Snottebel

 

In de Loet zit een meneer op een bankje.  Zijn fiets staat een beetje schuin geparkeerd. Het hoofd van de man hangt voorover op zijn borst. Zo zeg, wat een bofferd! Die man doet lekker een middagdut, terwijl ik iemand ken, die in bed nauwelijks een oog dichtdoet.  

 

Ik fiets door. Een paar meter verderop denk ik: wat nou als ie géén dut doet, maar dat hem iets is overkomen? Een hartaanval ofzo? Lees ik straks in de krant: ‘meneer overleden na hartaanval, doordat argeloze voorbijgangers dachten dat hij in slaap was gevallen.’

 

Ik fiets terug. Eerst maar eens kijken of ie slaapt. Ik kuch. Geen reactie. KUCHE UCHE!! Geen reactie. Een stapje dichterbij dan maar. “Meneer, is alles goed met u?” Stilte. “MENEER  IS  ALLES  GOED  MET  U?!” Zijn hoofd schiet met een ruk overeind. Even kijkt hij mij gedesoriënteerd aan. Dan kijkt hij geïrriteerd. “Rot op, idioot. Krijg de vinkentering. Laat me met rust!” Ja, da’s ook een vorm van communiceren. Onaardige mensen; hoe ga je ermee om? En hem had ik willen (laten) reanimeren? Nou, ik ga maar weer.

 

Hé! Krijg nou tandjes! Zijn fiets staat niet op slot… Oh, wat een buitenkans, wat een uitdaging! Deze gelegenheid kan ik toch niet onbenut laten? Ik kijk naar de vinkenman; hij slaapt alweer. Ik aarzel. De verleiding is ENORM, om het fietssleuteltje uit het slot te halen, en achteloos in een braamstruik te gooien. Zijn verdiende loon… Zal ik…?

 

Nee, ik doe het niet, toch niet mijn stijl. Dankzij mijn rechtvaardigheidsgevoel  kan de man straks op zijn eigen fiets naar huis rijden. Besefte hij maar, welk noodlot hem net nog boven zijn hoofd hing.

 

Oooohh, maar wacht eens even…(hoor ik daar een zacht sadistisch lachje in mezelf?)  Wat ik óók kan doen is… snot aan zijn fietsbel smeren! Haha, ik vind dit zo’n origineel idee van mezelf dat ik er helemaal vrolijk van word. Mijn irritatie is opslag verdwenen. Laat de snotteBEL dan ook maar zitten.

 

Terwijl ik naar huis fiets, vraag ik me af of ik de volgende keer weer een ‘hulpbehoevende’ man zal helpen. Misschien als zijn fiets niet op slot staat en er een bel op zit? Aan de andere kant: wie mij onnodig wakker maakt, zoekt óók ruzie!

4 thoughts on “Snottebel

  1. Emilie heeft gelijk: het gaat er om om punten te scoren bij de Grote Moedergodin daarboven. Zij glimlacht alleen maar als ze dit soort mannen ziet snauwen.

    • Ja, misschien kunnen we beter onze goede daden tellen. Achteraf bedacht ik me dat ik de man best een beetje terug had kunnen pesten. Soms probeer ik verstandig te zijn, maar meestal op de verkeerde momenten… Gelukkig ken ik veel meer aardige mannen dan onaardige! Ja echt!

  2. Die ‘meneer’ (lees hufter) moet wat vaker naar de televisie kijken. Er wordt zeer regelmatig een heel gaaf SIRE spotje uitgezonden waarin mensen zoals de vinkenteringman kunnen zien hoe je met aardige mensen om gaat…Succes Mirjam. Ga gewoon door met aardig doen, óók tegen hufters. Het scoort punten voor het paradijs moet je maar denken! (Hoor wie het zegt, ik zo teruggescholden hebben!)

  3. Dag Mir… Dit was geen leuke ervaring. Maar blijf altijd mensen/dieren/katten helpen wanneer je ze op je fiets/auto ritten tegenkomt…….
    Groeten,
    MM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *