Weggegooid mens

Keek op de week (31)

‘Mam, er is post voor je! Iemand heeft zich uitgesloofd,’ riep Roos.
Verheugd holde ik trap af. Kind had geen woord te veel gezegd: envelop was al feestje en ik bleef uitpakken.
Lieve Toos, wat ben je in de weer geweest. Je vilten kippen hebben we met Pasen ingewijd. Hartstikke bedankt en houd je brievenbus in de gaten!

Spijkerbroek met gat was kort leven beschoren. Bleef bij aantrekken met grote teen in gat hangen, kreeg losbandig gevoel en trok broek aan flarden.
Kan iemand mij uitleggen waarom spijkerbroeken in winkels korter worden terwijl mensch al maar langer wordt?
Vraag tegenwoordig bij binnenkomst of ze spijkerbroeken in lengtemaat 34 verkopen. Scheelt berg irritatie aan verkooppraatjes als: “Een goed tip, mevrouw! U slaat onderkant pijpen om en draagt er leuke sneaker onder. Staat zó zomers!”
Hoezo omslaan? Pijpen van maat 32 komen amper voorbij m’n kuiten en voor bedrag dat je niet wil omrekenen in oude guldens.

Roos hield “twenty-one dinner party.”
‘Daarbij is het traditie dat ouders koken voor jarige en vrienden,’ aldus Kind.
Tijd voor een breuk in de traditie!
Graag, aldus Roos, want ze wilde geen bijstand van iemand van vóór haar jaartelling; alles zelf koken. Of ik wel tomatensoep als voorgerecht wilde maken? Weer gezwicht natuurlijk.
’s Avonds moesten Joris en ik noodgedwongen uit eten. Echt een beproeving. Bij thuiskomst gingen we kamperen op slaapkamer.
Geinig zo’n party. Moet Roos vaker doen.

Lekker joh, die nieuwe pillen van de huisarts tegen de fibro-spierpijn. Doen exáct wat ze beloven…qua bijwerkingen. Alleen pijn verhelpen ze niet. Bij dezen verklaar ik ze de oorlog. Hopla, naar het chemisch afval.

‘Wat een mooie hond,’ complimenteerde ik vrouw in polder. Meende het, want heb in kennel van fokster van dat ras gewerkt.
‘Haar ouders zijn kampioen van Nederland,’ sprak eigenaresse plechtig. ‘Een lieve hond, hoor, alleen…’ vrouw slaakte diepe, diepe zucht, ‘ze kreeg dubbele hoektanden. Die heb ik laten trekken maar mag nu niet met haar fokken.’
Viel me opeen op dat vrouw zelf enorme overbeet had. Zou zij zichzelf vermenigvuldigd hebben?
Ik zei: ‘Als het mijn hond was, zou ik van een mug geen mammoet maken en de stamboom aan de papierversnipperaar voeren. Een lieve hond is toch het belangrijkste?’
‘Maar dat zou…dat zou… weggegooid geld zijn!’ stamelde vrouw in shock. ‘Heb nog vier maanden garantie om haar om te ruilen voor ander exemplaar bij zelfde fokker.’
Haalde minzaam mijn neus op. Wat een weggegooid mens!

Alsof de “plofpost” nog niet genoeg was, kreeg ik ook nog kaart van een trouwe lezeres uit Canada. Keep your mail in the holes, Wilma!

109 thoughts on “Weggegooid mens

 1. Een hond inruilen omdat er niet meer mee gefokt kan worden zou ik nooit kunnen. je hecht je toch aan een dier? Als ik dan wel zou willen fokken ging ik gewoon voor nog een hond. Maar in de fokwereld is men hard. Het gaat dan niet alleen meer om de liefde voor het dier, maar ook om het geld. Pure industrie dus. En ja, dan is een mislukking best wel veel geld.
  Onze hond Hessel is ook niet geschikt bevonden om mee te fokken, hond Iemand wel, zelfde vader, zelfde moeder, alleen een nest later. Maar ik wil niet met ze fokken. Het zijn mijn hondenkinderen en ze zijn goed zoals ze zijn.

 2. de beste ontbijtjes had ik op fiets vakantie in Engeland en Schotland
  en ik doe ze ook hier vaak hihi
  daar kan je op fietsen , niet op een frans ontbijtje
  ben niet zo op al die praatjes
  fijne avond groet

 3. Geen idee tot welk ras mijn katten en konijn behoren. Zo”n dure papiervod, daar lig ik niet wakker van.
  Mooie foto op die kaart, past helemaal bij de psychedelische muziek die ik momenteel afspeel.

 4. Je zou zo’n mens toch hé! Van die hond bedoel ik, niet de gulle geefster, woow wat ben jij verwend zeg, wat ontzettend lief.
  Grappig van die spijkerbroek. Bij mij zijn ze altijd te lang. Gelukkig wordt omrollen helamaal hipperdepip komende periode.
  Liefs en n knuf!

  • Je bent in goed gezelschap: ik lees van veel dames dat hun broeken te lang zijn. Tegenwoordig is het ook hip om broeken te dragen waar de vellen erbij hangen, dus je kan het teveel er ook nog afknippen.
   Jeansrokjes met happen eruit zijn ook in de mode. Ik sla lekker over (-:
   Dikke kus ♥

   • Ik overweeg een jeans met een rits aan de achterkant. Dan kan je je derriere luchten (of showen). Zo hipperdepip.
    (Kunnen ze me direct in zo’n overhemd met lange mouwen wegsturen)

    Die vrouw met hond; hoop dat ze snel vrouw zonder hond is. Bah…is toch geen gebruiksvoorwerp!

   • Verhip. Ik dacht dat je me in de maling nam maar toen ik ging goegelen vond ik inderdaad afbeeldingen van jeans met rits aan de achterkant. Viel nog net niet flauw. Handig voor als je bruinebonensoep gegeten hebt (-:
    Die vrouw spoort niet. En ze verdient zeker niet zo’n lieve hond!

 5. Zowel lichtpuntjes als ellende … zo blijft alles mooi in evenwicht, al mag de weegschaal ook gerust eens doorslaan naar pillen die wel werken en ontmoetingen met mensen die het hart wél op de juiste plaats hebben… tjemig zeg wat een naar mens. Fijne week nog hé ☺

 6. Leuke post is zooo leuk! En onverwacht helemaal! Ik heb me opgegeven voor Postcrossing.. haha eerste kaart is onderweg naar Rusland. Oh eh… ze heet toevallig geen Olga 😉
  Ben zo benieuwd hoe dat allemaal werkt, dank voor de leuke tip!
  Haha die broek met gaten.. goed dat ie weg is, daar ga je toch niet mee lopen lieverd, armoebroek…
  Roos heeft topouders, maar dat weet ze wel hè 🙂
  Dat mens is walgelijk, heeft een hond als statussymbool. Je moet er toch niet aan denken om na 4 maanden een hond weer terug te geven aan de fokker.. Ziek is ze.

  • Hej hej Happy Postcrossing! Wat leuk, Trees. Haha, ze heette geen Olga. Anastacia dan misschien (-:
   Het wil er bij mij niet in waarom iemand een lieve hond wil omruilen. Verdiep je in aandelen als je slapend rijk wil worden. Ik had zin om groene erwten door een blaaspijp naar haar te schieten, maar ja, niet bij me natuurlijk (-:

   • Haha, nee ze heet Alexandrova Maria.. uit Moskou 😉
    Geen idee hoe het nu verder gaat… Ik wil best nu weer een kaart sturen maar dat kan niet heb ik begrepen. Als eerst die kaart nou maar daar aankomt. Vind het gewoon leuk!
    Dat mens is echt gestoord.. geen woorden voor hoor! Grrr… Jammer dat je niet kon schieten!
    Liefs XXX

   • Je raadt het nooit. Vandaag heb ik kaarten zitten schrijven naar twee Russen. De een heet Olga en de ander Aleksander (-:
    Nu moet je wachten tot de geadresseerde jouw kaart ontvangt en de ontvangst bevestigt. Dan pas stuurt iemand anders jou een kaart.
    Volgens mij mag je de eerste keer 5 kaarten versturen, klopt dat?
    Lieve groet ♥

   • Ohh grappig zeg..
    Ik weet niet hoe het werkt precies. Ik wil wel meer sturen maar dan moet ik toch adressen krijgen? En die heb ik niet gekregen. Ik wacht wel af. Wel leuk hoor. Leuke site om rond te kijken ook met al.die kaarten.. Liefs ❤

   • Als je begint kan je maximaal vijf kaarten versturen. Je klikt op “postcards” en daarna “send a postcard.” Dan krijg je een balk te zien hoeveel kaarten je (nog) mag versturen. Iedere keer als je een adres vraagt, moet je onderin een vinkje zetten. Ik wil je wel een stapeltje kaarten van de molens van Kinderdijk sturen die Roos en ik hebben laten drukken. We hebben er genoeg. Laat het me maar weten.
    Lieve groet ♥

   • Dankje, was nog niet helemaal wegwijs hoor. Heb er 4 bij, een naar USA, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië.
    Nou als je wilt mag je wel een paar kaarten opsturen. Geef maar aan wat ik dan moet betalen! En dan te weten dat ik nog nooit in Kinderdijk ben geweest. Staat ook nog op mijn lijstje… Heb je mijn adres nog? Anders mail ik het je wel.. Echt lief! Lieve groetjes <3

 7. Mijn lui niet raszuiver konijn mag gewoon blijven. Omdat het een lieverdje is. (Bovendien wil ik toch niet met hem gaan fokken.. ;-))

  jammer dat je alleen last van de bijwerkingen hebt bij je anti-fibor-pillen. Ik herken dat wel. Sterkte.

   • Ik slik (normaal) 50 mg dicloflenac per dag (en een maagbeschermer).
    Nu gaat het even wat minder en zit ik op 100 mg (vandaag voor het eerst in een week trouwens niet).
    In geval van nood kan ik opbouwen tot 150 mg. Wil ik meer… Dreigt de HA met opiaten. Dat wil ik dan weer niet. Dan krijg ik mijn werk niet meer gedaan…

    Heb in het verleden van alles gehad. Van Tramadol zie ik roze olifantjes (en het monster van loch ness in de Maas) en van Prednison word ik emotioneel incontinent. Dus houd ik het bij de diclo. Ook niet gezond, maar met uitzondering van de maagproblemen ga ik daar goed op (moet wel blijven bewegen en onder controle van de arts blijven want het spul is niet goed voor je nieren en slecht voor hart en bloedvaten) ..

   • Jouw opmerking over Tramadol heb ik in mijn achterhoofd meegenomen naar de reumatoloog. Heb nu diclofenac. 50 mg en indien nodig mag ik er drie per dag, met een maagbeschermer.
    En ik moet naar de fysio. Ik zie het allemaal wel…
    Bedankt voor je uitleg!

 8. Onze Noorse boskat mag gewoon buiten lopen, heeft klitten in zijn vacht en is al in de sloot en in diverse vijvers rondjes wezen zwemmen (Noorse boskatten houden van water), begrijpen de buren ook niet want het zijn dure katten en de doorsnee Main Coon komt nooit op straat uit angst dat zo’n duur beest gepikt wordt. Maar zo’n kattebeest is toch niet op deze aarde om alleen binnen te zitten en mooi te wezen? Heerlijk buiten muizen en vogels vangen!
  De WE is ook zo’n waardeloze winkel met spijkerbroeken, taille 34 en lengte 36 lijkt mij heel gangbaar, ik kan bijna nooit slagen. Nu de v&d niet meer bestaat heb ik maar een paar broeken gehaald bij de c&a. Hachelijk?

  • Een collega van me had twee Noorse boskatten. Ze waren groot – it’s true – en de schrik van de buurt. Vochten met andere katten. Eentje was ineens de helft van z’n oor kwijt. De dierenarts vroeg of mijn collega een van de twee wilde laten dekken, want hij wilde graag zo’n exemplaar. Ik weet niet hoe het is afgelopen.
   Wel heel stoer dat jullie katten een normaal leven leiden; de juiste instelling!
   34/36 IS ook een gangbare maat. Ontwerpers maken per jaar twee gigantische shows met de meest achterlijke en opzichtige kleding maar een normale spijkerbroek produceren is er niet meer bij.
   Ik vrees dat ik ook naar de stad moet…

 9. Pillen zijn voor de dokter!! Had ook pillen en werd chagrijnig dus geen pillen….Ach mee kan de hond zijn baas inruilen met het bonnetje. Vrouw in kennel, vals type!!
  Leuke post kijk er naar uit.
  Groet,Wilma.
  Ps Gaat Roos nu avond voor jullie koken? Als je 21 bent kun je dat wel!

  • Pillen waar je chagrijnig van wordt? Wat een ellende. Voor jezelf en je omgeving. Goed dat je meteen gestopt bent.
   Ik had groene erwten door een blaaspijp naar die vrouw willen schieten maar ja niet bij me natuurlijk (-:
   Roos kookt regelmatig voor ons, dus geen klachten.
   Dikke kus ♥

 10. Zacht vlees te koop…

  de prijzen van
  wat in het wit
  of zwart wordt aangeboden

  zelfs de kleine pintjes aan een toog
  waren nog nooit zo verarmend hoog

  voor zilverlingen
  zullen sommigen
  straks hun hondje nog doden

  Beschaving is helaas slechts een héél dun laagje vernis, Mirjam.
  Lenjef

  • Ach…zacht vlees te koop. Het doet pijn als ik het lees.
   Het was zo’n lief diertje. Die vrouw verdient haar gewoon niet!
   Haar huidskleur kwam al door het vernis heen (-:
   Lieve groet ♥

 11. Weet niet of dat hondenmens een man heeft, misschien kan ie haar nog inruilen!
  Grrr…woest word je van dat soort mensen toch, zo gemeen1

  Keep your mail in the holes ha ha ha.

  groetjes

  Roelien

 12. Onze eerste “rashond met papieren” bleek ook niet helemaal aan de ras voorwaarden te voldoen, nooit zo’n fijn en trouwe hond meer gehad daarna en er voor. Wat jij tekort komt aan spijkerbroeken heb ik meestal over haha….. wil de stukjes wel bewaren 😉

 13. een aparte keek op de week Mirjam.

  jammer dat die pillen je niet helpen..

  een weggegooid mens, lijkt me een juiste typering..

  en kamperen op de slaapkamer.. er zijn slechtere plaatsen vind ik..

  groeten

 14. Ik val gelijk over je broeken verhaal. ik heb al sinds mijn 20ste of zo 34-34. Jaren geleden ging dat prima, maar de pijpen worden alsmaar smaller. Ik had onlangs echt moeite een goeie 501 te vinden met normale benen. IK bedoel, als je sport heb je al snel wat beenspieren, en de broeken van tegenwoordig, nou ja, die zijn gemaakt voor de zittende mens denk ik….
  Die kippen vind ik trouwens echt te gek. Erg leuk gedaan.
  En verder hebben anderen al een berg verteld 😀
  grts

  • Mijn broer is 1m94 en koop altijd Levis maar heeft tegenwoordig ook moeite om passende modellen te vinden.
   Ontwerpers doen ieder jaargetijde ingewikkeld over de nieuwe collectie maar een fatsoenlijke spijkerbroek ontwerpen is er niet bij.
   Groetjes en bedankt voor je reactie (-:

   • 192 – 2 cm na ongeluk is 190 dus 34 is een perfecte lengte maat en aangezien ik niet dik ben is 34 een perfecte breedte maat, maar zoals je zegt, het is te simpel voor de ontwerpers 😆

   • Jeetje, ben je gekrompen na je ongeluk? Jij bent van heel diep gekomen…
    Las net dat Frank-103 maat 34/36 heeft (zo leer je je lezers nog eens kennen, haha) en ook problemen met aanschaf heeft.

 15. Wij moeten samen broeken gaan kopen want ik hou altijd een stuk pijp óver;-)
  Post is leuk, waarom sturen we eigenlijk zo weinig post ( nou ja de meeste mensen dan hé) Die hondenmevrouw weet niet wat dierenliefde is, zou geen dieren moeten hebben, voer haar jouw pillen maar misschien laten de bijwerkingen haar afzien van een hond nemen omdat ze zich hondsberoerd voelt.

  • Goeie tip van die pillen! En je woordspeling met hondsberoerd is ook weer briljant.
   Doe mij maar weer terug in de tijd dat mensen elkaar nog brieven schreven.
   Geef je adres maar dan stuur ik je ook plofpost. Omdat jij het bent (-:
   Lieve groet.

 16. k loop hier duidelijk achter, k krijg geen meldingen meer van nieuwe berichten

  tof dat Roos een leuk feestje had
  zo lief dat jullie het huis oudervrij maakten 🙂

  de broek omslaan, dan zou ik meer moeten omslaan dan… haha

  er is weinig medicatie die helpt heb ik ondervonden, en wat helpt verzacht enkel wat, zonder pijn ben je nooit, maar k ben al blij als het gewoon draagbare pijn is
  succes bij het zoeken naar

  • Dat heb ik wel eens met Bloglovin. Alle nieuw geplaatste blogs komen daar binnen en soms ontvang ik ineens geen post meer van iemand. Heel vreemd.
   Om 21.15 uur waren we weer terug van uit eten, hoor. ‘s Avonds ben ik niet op m’n best (-:
   Wat bij mij de spierpijn iets vermindert is melk zonder lactose drinken. Vorige week heb ik een nieuw supplement van de biologische dokter gekregen. Ik gebruik ze nog niet; wacht nog op instructies. Als ik er baat bij heb, hoor je het van me.
   Lieve groet ♥

   • succes voor straks!
    herkenbaar, ik kom s avonds nooit meer buiten
    hier gebruik ik geen koemelk meer, enkel soya- of amandelmelk
    een wandeling in de natuur is nog altijd het best voor mij, voor lichaam en geest, als ik enkele dagen niet geweest ben voel ik dat
    maar dan mag je daar niet lopen denken aan van alles, je aandacht mag enkel gaan naar wat je daar ziet 🙂
    mooi weekend

   • Van soyamelk weet ik dat er hormonen in zitten, dus dat drink ik niet. Aan amandel- en rijstmelk kan ik maar niet wennen…
    Er is een voedingssupplement dat werkt tegen de pijn: griffonia. https://www.degezondheidslijn.nl/griffonia-simplicifolia-bonusan-60vcap
    Alleen heb ik er niets aan, want er zit serotonine in, en dat zit al in de hoge dosering amitryptiline wat ik slik en kreeg daardoor een serotonine-vergiftiging. Klinkt heftiger dan het was.
    Het is een beetje zelf uitvogelen wat helpt.
    De reumatoloog zei ook dat buiten wandelen nog het beste is!
    Lieve groet ♥

 17. Goede morgen Kakeltje. Alweer zo’n heerlijke keek op de week, met mooie en hilarische momenten (je dochter die kookte hihi) en leuke verrassingen! Alleen is er dat minpuntje ook nog; de medicijnen werken niet, wat jammer nou!
  En wat je spijkerbroek betreft, je hebt daar gelijk in, die pijpen zijn niet meegegroeid met de steeds groter wordende mensen…
  Wat die mevrouw betreft: dat is beslist geen echt dierenliefhebber!

 18. mogge Mirjam
  een mooie keek op de week
  op dat nare mens na met haar hoektanden gggrrr
  en gaan jullie nu vaker kamperen op de slaapkamer 🙂

  3 eieren op voorschrift van de dokter ? en ze zeggen altijd er niet te veel te eten ?
  ja de natuur is mooi , ben benieuwd of m’n foto’s van gister gelukt zijn

  geniet de dag

  • Eiwit is een belangrijk onderdeel om je spierkracht te behouden. Als ik te weinig eet (meer regel dan uitzondering) slaap ik ook slechter.
   Ik mag zelfs zes eieren per dag maar daar begin ik niet aan. Het heeft geen effect op mijn cholesterol!
   Warme groet.

   • O dat wist ik dus niet , ja dat het goed is voor de spieren , maar zo veel en geen invloed op o.a cholesterol
    ik eet bijna elke morgen 2 gebakken eieren , soms ook met lekkere bacon mjummie

    fijne avond groet

   • Ik ook met ontbijtspek, heerlijk. En hartstikke gezond, Karel. Wist je dat er 24 verschillende soorten eiwitten bestaan en ze gezamenlijk alleen in eierdooier zitten?
    Warme groet.

  • Het gebeurt zelden dat ik om een weerwoord verlegen zit. Ik heb het mezelf aangeleerd en er veel gemak van.
   Niet om anderen te kleineren maar ik merk vooral dat mensen me sneller met rust laten.
   “Met haar kun je beter geen ruzie krijgen,” hoor ik dan van mijn vriendin. Verder val ik wel mee, hoor (-:
   Voor jou ook een @->-

 19. Nooit van gehoord, dat concept van je verjaardag vieren, je ouders voor je karretje willen spannen. Mond houden tegen Jill ja!
  Maarre: alsnog van harte met je prachtige dochter! *smak*

 20. Heerlijke keek op de week weer. Ik heb genoten van je verhaal over vrouw met hond. Wat een naar mens. Een lieve hond is inderdaad het allerbelangrijkste.
  Wij hadden een bastaard hondje. De liefste van de wereld. Zonder enige stamboom. Maar vol liefde.
  Jammer dat de medicijnen zoveel bijwerkingen hadden. Dan kom je van de regen in de drup.
  En fijn dat er zoveel lieve mensen aan je denken.
  Geweldig hoe je schreef over Roos.

  Liefs Frederique

  • De hond die ik als kind had was een rotebia (oftewel: een vuilnisbakkenras. Roteb heette de vuilophaaldienst in Rotterdam.) Ze was zó lief! Haar miste ik het meest toen ik naar het Sophia moest. Waar ik was, was zij en ze sliep altijd op het voeteneind van mijn bed. Honden zijn een volwaardig lid van een gezin, vind ik.
   Lieve groet en dank voor je fijne reactie ♥

 21. Wat leuk die kippies, zijn het eierwarmers? Staat vast heel gezellig op tafel.
  Bij mij zijn broeken meestal te lang. Vorige week ook op jacht geweest naar nieuwe broeken, ik ben ruim 6 kilo kwijt dus alles zakt van mijn kont.
  Wat een stom mens, je gaat je hond toch niet inruilen??? Had ze het bonnetje nog wel 😉
  Ik zal aan je denken vrijdag, sterkte!
  X

  • Het zijn eierwarmer, gaaf hè? En heel recht afgeknipt en genaaid. Deksels knap.
   Op je blog las ik dat je zes kilo bent afgevallen door koolhydraten te schrappen. Wat goed van je! Vervelend dat je nieuwe kleren nodig hebt (-:
   Lief van je, dank je!

 22. Wat een pech dat die medicijnen niet werken en je wel last heb van de bijwerkingen. Misschien toch maar terug naar de dokter, er is zoveel op dat gebied beschikbaar. Soms moet er even gezocht worden wat bij jouw wel werkt.

 23. Plofpost voor plofkakel ha gezellig.
  En Roos tjonge alweer 21,tis wat hé
  Spijkerbroeken met gaten raakt dat nou nooit eens uit de mode.
  nah dat mens moet geruild,niet de hond.
  Canada land van ‘verre’ familie.

  Vergeet je vraag niet!aan de reumatoloog vrijdag.sterkte!!

  xxx

  • Nee, je tip houd ik in gedachten!
   Ik denk alleen dat zij zo’n zwaar middel niet meteen zal inzetten maar met iets lichter zal beginnen. Maar ik houd het idee achter de hand.
   Lief van je ♥

 24. Leuk, zulke post ontvangen! Hmm bij mij zijn spijkerbroeken juist altijd te lang 🙁
  Hoop dat je snel andere betere pillen zult vinden die wel werken. Lijkt wel of die vrouw met overbeet het over een kledingstuk had die ze nog kon ruilen…tsss, je hebt het wel over een levend wezen waar je je aan gaat hechten toch?

  • Zijn jouw benen nou te kort of die van mij te lang (-:
   Vrijdag voor de eerste keer naar de reumatoloog. Hoop niet dat zij ook eerst bloed wil laten prikken want dat duurt maar en duurt maar…En zonder resultaat.
   Ik was zo boos op dat mens! Het was zó’n lieve hond. Het liefst had ik ‘m mee naar huis genomen!

   • Ik denk dat mijn benen gewoon kort zijn, de totale lengte is ook niet echt lang hahaha, 1.64 is niet groot te noemen hè. Ik ben de kleinste thuis 😉

 25. Goede avond Kakel. Tja ik dacht dat ik met verjaardagen pannenkoeken placht te bakken, of geldt dat niet als ‘koken voor jarige + vrienden’ ?
  En ik kan boos worden over iemand die vertelt dat hij/zij, zijn/haar hond mag ruilen bij een fokfoutje en dat dan ook nog doet. Lieve hemel, je koopt een dier om er een fijne vriend aan te hebben en niet om een ideaal prototype van een bepaald ras te bezitten. Kijk dat je een bepaald ras uitzoekt wegens karaktereigenschappen vind ik verstandig, hoewel de Poolse scheepskees
  ( totaal onherleidbaar vullisbakkie) vaak een geweldig karakter heeft en ook gezonder is dan bepaalde rashonden.
  Ach het is laat, ik zal me maar niet te druk maken over zo’n mens. Ik duik zo lekker mijn bed in. Maar een toffe plof op de mat lijkt me een heerlijk feestje , zeker met zulke leuke dingen als op je foto.
  Welterusten ZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzz

  • Pannenkoeken bakken voor een jarige Roos met kornuiten is lang geleden. Emmers vol heb ik er gebakken (bij wijze van dan.) Was ook een leuke tijd! Tot nu toe vind ik iedere leeftijd leuk
   Ik heb me boos gemaakt om dat stomme mens. Het was zo’n lief dier. Alsof alles vandaag de dag volmaakt moet zijn.
   Mail me je adres maar, dan stuur ik je ook een envelop die ploft op de mat (-:

 26. Rijk worden is geen kunst. Verkoop spijkerbroeken, veel gaten, weinig stof, hoge prijs en reumaknieën gratis.
  Niet werkende pillen? Dumpen die handel.
  Zielig die hond hij verdient beter.
  Mooie opkikker uit Canada
  Mooie keek op de week Kakel XXX

 27. Er is inderdaad iets aan de hand met diverse merken spijkerbroeken. Alsof de producenten ervan uitgaan dat elke koper water in zijn kelder heeft. En kies je voor een langere lengtemaat, dan is de broek bovenaan te wijd.
  Pff. Ik snap de Schotten steeds beter.

  • Krijg jij ook altijd “adviezen” van verkoopsters? Om laarzen over je spijkerbroek te dragen bijvoorbeeld?
   In de stad (Rotterdam) zit een jeansstore en die verkoop lange lengtematen. Ga ik die maar eens lastigvallen en daarna samen lunchen in de Markthal met Roos.
   Haha. Schotten dragen vast lange onderbroeken onder hun rokken tegen de kou (-:

 28. Tja die pijpen lengte…. maat 34 lengte! En ik heb ook nog eens schoenmaat reus. Dus herkenbaar! Ook met de bijwerkingen van medicijnen, staat tegenwoordig in mijn dossier : erg gevoelig voor bijwerkingen. Kan er dus over meepraten. Verder gaat het prima ha die post zo leuk! Ik doe een poging tot artjournal maar dan zonder tekentalent is ook leuk.

  • Roos heeft ook dubbel pech: broeken lengte 34 en schoenmaat 42. Het is een hele klus leuke schoenen te vinden. In veel modellen zien je voeten er uit als een kano.
   Misschien wel handig om aan mijn huisarts door te geven: ik tref ook altijd de bijwerkingen. Dank voor je tip!
   Er zijn zoveel leuke dingen om te maken en te doen en maar zo weinig tijd…

 29. Zo ik wil ook bevriend raken met Toos. Hoe pak ik dat aan?
  En ja foute hond zou ik ook meteen weg doen met van die tanden.
  Even bij ons Sofietje kijken zo, gaat ze alsnog de deur uit na 3 jaar.
  Alles om ons heen moet perfect zijn. Het huis, de auto, de baan, de tuin (waar we nooit zitten) de hond.
  Alleen de mens zelf hoeft dat niet, want ja het gaat niet om het uiterlijk.
  Ik ben zo blij dat ik heel lang geleden, noodgedwongen weliswaar, uit die mallemolen ben gestapt.
  Waar is toch dat eiland met normale mensen?
  heel veel liefs van mij

  • Haha (-: Vraag het gewoon vriendelijk aan Toos http://indeweer.blogspot.nl/
   Je mag ook mij je adres mailen (pippi at freeweb punt nl) dan stuur ik je post die op je mat ploft. Met een strikje erom. Speciaal omdat jij het bent.
   Ik begrijp het niet: het was zó’n ontzettende lieve hond, het liefst had ik haar mee naar huis genomen. Dat mens verdient dat beest niet. We stonden te praten bij de hondenplas. Ik had haar er wel in willen gooien.
   Wanneer is ons onbewoonde eiland klaar? Ik begin meteen met pakken.
   Dikke kus ♥

 30. Goh, als ik aan mijn jeugd denk. Als er thuis wat speciaals was mocht ik koken. Zowel mijn vader alsook mijn moeder bakten er niets van… Goh dat wordt een speciaal logje volgende week eens. Over de kookkunst van mijn vader…

  • Spijkerbroeken met gaten zijn in de mode en wat in de mode is verkoopt. Als je eraan mee wilt doen dan. Ik ben liever eigenwijs.
   Goeie opmerking: een stamboom is inderdaad typisch menselijk. Rosa heeft er geen, hoor (-:

 31. Héérlijk, Mirjam, zo’n brief ontvangen !
  ‘k Zie je staan, met je grote teen in dat gat…
  Toen wij 21 werden…, jaja…
  Pijn hebben is erg, en dan nog bijwerkingen…
  Moet alles, zelfs een hond, nu eigenlijk opbrengen ?!
  Canadees moois !
  Lie(f)s.

  • Gisteren waren wij 21 en nu is mijn dochter het (-:
   Vrijdag voor het eerst naar de reumatoloog. Hopen dat zij iets voor me kan doen.
   Ik was heel boos op dat mens. Het was zo’n lieve hond…
   Lieve groet ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *