Sjans

Vandaag had ik sjans!

Ja, da’s ff schrikken, hè? Nee, ik heb geen borreltje op. Ik kon het zelf ook amper geloven,joh. Ik stap ergens in the middel of nowhere van de fiets voor een boterham, en komen ze met z’n drieën tegelijk op me toesnellen. Ik denk dat het vast niet om mij gaat, maar om mijn boterhammen. Maar een hapje brood delen met de eerste de beste? Ik dacht het niet.

 

Hmm, lusten ze soms kaakjes? Daarvan wil ik best delen. Kijk eens, jij wat, jij wat en jij ook wat. Wat denk je? Blieven ze geen Sultana, de verwende loeders. Eentje komt er brutaal dichterbij. Ik houd zijn kraaloogjes en snaveltje goed in de gaten, want hij kijkt verlekkerd naar mijn voorband. “Pas op, want ik ga met alle plezier bovenop je zitten!”waarschuw ik, maar ik ben veel te voorbarig; hij gedraagt zich voorbeeldig.

 

Toen besefte ik het: ze vinden mij gewoon leuk! Het streelde me. Sjans met drie rode hanen. Nou, mijn dag is weer goed! Vol jolijt fiets ik terug naar huis langs de Vlist, Haastrecht, Stolwijk en Berkenwoude.  Er is onderweg zoveel moois te zien; laat ik eens met de ogen van een toerist kijken. Ik stap af (zo!) om foto’s te maken; best leuk, bewijsmateriaal vergaren.

 

Vol goede moed kruip ik thuis achter de computer. Knal! Foto’s erop. Loopt het toch ietwat uit op een teleurstelling. Mijn fotogenieke kant blijkt niet voldoende ontwikkeld. Ik weet wel hoe het komt: ik wil teveel, te snel in een te korte tijd…

 

Herkent iemand dat?

 

 

 

5 thoughts on “Sjans

 1. Ook ik vind de foto mooi, maar jij hebt natuurlijk het origineel gezien en dat had je graag terug gezien op de prent, dat begrijp ik. Heb ik ook altijd met foto’s maken. Nét niet wat je had gehoopt.
  Jij krijgt me toch een aandacht op die fietstochten, zeg, negatief of positief!
  Dat die hanen jou zo leuk vinden verbaast me niks, hoor!

  • @ Janny: ja, zo had ik er nog niet tegenaan gekeken, maar je hebt helemaal gelijk: in vergelijking met het origineel valt het tegen. Bedankt voor je complimentje…
   @ A.Noniem: weet je dat ik die wolken zelf ook het best geluk vind?
   @ Avalanche: Dank je. Maar ik heb heel wijselijk de foto’s van het kalfje zonder onderste voetjes niet geplaatst…
   @ Henry: in vergelijking met jou zijn mijn foto’s natuurlijk peanuts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *