Raar talent

imageedit_1_6338865544

Keek op de week (21)

Hebben weer buren.
Zagen afgelopen week huisraad voorbij komen dus kennen de inrichting al.

Ik kookte. Doe dat wel vaker. Deed ipv nootmuskaat kaneel over Joris’ spruiten. Zette waterkoker aan, opnieuw water in pan, beetje spoelen, groente afgieten,  klontje roomboter en lading nootmuskaat erover.
Man snifte langdurig. ‘Ruikt vreemd.’
‘Spruitjes ruiken altijd vreemd.’
‘Ja, maar nu,’ snif snif ‘wel héél vreemd.’
Bekende schoorvoetend schuld.
Zijn teleurstelling droop van de wand.

Echtgenoot van mijn poetsende kaboutervrouw weet niet precies zijn leeftijd: 38, 39 of 40? Heeft op nippertje hoofdharen ingeleverd want bijna kaal. Door DNA in zijn haar kan exacte leeftijd bepaald worden. Kan daarna uit 366 dagen zijn verjaardag kiezen.

Rondom bankje in Koeienbos was vuurwerk afgestoken. Vlak ernaast lag dode mol. Zullen nimmer weten of hij van schrik is bezweken. Wel mooi beestje. Kon geen foto maken: telefoon lag thuis aan infuus. Niet zo smart.

Zelfs in digitale tijdperk schrijf ik ouderwets met pen op papier. In huis ligt overal papier en schrijfgerei voor als ik ‘transpiratie’ krijg, zoals Man het noemt.
Kreeg onlangs aanval van koopzucht in Bijenkorf. Zag mooiste vulpen ever. Die prijs: niet normaal! Dacht: zou ik ‘m als schrijfster van belasting kunnen aftrekken? Kreeg na gedachte hevige hoestaanval.
Zie maar één oplossing:

vulpen

Lieve, lieve Sint,
Ben heel lieve meid geweest. Dát ik er nog ben is felicitatie waard. Ben verliefd op blauwe vulpen van Mont Blanc. Hij kost 1320 euro. (Tip: Zeg bedrag snel achter elkaar, dan valt het best mee.) Voor dat geld kunt u geiten en lespakketten bij Oxfam Novib kopen. Ik weet dat want ik vraag die altijd voor m’n verjaardag. Strijk alstublieft één keer over uw goedheilige hart en geef mij dit cadeau in m’n schoen. Zal u eeuwig en nog langer dankbaar zijn.

Dageraad breekt laat aan in Finland. Om 9.15 uur zonsopkomst en om 14.30 uur -ondergang.
‘Moet nog vitamine D kopen,’ zei Roos.
Wilde iets zeggen.
Zij was sneller: ‘Jaha, van kabeljauw!’

Roos is in Lapland aangekomen (halverwege bezocht ze woonplaats van Kerstman.)  Duimdik verdiend want alle noodzakelijke punten zijn binnen.
Ze gaat bekijken/doen: Reindeer Farm; boottocht over Arctic Ocean; Huskytocht en cross country skiën. Hoeveel ze zal ZIEN is onduidelijk. Per dag slechts 1 uur en 50 minuten daglicht want zon komt aantal dagen niet op. Wel hoge kans op Noorderlicht.

Aftellen is mu echt begonnen!
Vragen van Roos:
Nog 33 dagen: Heb je weleens in het bos gepoept?
30: Heb je ooit een koe gemolken?
29: Welk instrument zou je graag goed kunnen spelen?
24: Wat is het aardigste dat iemand ooit tegen je zei?
21: Denk je dat vissen ooit dorst hebben? (Een Willem-Wever momentje…)
19: Heb je een raar talent?

Hier woont de Kerstman!

Hier woont de Kerstman!

157 thoughts on “Raar talent

 1. Een vulpen van 1320 euri, …… Ja, mooi hè. Echt zo’n verlanglijstdingetje, droomcadeautje. Want ik denk dat je het toch, als puntje bij paaltje komt, niet voor over hebt. Maar dromen en denken, de plannen maken om wat je er allemaal mee zou gaan schrijven, dat kan altijd. Ik heb al een paar stukjes van je blog gelezen. Wilde daar op reageren, maar moet het nog even laten bezinken. Maar je blogadres staat nu in mijn lijst van te volgen blogs, dus ik kom je straks regelmatig tegen. Fijne kerstdagen en een heel goed 2017!

  • Welkom Els en dank je wel voor je reactie!
   Een van de vorige blogposten was inderdaad niet erg gezellig…
   Kom gerust nog eens terug (-:
   Warme groet,
   Kakel.

 2. Goede morgen Kakeltje. En, lag die bewuste pen nu in je schoentje of moest je je toch tevreden stellen met een minder duur, maar waarschijnlijk even goed exemplaar?
  Zoals je ziet ben ik er weer, op mijn blog lees je waarom ik even wegbleef…

 3. Wat leuk dat ze bij Lisanne in Rovaniemi is geweest! Lisanne is afgelopen week ook nog bij de kerstman langs geweest, dat zag er toen heel anders uit! Zonniger ook! Lisanne stapt volgende week vrijdagavond in het vliegtuig, dan is ze zaterdag terug. Zijn nu het ophalen met de hele familie aan het organiseren. Lisanne moet nu haar spullen inpakken en zooi die niet meegaat, zoals haar fiets, verkopen. Heeft Roos ook nog een boel te doen?

  • Oef, mijn tekst klopt niet erg, dat krijg je, tv kijken, kat op schoot en reageren, dat is gewoon teveel! Of ligt het aan apple? Goed, ik wilde dus vertellen dat het dorp van de kerstman er nu heel anders uiziet dan eind augustus. Toen was het veel zonniger! Nu komt de zon om 11.00 op en gaat om 13.30 al weer onder.

   • Ik vind toch dat je als man veel dingen tegelijk kan doen, hoor! Het ligt echt aan apple. Een ander de schuld geven ligt sowieso wel in mijn straatje (-:
    Lisanne zat nog een stuk noordelijker dan Roos. Bij haar komt de zon 9.15 uur op en gaat 14.30 onder. In Lapland was het maar 1 uur en 50 minuten daglicht.

   • Ben blij dat jij ook vindt dat het aan de appel ligt! Zo’n ipad is gewoon een waardeloos apparaat! Waardeloze spellingscontrole, laat staan grammatica of controle op de onzin die ik typ. Heel hachelijk!

    Jammer genoeg zet Lisanne lang niet alle foto’s die ik op whatsupp zie ook op haar weblog. Ze had meerdere mooie foto’s gemaakt bij santa claus village, en heeft superwarme sokken gekocht. Handig als ze in januari naar nieuw zeeland gaat! 😉

   • Ik ken nog iemand die moeite heeft om foto’s naar haar moeder te appen (-: Je staat er dus niet alleen voor.
    Haha: superwarme sokken voor Nieuw-Zeeland. Maar als ze terugkomt in Nederland wordt het vanzelf wel een keer winter.

  • Oja, een pen van 1300 euro is net als een Nikon van 2000 euro, die zou ik niet meer uit zn doos durven halen, uit angst hem kwijt te raken of stuk te maken. Zo was ik ook niet zo heel blij met mijn Mondeo, maar nu wel met mijn Focus. Hachelijk?

   • Mijn broer heeft lenzen voor zijn camera waar ik het bedrag niet van durf te noemen.
    Gewoon gebruiken, joh. Maar je moet je er wel comfortabel bij voelen anders wordt het héél hachelijk.

  • Rovaniemi was een “tussenstop” onderweg naar Levi. Jij ziet Lisanne alweer snel!
   Roos vliegt drie dagen later terug naar huis. Ze moet idd ook haar fiets verkopen en alles inpakken. Volgens mij moet ze haar sneeuwlaarzen achterlaten anders kan ze haar post niet mee naar huis nemen (-:
   En ze heeft nog tijd om een dag te gaan skiën.

 4. Geweldig kaneel over spruitjes…worden het toch gewoon winter spruiten. Bij winter past kaneel 😉
  De vulpen…ja geweldig. Heb er lang eentje gehad. In mijn jeugdjaren was het een soort rage om de balletjes waarmee de vullingen afgesloten waren, te verzamelen en weer in het achterste deel van de vulpen te doen…dat maakte dan een leuk geluid als je ermee schreef.
  En…heb weleens een koe gemolken…vond het maar apart om te doen 😉

  • Appeltaart kan ik me niet voorstellen zonder kaneel, jij?
   Zolang als ik me kan herinneren vroeg ik al vulpennen aan Sinterklaas en voor mijn verjaardag. Niet elk jaar (-: Maar ik versleet ze wel. Ik dacht: laat ik nou eens een goeie vragen die de rest van mijn leven meegaat…
   Wat een leuke reactie over die balletjes. Heb ik nooit gedaan.
   Als je de truc van het melken doorhebt, is het een makkie. Waar heb jij het gedaan/geleerd?

 5. Ha Mirjam,
  een mooie wens zeker als je zo mooi kunt schrijven, zo als jij
  sinterklaas is naar huis, het wachten is dan toch op de kerstman
  en zo als je laat zien heeft hij een prachtig huis, dus wie weet…….
  één troost Roos komt gauw naar huis.
  Lieve groet…….
  Christiene.

 6. ha die Mirjam
  ja zitten hele mooie sculpturen bij hé , kunstenaars zijn het die dit kunnen maken ik vond het geen straf hoor om met dit mooie weer wat werk te doen , deed ik m’n hele leven al 🙂
  ja pas op met Rosa , zwemmen is goed , maar nu ff niet
  fijne avond groet

 7. Wat een huis.. wedden dat hij wel zo’n vulpen heeft????

  Hier slingeren ook papiertjes, vaak met enkel een telefoonnummer waarvan niemand meer weet van wie die was… kan erg lastig zijn.

  Hoop dat Roos geniet van Noorderlicht.

  Liefs!

  • Sterker nog: het hele dorp is van de Kerstman. Als hij geen vulpen heeft…(-:
   Het was te bewolkt voor het Noorderlicht. De huskytocht gisteren startte om 11.30 en toen kwam net de zon op. Dat laatste was bijzonder, werd er gezegd.
   Lieve groet.

 8. Pen en papier (bijna) altijd binnen handbereik, mocht de compueter ( zoals nu) weer de nukken hebben.
  Ik verdenk dat computers toch echt wel vrouwelijk zijn… ;maar daar zullen we maar niet op in gaan…..
  Vraag me af of we ooit de antwoorden te lezen krijgen op alle vragen van Roos … 😉 zou een bestseller worden. !!
  En leuk optrekje van die Kerstman.

  • Zou ik over Roos’ vragen dan een boek moeten schrijven? Misschien verkoop dat beter dan het vorige (-:
   Bescheiden kerel, die Kerstman. Het hele dorp is van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *