Raar talent

Keek op de week (21)

Hebben weer buren.
Zagen afgelopen week huisraad voorbij komen dus kennen de inrichting al.

Ik kookte. Doe dat wel vaker. Deed ipv nootmuskaat kaneel over Joris’ spruiten. Zette waterkoker aan, opnieuw water in pan, beetje spoelen, groente afgieten,  klontje roomboter en lading nootmuskaat erover.
Man snifte langdurig. ‘Ruikt vreemd.’
‘Spruitjes ruiken altijd vreemd.’
‘Ja, maar nu,’ snif snif ‘wel héél vreemd.’
Bekende schoorvoetend schuld.
Zijn teleurstelling droop van de wand.

Echtgenoot van mijn poetsende kaboutervrouw weet niet precies zijn leeftijd: 38, 39 of 40? Heeft op nippertje hoofdharen ingeleverd want bijna kaal. Door DNA in zijn haar kan exacte leeftijd bepaald worden. Kan daarna uit 366 dagen zijn verjaardag kiezen.

Rondom bankje in Koeienbos was vuurwerk afgestoken. Vlak ernaast lag dode mol. Zullen nimmer weten of hij van schrik is bezweken. Wel mooi beestje. Kon geen foto maken: telefoon lag thuis aan infuus. Niet zo smart.

Zelfs in digitale tijdperk schrijf ik ouderwets met pen op papier. In huis ligt overal papier en schrijfgerei voor als ik ‘transpiratie’ krijg, zoals Man het noemt.
Kreeg onlangs aanval van koopzucht in Bijenkorf. Zag mooiste vulpen ever. Die prijs: niet normaal! Dacht: zou ik ‘m als schrijfster van belasting kunnen aftrekken? Kreeg na gedachte hevige hoestaanval.
Zie maar één oplossing:

Lieve, lieve Sint,
Ben heel lieve meid geweest. Dát ik er nog ben is felicitatie waard. Ben verliefd op blauwe vulpen van Mont Blanc. Hij kost 1320 euro. (Tip: Zeg bedrag snel achter elkaar, dan valt het best mee.) Voor dat geld kunt u geiten en lespakketten bij Oxfam Novib kopen. Ik weet dat want ik vraag die altijd voor m’n verjaardag. Strijk alstublieft één keer over uw goedheilige hart en geef mij dit cadeau in m’n schoen. Zal u eeuwig en nog langer dankbaar zijn.

Dageraad breekt laat aan in Finland. Om 9.15 uur zonsopkomst en om 14.30 uur -ondergang.
‘Moet nog vitamine D kopen,’ zei Roos.
Wilde iets zeggen.
Zij was sneller: ‘Jaha, van kabeljauw!’

Roos is in Lapland aangekomen (halverwege bezocht ze woonplaats van Kerstman.)  Duimdik verdiend want alle noodzakelijke punten zijn binnen.
Ze gaat bekijken/doen: Reindeer Farm; boottocht over Arctic Ocean; Huskytocht en cross country skiën. Hoeveel ze zal ZIEN is onduidelijk. Per dag slechts 1 uur en 50 minuten daglicht want zon komt aantal dagen niet op. Wel hoge kans op Noorderlicht.

Aftellen is mu echt begonnen!
Vragen van Roos:
Nog 33 dagen: Heb je weleens in het bos gepoept?
30: Heb je ooit een koe gemolken?
29: Welk instrument zou je graag goed kunnen spelen?
24: Wat is het aardigste dat iemand ooit tegen je zei?
21: Denk je dat vissen ooit dorst hebben? (Een Willem-Wever momentje…)
19: Heb je een raar talent?

Hier woont de Kerstman!

157 gedachten over “Raar talent

  1. Pák van m’n hart dat ik niet de enige ben die wel eens kaneel en nootmuskaat verwisseld heeft, echt een oéps momentje als je kruidnagel in de stoofpeertjes doet. Die Roos maakt wat mee zeg, geweldig dat je het haar gunde.
    Tja die pen, kinderachtig als Sint dat bedragje er niet voor over heeft!peanuts toch?

    • Als je nooit kookt, kan je deze vergissing ook niet maken. En een vergissing is zo gemaakt. Een kruidnagel in de stoofpeertje, wat zonde!
      Fijn dat je het met me eens bent: 1320 euro is echt geen geld.

  2. nou zeg!! krijg je die pen niet?? Het is maar een keer 5 December 2016 en vlgd jaar zijn ze er niet meer denk ik! Flauw hoor. Wat als Sint moest kiezen tussen spruitjes met kaneel en die pen? Weet zeker die pen, want anders is ie zo een jaar ziek…
    Heerlijk dat Roos weer terugkomt. Het zal wel warm aanvoelen in Holland.
    Hier wordt het ook zo heerlijk buiten, -26. Vriezen de bacterieen lekker dood en de fles met levertraan kapot!!! Wat een stinkzooi(kinderen mogen niet zo over eten praten,maar dit is disgusting) en moest verboden worden. Beter gras eten en in bos p.. dan levertraan. Als mijn doctor daar over zou beginnen bracht ik hem naar de veearts..Mss dat ie kan helpen.
    Groet uit een besneeuwd en glad en koud verweggistan!!!
    O ja ik ben ook dol op vulpennen.zit zo’n duur geval aan een sort infuus?!??!?!?!
    Haha, toedeloe!

    Wilma

    • Ik kan ook gewoon stoppen met spruiten koken voor de Sint (-: Het is zijn favoriete groente!
      IS het bij jullie -26? Roos appte dat het in Lapland -28 was. Kreeg het al koud toen ik het las. Ze zei wel dat de kou snel wende.
      Jasses, levertraan! Waarom stoppen ze dat niet in capsules? Je doctor naar de veearts brengen: jij bedenkt overal een oplossing voor. Ik heb nog een aantal verhalen liggen waar ik het eind niet van weet, dus mocht je je vervelen…
      Lieve groet ♥

  3. Haha smullen van de reacties van Ekim!
    Heerlijk dat je dochter weer bijna thuis komt, aftellen maar.
    Jongste zoon zit op de Filipijnen voor 3 weken, om te doen wat er toen niet van is gekomen, namelijk duiken! Vanmorgen kreeg ik het bericht dat hij zijn diploma heeft gehaald, en nu gingen ze nog dieper de zee in wel dertig meter!
    Zwemmen met haaien heeft hij gedaan, geen witte gelukkig haha.
    Wat een originele vragen stelt je dochter, ik denk dat jij dat best wel eens gedaan hebt in het bos!
    Mirjam een mooie vulpen hoeft toch niet zo duur te zijn, schaam je!

    • Geweldig hè die reacties? Dat zijn de krenten in de pap.
      Vandaag over precies twee weken komt ze aan op Schiphol. ‘Ik zal blij zijn als ik weer normaal kan eten, mam,’ zei ze (-:
      Heel dapper dat je zoon terug is naar de Filipijnen! Het zal bij jou voor veel gemengde gevoelens gezorgd hebben, maar eenmaal thuis kan alles misschien worden afgerond. Is ook een hoop waard!
      Poepen komt op als kakken, hè?

  4. Stomtoevallig sprak ik sint vanmiddag. Vroeg of hij die pen nog bij zich had voor je. Dus ik kan je uit de droom helpen. Hij zei: ‘Dat kan ze wel op haar buik schriiven. Maar níét met die pen…’
    Dat je het maar weet.

    • Eerst wilde ik nog zeggen dat jij dan niet de échte Sinterklaas hebt gesproken maar een hulpsinterklaas. Maar ik heb mijn mening moeten herzien.
      Wel attent dat je het even voor me gevraagd hebt.

  5. Ha Kakelinootje,

    Heb ook de reacties van en naar Ekim gelezen..
    Nou hoop ik natuurlijk dat je die pen krijgt.
    Als er iemand is die ‘m verdient dan ben jij het wel…

    Even stilgestaan bij vraag 33 (ik woon op 33 en heb wat met 33)
    * Heb je wel eens in het bos gepoept?
    Antwoord: Ja!
    Een keer onderweg, ergens in Italië. Narugheid, mevrouwtje.
    Plassen okee, maar poepen… nee. Niet leuk.
    Maar ja… het komt er aan en je kunt er niet onder uit…

    Ik dacht dat ik een blogje had geschreven ovetr onze trip naar Finland.
    Niet dus. Was ook al in 2001…
    Wij hebben toen de vrouw van de kerstman ontmoet!

    Ben benieuwd of Roos nog het Noorderlicht gaat zien…
    Lijkt me zo’n magische gebeurtenis.

    Dag schat!
    Dikke pakkerd van
    X, Marlou

    • Zo fijn als die reacties. Ik bloei er helemaal van op (-:
      Verbaast me niets dat jullie de vrouw van de Kerstman hebben ontmoet. Jullie ontmoeten altijd bijzondere mensen! Maar je kunt je trip alsnog op je blog plaatsen. Ik lees het met graagte.
      Roos heeft gisteren het Noorderlicht gemist. Op haar app stond dat het om 13.00 uur te zien zou zijn, maar dat was een foutje. Het was om 7.30 uur en toen lag iedereen nog op één oor. Ze baalt als een stekker. Maar ze heeft nog twee weken in Finland te gaan.
      Dag LouLou, je bent de beste ♥
      Dikke knuffel

  6. Mooi, een vulpen, heb er vroeger ook een gehad. Gewoon schrijven doe ik nauwelijks meer. Laatst moest dat en toen bleek dat mijn handschrift behoorlijk achteruit is gegaan in de loop der jaren.

    • Ik kan alleen maar met pen op papier schrijven. Achter mijn laptop komt er niets in me op, of in ieder geval erg weinig.
      Tegenwoordig schrijven mensen niet zoveel meer. Geen kaarten of brieven maar alles via e-mail. Dus dan is het achteruitgaan van je handschrift goed te begrijpen.

  7. De pen hoort in de schoen van jouw vind ik 🙂
    Dat is jammer dat het niet te verbloemen viel die kaneel hahaha en wat ik zo mee maak kunnen mannen écht heel erg teleur gesteld zijn als het even mis gaat met de warme hap.
    Ben eigenlijk heel nieuwsgierig naar de verhalen naar Roos en foto het lijkt me geweldig. En nu duurt het echt niet meer lang.

    Lieve warme groetjes Debby

    • Gisteren had Roos een Huskytocht. Ze stuurde een paar foto’s via whatsapp. Zo gaaf! Ik wilde er meteen naartoe.
      Ze zal vol verhalen terugkomen. Ze heeft ook al een welkom-thuis-party gepland, samen met de verjaardag van een vriendin. Het is een feestneus, hoor!
      Bedankt voor je lieve reactie.
      Dikke kus.

  8. Roos bedoelt natuurlijk dat ze geen walvissen-vitamientjes mag kopen..in de vorm van levertraan of zo?
    Zitten er lekkere stoelen bij de inventaris van de buren?
    Goh die pen.. Voor niks meid? Moet je die nou echt aan de Sint vragen? Heeft Joris geen achterafspaarpotje? Ik heb een giga spaarpot, zitten heel veel 1euro en 2euro munten in. Het duurt nog jaren voor die vol is, maar ik wacht er niet op. Ben zooo nieuwsgierig hoeveel er nu in zit.
    Ik hoop dat Roos het Noorderlicht zal zien.. Is ook een wens van mij, lijkt me zooo bijzonder.. Fijn dat het opschiet hè.. Kun je lekker weer knuffelen en samenzweren tegen Joris

    • Ik probeer Roos natuurlijk wel mijn mening op te dringen (-: Wat ze ermee doet, is haar ding maar ik waardeer het dat ze naar me luistert.
      Zo mag ze ook geen kalfskroketten van me eten. Wat ben ik een loeder, hè? En dan zit Joris gewoon onder het avondeten te vertellen dat hij tijdens de lunch op het werk een kalfspasteitje gegeten heeft!
      Die spaarpot is er wel maar voor de aanschaf van “verstandige dingen.” Ik begrijp niet dat die pen daar niet onder valt.
      Lieve groet!

    • Ik ben blij dat Sint je verwend heeft. Die “lijn” moet je maar even vergeten.
      Sint is hier geruisloos voorbij gegaan. Maar Roos heeft het wel gevierd. Voor haar vriendinnen had ze chocoladerepen gekocht en een gedichtje gemaakt. Ook voor de internationale vriendinnen. Lief hè?

    • Een varken kost 25 euro en een geit 36. Dat komt omdat een geit meer opbrengt (melk en huid.)
      Voor mensen maakt zo’n dier een enórm verschil. Je kunt ook goedkopere cadeaus schenken (-:

  9. Je bent dus een vrouw met een dure smaak, zelfs voor zoiets eenvoudigs als een vulpen 🙂
    En je weet het hé, dromen zijn niet altijd bedrog 😉

    • Ik zal met een minder kwaliteit vulpen genoegen moeten nemen, vrees ik. Sinterklaas zwicht niet voor mooie woorden én zijn aankomende bezuiniging (-:

  10. Dat zou mij ook zo gebeuren hoor, die kaneel. Wat een stunt weer van je.
    Wat heerlijk voor je dat Roos alweer bijna thuis komt. Wat een mooie ervaring toch voor haar. Ik ben benieuwd of je de vulpen in je schoen gaat vinden. Dat Sint je lief vindt, daaraan twijfel ik geen moment, maar wat een geld zeg voor een pen. Ik duim voor je! Liefs en een kus.

    • Over mijn bonen had ik ook kaneel gedaan. Niet te (vr)eten! Uiteraard heb ik me niet laten kennen en als een vent mijn bord leeggegeten.
      Dinsdag over twee weken gaan we haar van Schiphol halen. Ze ziet het liefst meteen heel de familie en vindt het niks dat ze tot Tweede Kerstdag moet wachten.
      Ik zal wel een bic-pen in mijn schoen krijgen(-:
      Dikke kus.

  11. Ohh als dochterlief terugkomt gaat mijn zoonlief bijna weg. 6.5 maand stage lopen in het kinderziekenhuis in vancouver. Please vertel me dat die 6 maanden zo voorbij zijn. Helaas is zoonlief niet zo attent als jouw Roos.

    • Gratis bellen via de wifi, skypen, appen, een reisblog bijhouden…de mogelijkheden tot contact zijn eindeloos.
      De tijd is écht snel gegaan! En het wende best snel om weer samen te zijn (-:
      Gewoon veel leuke dingen (blijven) doen!
      Elke dag weer ben ik onder de indruk van haar gemaakte kaarten…
      Sterkte!

  12. Wat heerlijk, die vragen toch steeds. Dikke liefde betekent dat.

    En die pen, is een beauty. Ik zou alleen maar bang zijn hem kwijt te raken. Enfin: het gedicht van Ekim moet toch wel resultaat hebben?

  13. Fijn om een beetje mee te kunnen genieten van Roos haar reis naar Lapland (is stiekem een verzoek om meer foto’s van het land van de Kerstman :)).

    • In Lapland heeft ze het zwaar: wifi werkt nauwelijks. Niet zo vreemd natuurlijk (-:
      Des te meer heeft ze te vertellen als ze terugkomt.
      Lieve groet.

  14. Bweuh … spruitjes … en dan ook nog mét kaneel … hmm alhoewel … misschien vind ik ze dan wél lekker haha!
    Ik hoop toch zó dat je die pen van Sinterklaas krijgt, als iemand deze verdient ben jij het!
    ‘k Heb trouwens nog nooit in het bos gepoept, wel ge …. 😉

  15. Hoeveel toetsenborden kan je wel niet kopen voor die ene vulpen, maar ik snap je wel hoor. Ben heel benieuwd of Sinterklaas met zijn hand over zijn goedheilig hart heeft gestrekenen nog belangrijker of er toen toevallig een vulpen uit viel.

  16. in een bos heb ik nog nooit gepoept, ook niet op zijn vlaamsch. 🙂 Met nonkel Juul in de buurt met zijnen tweeloop in den aanslag is het veel te penibel.

  17. Haha nu lust man veel en is hij al helemaal gek van spruitjes maar ik denk niet dat jouw recept veel succes zou hebben…lol… Gelukkig komt er op jouw verteltalent geen sleet ☺ Mooie pen maarre wel duur hé …

  18. Kaneel op spruiten

    soms vallen ouderen in zwijm
    op de gekste plekken
    na het plots ontdekken
    van een nieuw keukengeheim

    Een volledig kosteloze hint
    voor de thuiskomst van het mooie kind.
    Geen spruitjes klaarmaken voor Roos
    want dan is er met haar darmen allicht direct iets loos, Mirjam! 😀
    Lenjef

    • Ik heb blauw gelegen om je reactie. Ouderen die in zwijm vallen voor een nieuw keukengeheim (-:
      Voor spruitjes komt Roos niet naar huis! Ze heeft dezelfde goede smaak als ik (kuch.)
      Lieve groet ♥

  19. Goede zondagmorgen Kakeltje. Weerom een mooie keek op de week met daarin wel een heel speciale wens… ik hoop zo voor jou dat de sint dit lezen zal en de felbegeerde pen in je schoentje dropt. Maar ik vrees het ergste, want er hangt wel een aardig prijskaartje aan hé. Misschien krijg je wel een minder kostelijk exemplaar en daar zal je wellicht ook blij mee zijn.
    Je kan nu aan het aftellen gaan tot je lieverd weer bij jullie is. Het zal wel raar doen hé de feesten zonder haar te moeten meemaken. Maar te weten dat ze het daar zo fijn heeft zal jullie wellicht wel troosten…

    • Ze mist alleen het Sinterklaasfeest, maar daar heeft ze in Lapland geen oren naar. En ik geef haar groot gelijk. Ik hoop dat ze het Noorderlicht ziet. Dat was haar grootste wens.
      Sint slaat ons huis dit jaar over. Ik krijg dus alleen zweetvoeten in mijn schoenen (-:
      Bedankt voor je uitgebreide reactie.

      • Goede morgen Kakeltje. Weet je ondertussen al of je lieve dochter het noorderlicht heeft gezien, haar grootste wens? Ik hoop het voor haar!

      • Ze heeft inderdaad het Noorderlicht gezien maar niet op Lapland. Omdat het daar maar 1 uur en 50 minuten licht is, had ze gehoopt dat ze er veel van te zien kreeg. Helaas… Maar het sowieso een prachtig avontuur.

  20. telefoon lag thuis aan infuus, inderdaad niet zo smart Mirjam. …

    een raar talent ?

    dat moet bijna wel als je kaneel op de spruiten doet

    en zo’n pen is je van harte gegund

    groeten

  21. lieve lieve lieverd, echt en heus werkelijk waar, je zou van mij die pen zó krijgen, ik ken niemand die er meer plezier van zou hebben als jij, maar ehhh durf j e’m wel t egebruiken als ie zo prijzig is, worden je verhaaltjes niet gedoopt in angst…. je kent het gezegde schatje… bezit van de zaak eind van vermaak… heus en echt waar:-) en ik kan het weten,

    heerlijk nog effe en je sluit je droomkind weer in j e armen, wat een zaligheid,

    ik ben zo trots op jullie beiden, en ook op de schrijver van dat fantastische gedicht voor Joris, maai koodnessssss. wat een talent, is het familie van jou 🙂

    dikke kussen van speculaas,
    want ik dichten ben ik niet zo’n baas

    xxx

    • Hahaha…je hart is er goed genoeg voor maar je hebt een portemonnee van uienleer (-:
      Typisch, die uitdrukking eind van vermaak ken ik helemaal niet (-:
      Dinsdag over twee weken gaan we haar van Schiphol halen. Dan is het weer mooi geweest. Ze heeft dan bijna drie weken vakantie en een to-do-lijst waar je eng van wordt.
      Lekker hè, speculaas? Ik houd me in vanwege de suiker maan nondeju het valt niet mee.
      Dikke klapzoen, Dien!

  22. mogge Mirjam
    dus ik ben niet de enige die die zooi niet lust 🙂
    nee die levertraan zo als ik mij kan herinneren zal er niet meer zijn , gelukkig zou ik haast zeggen

    zonnige groet

  23. Hmmmm, voor dat zelfde geld kan ik een mooie gitaar kopen maar die heb ik er wel genoeg. De mooiste vulpen heb ik trouwens. Ooit gewonnen met een schrijfwedstrijd. Ja, het was de hoofdprijs. Een wereldreis was leuker geweest maar dat zat er niet in 😛

  24. Dat is gewoon bijna gratis. Dan zitten de vullingen er zeker nog niet bij, want dat kan haast niet voor dat geld. Hahahahhaa, die vragen zijn natuurlijk hilarisch. Ik zeg, ze is een topper… Die laatste dagen zijn ook zo voorbij…

    Love As always
    Di Mario

    • Hahaha: gewoon bijna gratis (-: Er zit zo’n zuig”installatie” in, dus de pen drinkt rechtstreeks uit de inktfles.
      Elke kaart van Roos is een cadeautje.
      Lieve groet.

  25. zelfs is je dochter niet thuis, ze doet je toch denken :o)
    Ze doet het daar goed, daar kan je alleen maar fier op zijn.
    Je pen…., dat kan een verhaal van mij zijn, want ik ben gek van sjieke pennen al zijn ze niet zo duur als jou prijs. Ik droomde van een mont blanc maar die koste 500€, en ik heb van mijn zoon ene gekregen die gemaakt was door een …………..(heel verhaal)
    ik ben er zo fier op, en regelmatig kan ik echte mont blanc vullingen gaan kopen.
    ik wens je een hele gezellige zondag
    Eén @->- voor jou

    • Jouw wens van een Mont Blanc voor 500 euro vind ik heel bescheiden :0)
      Er zijn vast meer zotten met zo’n dure smaak. En verder ben ik goedkoop: ik geef weinig om sieraden.
      Ik ga maar eens kijken voor een goedkoper model…
      Lieve groet ♥

      • ja, ze moet gewoon goed in de hand liggen, dat is alles..

        Eén @->- voor jou

  26. Altijd makkelijk een verhuizing, je hoeft niet te wennen aan het interieur van je buren.
    Dat smaakt dus niet over de spruitjes nootmuskaat kaneel, dank voor de tip.
    Het werd de mol te dol.
    Ook hier pen en papier om dingen te onthouden.
    In Finland is er minder daglicht dan hier, doosje sturen?
    Roos geniet duidelijk van haar omgeving. Hans

    • Ja, het werd de mol te dol! Dat vind ik een heel goeie.
      Dus ik ben niet de enige die ouderwets met papier en pen in de weer is. Dat doet me deugd.
      Ik wou dat Roos een beetje Noorderlicht voor me mee terug kon nemen…
      Dank voor je reactie, Hans!

      • zonder papier, staat alles stil als er geen energie meer is.
        Het noorderlicht is inderdaad prachtig.
        Dank je voor het compliment, maar tel er maar 19 jaar bij op, ben al een tijdje een senior.
        Prettige week gewenst. Hans

  27. Mobiel aan infuus. Waar haal je het vandaan .Ik lag dubbel van de lach toen ik het las en vanmiddag toen de visite er was en ik zei “even mobieltje aan infuus leggen” gierden ze het uit en ja het is een goeie :-),
    Nog even en je sluit je schat van een dochter weer in je armen met een schat aan ervaringen van haar reis.
    Sint zal wel inzien dat die vulpenwens niet kan, Dat is iets voor over ezel getilde mensen, dus zeker niet voor jou.
    Een schitterende keek op de week waar ik enorm van heb genoten.
    Lachende knuffel

    • Heel goed, Ria, houd de grap er maar flink in. Ik heb ‘m helemaal zelf verzonnen (-:
      Mijn armen staan al in de spreidstand, hoor. Dinsdag over twee weken mogen we haar van Schiphol halen.
      Sint is inderdaad een heel realistisch man, ben ik bang. Haha, voor over een ezel getilde mensen! Ik wil de pen nog steeds hebben *proest* Moet kunnen, want ik geef bijvoorbeeld weinig om sieraden.
      Lief dat je nog bent teruggekomen om een reactie te geven. Dank je wel.
      Lieve groet ♥

  28. ik ben de rust zelve
    en dus altijd stil 🙂
    ja ik weet dat Roos in Lapland zit , die geniet vast van een mooi Noorderlicht
    ben blij dat de pps je kon bekoren , laat ik je alleen met de gedachten
    lieve groet

  29. Pff dat moet je wel heel snel zeggen die prijs zeg….. nou je een vulpen is aan mij toch niet besteed en ik schrijf praktisch alles op de computer behalve mijn interviews. Als ik het goed lees is ze voor de Kerstmis weer thuis. Met volgens mij een koffer vol mooie verhalen en ervaringen………

    • Die vulpen is zeker een schatje! En maar 3000 euro. Beslist geen geld (-:
      Kaneel in de gehaktballen, haha. Uiteraard had ik ook over mijn bonen kaneel ipv nootmuskaat gegooid. Was echt niet lekker.
      Ik ga van de vragen een prijsvraag maken voor op mijn blog.
      Zie je er nu een vraag tussen staan waar je graag het antwoord op wilt weten?

      • Oke, ga ik doen maar dan moet je dat mailtje ook echt aan hem doorsturen. Ga wel even nadenken hoe ik dit breng. Het gaat hier niet alleen om de pen. Maar dat begriijp jij ook wel.

      • Het kwartje valt nu pas..
        Jij wilt JB mailen?
        Ik dacht dat jij de link van de vulpen naar me wilde mailen…

      • Beste JB

        Sint is ter ore gekomen,
        of liever, heeft uit het Blog-circuit vernomen,
        dat Mirjam nog 1 grote wens heeft,
        (waarschijnlijk meer, maar ze blijft beleefd)
        en dat is een pen, en wel een blauwe,
        en niet zo”n goedkope waarop je kunt kauwe,
        nee, het gaat hier om een Mont Blanc
        en wel de meisterstuck Legrand blue hour, als het effe kan,
        de prijs doet even pijn,
        maar het is maar een dubbeltje voor iedere dag die jullie al samen zijn,
        kijk, dan valt de schade mee
        en hou je Mir tevree,
        je zal wel denken, Sint is niet gaar,
        ik sta al elke dag voor haar klaar,
        rij naar Groningen heen en weer,
        voor Bowie, dat doe ik niet meer,
        was ook al mee naar Maastricht,
        toen bleef mijn hotelkamer dicht.
        Maar ze kruipt nu uit een diep dal omhoog,
        met hulp van therapeut en pyscholoog,
        dat laatste weet ik niet zeker, maar pas beter in mijn betoog,
        dat vraagt toch om een extra mooi present,
        ook kost het een flinke cent,
        Als je zegt, hier moet ik over denken,
        dan mag je het voor deze ene keer, ook met kerst schenken.

        Met groeten van De Sint

        ***

        Beste Ekim,

        Jij bent een bijzonder joch,
        dankzij jou kom ik op mijn vrouws blog.
        Na het lezen van je relaas krabbelde ik achter mijn oor,
        en dacht dat ik m’n bewustzijn verloor.
        Ik zag wel dat je meelevende woorden,
        zichtbaar mijn vrouw bekoorden.
        Doch mij neem je niet in het ootje,
        ik zit al 24 jaar met Mir in een bootje.
        Ik betaal reeds het gas en het licht,
        en voldoe aan mijn huishoudelijke plicht.
        Elke deur houd ik voor haar open,
        en ga ’s ochtends vroeg met haar bruine hondje lopen.
        Ik ben een nuchtere boer uit de polder,
        en vind die Mont Blanc meisterstuck Legrand blue hour je reinste kolder.
        Bovendien spaar ik voor een nieuwe oto,
        indien gewenst stuur ik je later een foto.
        Met Kerst komt mijn dochter retour,
        met dezelfde malle fratsen als haar “moer.”
        Ik zal je hun beider wensen besparen,
        ik heb al genoeg grijze haren.
        Doe mij een enorme lol,
        en geef mijn hartelijke groeten aan Seol.

        Warme groeten van De Sint.

      • Lieve Ekim,
        Je gedicht formidabel; niet gewoon,
        een zoen op iedere koon.
        Het antwoord van de Sint was een heel gedonder,
        want het paste niet onder,
        het jouwe…

      • Dag jb

        Dank voor je relaas
        Namens sint en pieterbaas.
        Ik begrijp je zorgen
        Over de kosten van morgen
        Maar sparen voor een oto, is toch een beetje raar
        Koop net als ons een volvo, en rij probleemloos de komende 15 jaar.
        Ik had een fles wijn voor je staan
        Als je het toch had gedaan.

        Met de groeten van de sint

      • Beide zoenen zijn met dank aanvaard,
        wel een beetje lastig door mijn baard,
        hiermee komt een eind aan de rijmelarij,
        want morgen is de Sint weer vrij.
        Misschien dat JB nog terugkomt op zijn stellige woorden
        van jongen uit de polder en reinste kolder,
        door mijn Finse collega uit het hoge Noorden.
        want per slot, een goede vulpen gaat langer mee,
        dan een Prius nummer twee.
        Jullie, straks heel veel plezier met kind
        met de lieve groeten van de Sint.

      • Lieve Ekim, jij wordt hier beroem,
        je naam is door menig lezer genoemd.
        Dat gekriebel van die baard,
        waren de zoenen toch wel waard.
        Ik heb met de Kerstman gebeld,
        want zeg zelf: 1320 euro is geen geld.
        ’t Is net als met laarzen van Dubarry,
        die verslijt je de rest van je leven nie(t.)
        Toen had ik nog geen last van mankementen,
        en verdiende ik mijn eigen centen (-:
        Persoonlijk rijd ik het liefst op een paard,
        alleen al de brandstof die dat bespaart.
        Ik zal het voorstellen aan JB,
        wie weet doet hij er iets mee.
        Sint gaat terug naar het Spaanse land.
        Dank voor dichten: het genoegen was geheel aan mijn kant!

      • Op de valreep nog een laatste gedicht,
        Sint is nu ter hoogte van Maastricht,
        Het toeval wil dat ik ook de kerstman heb gebeld,
        En hij heeft me iets interessants gemeld,
        Hij heeft namelijk met Roos gesproken
        En samen zijn zij in deze zaak gedoken
        En hebben het volgende besluit genomen
        Volgend jaar bestaat jullie bootje 25 jaar, zo heeft Santa vernomen
        De pen kan daar wel even op wachten,
        Alleen hij wordt dan wel iets duurder dan we dachten
        Vanwege een lieve originele inscriptie,
        Dus als ik het goed zie,
        Is het goedkoper om deze met kerst te schenken
        Dat zet een goede risico-manager toch aan het denken?
        Roos, aan jou het verzoek om deze boodschap over te brengen,
        Sint wil zich hier liever niet tussen mengen.
        Jb vindt mij nu al een eigenaardig joch,
        Of kon hij geen rijmwoorden vinden op blog?

        Met lieve groeten van de Sint

  30. Goede avond Kakel. Spruitjes met kaneel, het lijkt me zoiets als erwtensoep met suiker. Maar heb je het geproefd, misschien was het wel te eten.
    Weer een ludiek stel vragen van je dochter. Zou ze dat rare vragentalent van haar moeder hebben? 😉
    En die pen. . . ook snel gezegd vind ik het een idioot hoog bedrag, is het ding soms van Platina met diamantjes gemaakt. Nu schrijf ik ook alles eerst met pen en papier, je kunt dan af en toe heerlijk in je tekst krassen .
    Ik wens je komende week een prima week toe.

    • Ik heb het niet geproefd, ik kijk wel uit, ik eet geen spruitjes.
      Over de vraag van in het bos poepen moest ik wel heel hard lachen. Waar ze het vandaan haalt, hè?
      Een psycholoog zou van de vragen en antwoorden een aardig profiel van me kunnen schetsen (-:
      Jij ook een fijne week!

  31. Ach kaneel of nootmuskaat de kleur is het zelfde.

    Er staat geen komma bij het bedrag van de vulpen zou het soms zo zijn €13,20
    Die Roos is echt een bofkont (die heeft zeker te weten weleens in het bos gepoept)

    Iets aardigs tegen je gezegd…tja waar zal ik eens beginnen ha ha

    • Bij de Bijenkorf kost-ie 1350,00 euro. Op het internet is-ie drie tientjes goedkoper. De komma staat dus helaas goed (-:
      Haha: bofkont en in het bos poepen. Wat een leuke woordspeling.
      Op de vraag “wat is het aardigste dat iemand tegen je gezegd heeft” weet ik het antwoord niet.

  32. Je hebt speciale gaven, Mirjam…, (ook) heel leuke schrijfstijl !
    Van potteke kruiden missen kan iedereen voorvallen…
    Telefoon aan infuus -> schitterend ! Waar haal je ’t ? Spijtig voor die mol.
    Uit de grond van m’n hart, hoop dat Sint je wens vervult !
    Gelukwensen, Roos !
    Nog even aftellen…
    O ja, en dat hoofdhaar, wat kan ik daar nu zinnigs op reageren ?! Als er geen meer is… ?! Hahaaa…
    Lie(f)s.

    • Je mag ook best onzin uitkramen, Lies (-:
      Ik wilde eerst een liedje voor de Sint zingen bij de kachel maar bij nader inzien lijkt me dat niet verstandig.
      Lieve groet.

  33. Maar Mirjam toch… spruitjes met kaneel!!! Onvergeeflijk om te denken dat je zo’n kapitale blunder er zomaar af kan spoelen. Spruitjesmishandeling is ernstig – er zijn huwelijken om minder stukgelopen. Uit langjarige ervaring weet ik dat mannen als de jouwe elk goddelijk spruitje als een uniek snoepje in de mondholte proeven en keuren en langzaam fijn pletten met hun genietende gehemelte, waarna ze het ritueel naar binnen laten glijden. KANEEL… my god… het enige wat nu nog voor je pleit, is dat je jouw misstap eerlijk hebt toegegeven.

    • (-: (-: Met recht een smakelijke reactie, Harrij! Jij bent ook een liefhebber, begrijp ik? Mijn man noemt spruitjes de “winterkoninkjes” en ik heb ze zomaar mishandeld.

      • Ik noem ze snoepjes, maar begrijp dat een medegenieter ze met evenveel smaak en recht winterkoninkjes mag noemen.
        p.s.
        genoteerd op ons gezamenlijke lijstje: partner met het juiste spruitjesgevoel 🙂

  34. Ga maar naar die winkel en haal die pen…..
    stuur mij de rekening maar …. ik ga m dan in 1320 maandjes afbetalen *grinnik*

    Die Roos….wat een bofbips zeg, ben aardig jaloers onderhand

    xxx

    • Jou de rekening sturen…ik kijk wel uit. Ik kan beter wat naar jou overmaken…
      Ik vind het nog een bescheiden bedrag want hij is volmaakt en blauw. Je hebt vulpennen van ruim 3000 euro. Dan ben ik nog bescheiden (-:
      Vandaag heeft ze de boottocht gemaakt. Het was -28 graden!
      Lieve groet.

      • Ach joh… geld is niet voor niets rond een licht gemaakt…. het moet rollen en zweven….
        En dat wat je deelt vermeerdert zich…
        Wat je geeft krijg je 3voud terug…
        Dus ik wacht op die teruggave dan kan ik eindelijk weer machinaal wassen drogen en afwassen

        Ik zei al boifkonttttttt

      • Ik hoop van harte dat jij het geld wat je afhandig is gemaakt in 3voud terugkrijgt.
        Een kont heb ik wel, ja (-:

  35. dat is zeker een duur pennetje , of mist er in de midden een ,
    spruiten die van de muur druipen , heeft poetskabouter extra werk
    er gaan zelfs mollen dood dus als de telefoon aan het infuus ligt
    vitamine komen dus niet van de walvis zoals wij in een lepel kregen lang geleden
    zal het komen dat er weinig zon licht is , ik krijg het idee dat ik iets niet goed las 🙂
    kan dit zeggen , je hebt geen raar talent
    maar een mooi schrijf talent
    fijne avond groet

    • Ik heb echt mijn best gedaan met zoeken maar kan van mezelf ook geen raar talent vinden. Ik ben er nog niet achter of dat nou een compliment is (-:
      Dank je wel voor de jouwe! Man mag blij zijn dat ik spruitjes voor ‘m kook. Zelf blief ik ze niet.
      In mijn tijd waren er gelukkig capsules waar de levertraan in zat.
      Warme groet.

      • ik moet gruwelen en kokhalzen als ik gekookte spruitjes ruik bbbrrrr
        ik kreeg nog op een lepel , zou dat er nu nog zijn 🙂
        slaap wel groet

      • Van spruitjes moet ik ook gruwelen en kokhalzen.
        Ik kan me niet voorstellen dat vloeibare levertraan nog wordt gekocht. Wie wil dat nou van een lepel likken?
        Goede nacht!

      • We zijn het eens: ik blief ze ook niet. Het kan niet anders of die groene knolletjes zijn uitgevonden in de Hongerwinter, yak!
        Warme groet.

  36. zelfs als ik het snel na elkaar zeg klinkt die pen nog duur 🙂
    maar heb je dat bedrag nog niet verdient met de verkoop van je boek, en anders kan kerstman beetje bij leggen toch
    hopelijk ziet Roos het noorderlicht, moet adembenemend zijn
    t kan niet anders dan dat jij rare talenten hebt :-p

    • Dan moet je het nóg wat sneller achter elkaar zeggen (-:
      *Proest* met de verkoop van mijn boek? Zo heel veel heb ik er niet verkocht hoor. Zestig stuks in totaal. Maar daar ben ik tevreden mee, hoor.
      Het Noorderlicht zien en dan sterven. Waarom weet ik niet maar ik denk dat wanneer ik het Noorderlicht zie, dat ik emotioneel word. Kan het zelf niet verklaren.
      Dus jij denkt dat ik een raar talent heb? Hmmm. Ik kan er geen verzinnen…
      Warme groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *