brood. Het is een tweeling en ik houd ze niet uit elkaar!
   Dikke kus ♥

 12. Mirjam,
  wat een prachtig konijn, en ze brengt zelfs veel leven in de tent!!
  haar achterkant mag gezien worden
  maar zo lang ze jou schoenen niet op eet………..
  Wij hadden jaren geleden een bijzondere vrolijke hond ….Biegel
  in zijn jonge jaren moest hij wel eens in een Bens
  en daar raakte hij met zijn tanden klem in de tralies…
  de rest zal ik je besparen….
  lieve groet
  Christiene

  • Zie je hoe vuil haar achterpoten zijn? Dat is van in de tuin lopen. Soms krabbelt ze aan de deur dat ze de tuin in wil. Als ze regent keert ze meteen weer om (-:
   Met zijn tanden klem in de bench? Hoe kan dat nou? Nee, laat maar…lijkt me geen aanlokkelijk verhaal.
   Fijn weekend en lieve groet.

 13. Da’s toch werkelijk bij de konijnen af…
  Huisdieren zal je bij ons niet vinden, daarvoor zijn we te vaak en te lang van huis.
  Heb vroeger wel een konijntje in huis gehad. Dat lieve beestje knaagde bij voorkeur aan de snoeren van de geluidboxen in de kamer. Mijn dochtertje van vijf nam onbedoeld wraak door het beestje uit haar handen op het tuinhekje te laten vallen, waardoor het arme dier een gebroken heup opliep.

  • 🙂
   “Dat lieve beestje knaagde bij voorkeur aan de snoeren van de geluidboxen in de kamer.” Een “feest” van herkenning. Echt elk draadje is weggewerkt. Achter een plint of via een pc-buis.
   Sorry, ik ben echt een dierenvriend maar moest toch even lachen om de val op het tuinhekje. Wat zal dat arme beest een pijn hebben gehad. Kon-ie nog geholpen worden of moest-ie een spuitje? Weer moeilijk uit te leggen aan een klein kind.
   LIeve groet

 14. ach ach ach 🙂 whahahahahahaha heerlijk zo’n eigenzinnig dier in huis, ..
  je kan ze voor geen goud missen al kun j e ze af en toe achter het behang plakken..
  hier zo’n mantrazinger… phew hey… heffie..
  maar ik hou van ‘m voor geen miljoen gaat íe weg 🙂
  en m’n jongens… ach, ik waag het niet eens om te beschrijven wat ik voor ze voel ik zou in tranen uitbarsten,
  geniet jij nou maar… en dat bordje….. daar zou ik een ander voor nemen..
  een saarbestendig bord…..

  lof joe sweetie
  xxx

  • Mantrazinger…hahaha…dankzij Bach kun je erom lachen, voorheen kon je wel janken om Rufus (-: En tóch wil je ze houden. Soms snap je jezelf niet.
   Ik last eerst “saaIbestendig” bord (-: Zelfs plastic is niet tegen haar bestand. Ze heeft de rand van mijn toffels afgeknabbeld. Gelukkig niet opgevreten. Alle vlokken lagen er keurig naast.
   Gewoon de kruimeldief pakken en nergens over praten (-:
   laf U 2 ♥

 15. Een thuis gevoel

  de warme gezelligheid
  in een huis
  is heel gemakkelijk te meten

  niet met gesofistikeerde toestellen
  die van alles over cijfers vertellen

  maar aan de aanwezigheid
  van drink- en voerbakjes
  waar honden en/of konijnen uit eten

  Helaas zijn velen allergisch aan gelukkig makende toestanden, Mirjam. 🙂
  Lenjef

  • Stiekem verdenk ik mijn man ervan dat hij het best een beetje jammer vindt dat hij (of ik) niet allergisch ben (-:
   Saar vindt-ie een loeder. Maar Rosa heeft zijn ♥ gestolen.
   Als je van dieren houdt en je bent allergisch voor ze, is dat verdrietig. Vooral voor kinderen.
   Want naast “warme gezelligheid” geven ze vooral “een thuis gevoel.”
   Ik heb elk woord van je weer op waarde geschat!
   Lieve groet

 16. Haha wat een druiloor! Je kan nog wel dreigen dat de KERST (!) er aan komt, misschien heeft ze dan wat meer respect voor je.
  En ach je zou haar toch niet willen missen.
  Zoals je weet hebben wij 2 honden en een poes.
  Sinds een maand woont oudste zoon en schoondochter (tijdelijk) weer hier en ze hebben hun huisdier, jawel een konijn, meegenomen. Hij heet Lex, ist het niet hilarisch? Overdag zit hij in zijn hok (boven) maar ‘ s nachts loopt hij los want hij maakt een herrie ‘s nachts! Rammelen aan de tralies en stampen,
  Zelfs de buren horen het haha.
  Dus hier ook een horrorkonijn 😉

  • Saar is immuun voor dreigementen. Ze is zelfs Rosa de baas. En de dierenarts, haha! Er moet een assistente bijkomen en dan nog is het vechten. En thuis maak ik haar ogen solo schoon. Hup, een likje zalf erin.
   Het is ook een kroeldoos. Als ik achter m’n laptop zit, zit ze naast mijn stoel, onder aai-bereik. Konijn links en hond rechts. Of andersom…
   Lex? Haha. Is-ie vernoemd naar de koning (-: Saar stampt ook weleens ‘s nachts. Dan zit ze altijd in haar hok. Mijn man wordt er altijd van wakker.
   Gezegend zijn jullie met jullie horrorkonijn ♥

 17. Naast een terror clown is er kennelijk in ons land ook een terror konijn. In deze versie wordt vader door Flappie geslacht in het fietsenhok. Dick Maas zou er een hele enge film van maken, hoewel een levensgevaarlijk konijn natuurlijk al te zien is in Monty Python en the holy grail.
  Wij hebben 2 katten, Bips en Loki. Dat is opvoedkundig verantwoord voor de kinderen en ontzettend gezellig, vooral als het buiten koud is.

  • Die versie van Flappie wil ik wel zien! Ik houd wel van bloederige wraakverhalen.
   Wat een namen: Bips en Loki. De katten dienen zeker als voorbeeldfunctie: als je niet luistert, ga je maar buiten staan. Echt hachelijk!

   • Bips heet eigenlijk Bibbel, naar een ijsbeertje in een Barbie film. Maar Bips vinden we veel leuker!

    Hoogtepunt was een paar jaar geleden toen Bips op oudejaarsdag naar buiten was gegaan en door alle knalletjes niet terug durfde te komen. Zijn we de hele wijk doorgelopen en hebben aan iedereen gevraagd of ze onze Bips hadden gezien. Een witte harige Bips, zeiden we als mensen vreemd stonden te kijken. Dat hielp overigens niet.
    Ja, op 1 januari was hij terug, maar hij is sinds die keer erg schrikachtig als hij knalletjes hoort.

   • Vernoemd naar een ijsbeer in een Barbie-film. Ik wist niet dat jij daar graag naar keek (-:
    Had een foto van die witte harige Bips meegenomen. Toch fijn dat je ‘m weer terug vond. Met schrikeffect…

 18. Konijnen zijn fijne beesten! Ik had vroeger een ren achter het huis met zeven dwergkonijntjes, die ik mijn lesbische wooncommune noemde. Het waren allemaal vrouwtjes, vandaar…. Helaas gingen ze door een virus allemaal achter elkaar dood.

 19. ha die Mirjam
  mooi beessie
  en ach wat maken die paar goede manieren uit , zolang de rest maar slecht zijn 🙂
  wij hadden thuis nooit geen huisdieren , ik had tussen zeg ’62 – ’79 landbouw huisdieren 🙂
  fijne avond groet
  en een knuffel voor Saar

 20. wij hadden ooit een Hollandertje, die ging achter de hond aan.
  Met zo’n Hooligan kom je echt niet het konijnen voetbal stadion binnen.
  Als ze de kolder in de kop hebben berg je dan maar. Hans

 21. Jazeker heb ik een huisdier. Molly (koetjespoes) is de vierde kat die hier woont. Eerst hadden we vissen, cavia’s, konijnen, een tussendoor gekomen kanarie (mijn zoon vond het zielig dat die afgemaakt zou worden omdat hij niet kon zingen) Daarna kwamen Moos en Ayla (twee zwarte katten, eentje met witte voeten) Na twee jaar samen blij te zijn, is Ayla doodgereden. Moos heeft toen en nieuw zwart vriendinnetje gehad Shadow geheten. zij is 13 geworden en Moossie heb ik dit voorjaar in moeten laten slapen op 18 jarige leeftijd. Nu heb ik dus dat koetje, een voormalig mishandeld poesje van twee jaar, meegenomen uit het asiel. Zij komt nu zelfs al af en toe op schoot liggen, tenminste als ik doodstil blijf zitten. Even hoesten en ze vliegt weg, maar het begin van vertrouwen is er.
  Dus je kunt wel zeggen dat ik een huisdier heb 🙂 Maar onze konijnen waren niet zo maf als Saar, dus daar heb jij een uniek exemplaar in getroffen.

  • Een kanarie die afgemaakt moest worden omdat=ie niet kon zingen? Wat heb je toch een hersenloze mensen. Goed van jouw zoon, Haba! De appel valt niet ver van de boom (-:
   Je blog over afscheid van Moossie kan ik me herinneren. 18 jaar, een behoorlijke leeftijd. Koetje heeft het slecht gehad…Soms wou ik dat pistolen-Paultje nog leefde. Die wist er wel raad mee.
   Fijn dat je langzaam haar vertrouwen wint. Het komt wel goed. De tijd moet er nog een beetje overheen. In het voorjaar komt ze spinnend naar je toe.
   Er zijn ook maar weinig konijnen die heel de dag los kunnen rondlopen.
   Lieve groet!

 22. Wij leven samen met drie katten (2 x v en 1 x m) en een papegaai. Vroeger was daar, jawel, ook nog een konijn bij. Helaas heeft dat niet lang geduurd, want het arme dier heeft zichzelf geëlektrocuteerd tijdens het stuk knabbelen van een elektrisch snoer.
  Vandaar deze vraag: hoe hou jij Saar weg van allerhande kabels en bedrading?

  • Heb je even?
   Alle kabels zijn weggewerkt achter plinten. Snoeren die niet achter de plinten kunnen, lopen door een pvc-buis. En om ons stereomeubel en tv staat een hekwerk (-: Het verdeelsnoer voor onze laptops gaat via het stopcontact over de rug van de stoel naar de tafel.
   Roos liet haar laptop en muziek-oortjes altijd op de bank liggen. Als ze snel naar de wc wilde, gooide ze een kleed over haar attributen heen maar daar was Saar als de kippen bij. Ze sprong er gewoon bovenop, trapte het kleed weg en zette overal haar tanden in. Je moet het snoer van onze stofzuiger eens zien!

  • Geen huisdieren hebben, heeft ook zijn voordelen. Je kan weg wanneer je wil, hebt geen last van rondvliegend haar, hoeft ze niet uit te laten…
   Regenwormen zijn goed voor de grond. Houd je die toch (-:

 23. Ik heb een konijn… Komt niet van zijn handdoek af behalve om, via de kortste route, richting openstaande deur te trippelen..

  Gremlin krijgt tegenwoordig geen klokhuizen meer maar het hele appeltje. Het schijnt dat er in de pitjes iets zit wat giftig is voor konijnen. Wanneer er voldoende vruchtvlees bij zit geeft het niet, maar een kaal klokhuis kan fataal zijn. Kreeg ik te horen en las ik daarna op het net. Of het klopt weet ik niet. Maar ik wil geen risico nemen..

 24. Haha, ik heb drie katten en ik verzeker je die kunnen er ook at van. Ene daarvan houdt van orchideeën. Maar gelukkig wel van een bepaalde soort, die we dan ook netjes voor haar op een onbereikbare plaats neerzetten al die gaat bloeien…

 25. Wat een hilarisch konijn is Saar toch geworden.. Ik herinner me het verschil tussen Saar en jullie Bella. Of het ooit goed zou komen, maar gelukkig hebben jullie met Saar ook heel veel plezier. Ik heb heel veel honden gehad en als laatste onze kleine Binky. Sinds een jaartje niet meer en de mogelijkheid dat iemand anders de dagelijkse zorg voor hem heeft en ik de praktische blijkt prima te werken. Beter voor hem en beter voor mij.. Geniet van jullie Rosa en Saar!
  Als ik meer thuis zou zijn lijkt me zo’n konijn ook enig. Ik lees bij Rianne ook over haar konijnen, kostelijk. Maar het gaat voor mij niet werken…
  Veel liefs

  • Bella was een heel aanhankelijk konijn. Vooral naar mij toe omdat ze na aankoop al ziek bleek te zijn. Drie weken lang ben ik met haar in de weer geweest.
   Ik ben blij met mijn blog want haar verhalen kan ik altijd nalezen.
   Als je alleen woont, heb je niemand om op terug te vallen als je eens ergens naartoe moet. En zelfs een konijn heeft aandacht nodig.
   Lieve groet

   • Het was een bijzondere hoor jullie Bella, ik heb altijd genoten van je verhalen en ja.. ze blijven bestaan. Nee, echt geen optie nu.. en voor Jan sowieso geen huisdieren.. Het is maar goed dat Binky destijds al ergens anders woonde anders was het ook nooit wat geworden tussen hem en mij.. Laatst zei ik dat eens en toe zei hij wel.. nou… ik weet het niet. Maar ik weet het wel. Hij vindt het niet eens de moeite waard om erover te praten.
    Ooit hadden we een Franse hangoor, in een buitenhol, hij heette Teun. Kon goed met onze hondjes en liep gewoon rond.
    Maar hij werd dement en ging heel erg lelijk doen. Was niet meer te hanteren.. een half jaartje aangezien en toen meegegeven aan onze buurman die dierenarts was. Ik was er klaar mee, niet meer te vertrouwen, nergens mee, mensen, kinderen en dieren. Hij viel zowat iedereen aan. Ik vond het wel erg, maar wat een rust gaf dat. Kreeg er echt de zenuwen van.

   • Ach, Teun was ziek! Hij wist zelf niet meer wat-ie deed. Maar jij wist nog hoe lief hij geweest was. En het is een hele stap om je dier een spuitje te laten geven. Bij Bella heb ik de ogen uit mijn hoofd gehuild. Roos ook. En samen begraven in de tuin. Dat werkt toch louterend, op de een of andere manier.
    Als iemand niet van dieren houdt (of alleen op zijn bord) dan houdt het op. Fijn dat je huisdierloos was, had je daar in elk geval geen probleem mee!
    Lieve groet.

   • De kinderen vonden hem eng, was ook niet meer veilig, hij was best groot en ze wilden ook niet dat hij in de tuin begraven werd. Ze waren toen zo rond de 10 jaar of zo. Echt lang geleden al pffff. Maar er zijn in de 19 jaar dat we daar woonden wel 6 hondjes in de tuin begraven.. was echt steeds een heel ritueel. We hadden er meerderen tegelijk toentertijd.. 😉

 26. Zo’n lief konijntje ….. volgens mij overdrijf je een beetje… 😉
  Wij hebben acht katten gehad, dat is een heel verhaal op zich, met goede en slechte hoofdstukken, …. maar personeel zijn daar weten wij alles van, eentje is er nog over, ……
  Dan twee Shelties, eentje drie jaar, wel opgevoed en luisterend, en de ander bijna 5 maanden, en die is een regelrecht mormeltje… .. maar wel lief.
  De vrouw is er druk mee…. en elke dag is weer anders….

  • Pups zijn net baby’s en jonge honden kleuters. Als je er geen lol in hebt, moet je er niet aan beginnen. Veel mensen realiseren zich dat pas als het beestje is aangeschaft.
   Lief, om er een tweede Sheltie bij te nemen. Zijn ze al aan elkaar gewend?
   Lieve groet

 27. Hahahha, wat een monster, heerlijk! Ze is vast ook de baas over de hond?

  Hier, zoals je weet, een sul van een golden retriever, die we ook wel hare majesteit kunnen noemen, zo verwend, maar zo lief, en zoooo dierbaar!

  xxx

  Roelien

  • De liefde van een dier is onvoorwaardelijk. Ook als je een bad-hair-day hebt (-:
   Retrievers en labradors zijn zo’n beetje familie van elkaar. Rosa is ook zo’n sul.
   Huisdieren horen bij het gezien!
   Lieve groet

 28. OMG wat een beest ☺ Maar eerlijk, zou je een ander willen En nee, we hebben geen beesten. We gaan immers beide uit werken, en dat veelvuldig alleen zitten willen we zo’n beest niet aandoen. Trouwens de jongste schrikt zich rot telkens zo’n beestje een onverhoedse beweging zou maken en van die natte neuzen moet ze al helemaal niet weten. Ge ziet, we hebben aan haar al een speciaal geval…lol…

  • Ze ziet er zo schattig uit, hè? Maar laat je door haar “looks” niet in de luren leggen.
   Roos is heel lang bang geweest van dieren. Zat er bij oma een poes in de achtertuin, dan liep ze om naar de voordeur.
   Heel verstandig om niet aan huisdieren te beginnen als je jongste schrikachtig is.
   Warme groet.

   • Nou de jongste is intussen al 20 en kreeg zonder problemen tot een paar jaar terug hippotherapie, tot op een dag dat paard heel hard begon te snuiven en sinds dan lukt het gewoonweg niet meer. Ook niet met andere dieren.

 29. Tja….. en keus heeft altijd vooraf onvoorziene gevolgen hè

  Wij een asiel hond die zich uit zijn panty blaft bij een vuurwerkknal en de deurbel …
  De 2e hond die baas naar bed stuurt rond 2 100 uur als die baas de volgende dag ochtenddienst heeft

  Een poezenmadam die geen millimeter opzij gaat als ze ergens ligt een iemand bij ons wil gaan zitten…. laatst nog rook ik ineens iets raars.. was ze op 1 vd salontafels gaan liggen… te dichtbij en kaars en jawel….
  Gelukkig was ik op tijd…

  Zucht…..ze houden ons wel bezig hé

   • Vroeger knipte ik zelf m’n angora-konijn. Een enórme klus!
    Ik heb papieren gehaald om honden te mogen knippen en trimmen maar heb er minstens dertig jaar niets meer mee gedaan.
    Het was ineens over. Gek hè?
    Dikke kus ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *