Dik, mooi en gelukkig

Keek op de week (33)

Roos en ik keken naar Lin.da magazine met thema: obese. Staarden naar foto van vrouw van 165 kg die zegt dat ze dik, mooi en gelukkig is.
‘Ongelofelijk,’ zei Kind, ‘wij samen wegen minder dan zij.’
Lieten het even op ons inwerken.
‘Moet je voorstellen dat wij met haar op de wip moeten zitten!’ riep Roos. ‘Zij aan één kant; wij aan de andere, en dan nóg krijgen we haar niet omhoog…’
‘Misschien als Rosa op schoot spring,’ opperde ik.
Zagen het voor ons en tuimelden van bank van het lachen.

Liep van ziekenhuis terug naar parkeergarage.
Mevrouw in rolstoel zat bij uitgang op grasveldje in de zon.
‘Jammer dat hier geen bediening is,’ grapte ik.
Vrouw begon hard te lachen.
‘Zal ik uw bestelling opnemen? Koffie met appelgebak’ stelde ik voor.
‘Met slag-hag-room,’ zei vrouw hikkend van lach.
‘Komt eraan!’
‘Ik voel me net Opa Flodder,’ bekende vrouw schuddebuikend.
‘Alleen het bordje ontbreekt,’ constateerde ik.
Vrouw kwam niet meer bij. Haalde gierend adem, alsof zij spoedig door verstikking zou sterven.
Overleefde het zonder tussenkomst van medische verzorging.

Man fungeert als levende vogelverschrikker. In grote conifeer huizen drie nesten: één van tortelduiven en twee van merels. Wanneer Joris alarmerend geluid van merel hoort, springt hij overeind, rent naar buiten, slaat zijn handen tegen elkaar en maakt angstaanjagende geluiden tegen eksters of kat.
‘Pap, ze schrikken toch wel van je! Hoef je geen kabaal bij te maken!’
Beste stuurlui zitten altijd op de bank.
Ik vind: zoveel dierenliefde verdient schouderklop. Gaf Joris mep zoals Bea iemand tot ridder sloeg: arm recht omhoog en BAM! Ik deed andere schouder ook anders loopt Man scheef.

‘Wout, ik heb drie varkens gekocht! Gele varkens. Ze lopen bij mij achter in het land.’
Interesse van onze dorpsslager was gewekt. Hij kwam dichterbij en maakte hoofdbeweging van: hierzo, zij wel.
‘Ze zijn nog jong, het zijn biggen,’ vervolgde voormalige eigenaresse van plaatselijk tuincentrum. ‘En ze zijn léuk! Dragen geen oor-labels maar hebben chip.’
Ik hing aan vrouws lippen. Als ik te zwaar werd, moest ze het maar zeggen.
Gezicht van slager stond op standje jaloers. ‘Weet je wel aan hoeveel regels je je moet houden?’ informeerde hij.
‘Valt mee want het zijn hobbyvarkens. Kom eens een keer kijken!’
‘Waarom zeg je dat wel tegen Wout maar niet tegen mij?’ vroeg ik vrouw.
Ze keek me aan en zei tolerant: ‘Kom jij toch?’
Binnenkort op deze blog: een diepte-interview met drie biggen.
De foto is van Dien!

88 thoughts on “Dik, mooi en gelukkig

  • Schandalig! Ik heb ook regelmatig dat ik van een blogger ineens geen updates meer krijg. Heel vreemd.
   Bloglovin vind ik een beetje chaotisch geworden. Ik zou liever overstappen op een ander systeem maar daar ben ik weer te lui voor…

 1. Van het ene varken naar het andere varken 😉 Ik gaf op een blog ook mijn mening…gewoon dat je met zo’n gewicht beter niet in bikini kunt gaan.Ik hoef het in ieder geval niet te zien ondanks dat ik iedere dag zo’n veel te dik lijf in de spiegel zie word ik er niet blij van.Of juist daarom….

 2. Ik heb er wel bewondering voor dat iemand zo in een tijdschrift wil gaan staan. Net als bij dun tot dik en alles daartussen zijn er mensen met een mooie uitstraling en zelfverzekerdheid. Zou het zelf nooit durven voor geen goud.
  Ja het is volop jonge vogel tijd dit jaar geen nesten in mijn tuin, hoop volgend jaar weer wel als mijn boompjes wat gegroeid zijn.

 3. Rosa maakt het verschil….
  Ik zie het voor me, jij, Roos, Rosa aan de ene kant van de wip, en dan die schone aan de haak aan de andere kant even plaats nemen, … Rosa maakt het verschil en springt van schoot…..Jij en Roos door de lucht, … Joris vangt Roos op en drie maal raden wie een paar keer mag stuiteren……. Hey… Joris heeft maar een paar armen….
  Ook hier ene van de bank getuimeld….. 😉
  Fijne week en tot …. ?!!?

  • Hahaha. Ik zit mijn buik hier vast te houden van het lachen. Oh…zei ik buik (-:
   Rosa is inderdaad nogal wispelturig, dat heb jij haarfijn aangevoeld.
   Warme groet.

 4. Mensen als mens zien is altijd mooi. Geen enkel etiket doet recht aan het mens-zijn. Zou het niet mooi zijn als iedereen elke andere persoon niet als ‘dik’, ‘lelijk’, of ‘gehandicapt’ zou zien maar gewoon als ‘mens’?

  • De modellen (want dat zijn het) staan breeduit gemeten over beide bladzijden van het tijdschrift. Als lezer vind ik dat je daar dan een mening over mag hebben.
   Ieder mens is anders en juist de variatie maakt een mens een mens. Iemand behoordelen op zijn/haar uiterlijk is een ding, hem/haar ernaar behandelen is iets totaal anders.
   Ik wou dat ik de helft van het zelfvertrouwen had dat ze stuk voor stuk uitstralen.

 5. Als je erg zwaarlijvig bent, heb je best veel beperkingen, geeft volgens mij geen gelukkig gevoel.
  Door een flauwe opmerking kun je iemand gelukkig maken, dat blijkt maar weer.
  Heel lief van je man, de vogels zien we straks vliegen en nu ridder is het bewaken van de nesten.
  Wat een uitkomst voor de dieren een chip in plaats van die gele wappers in hun oor. Hans

  • De dames zeggen allemaal dat ze gezond zijn. Ze zijn echter nog jong. Op een gegeven moment zullen ze klachten krijgen.
   Dieren zonder label zijn zoveel mooier!
   Warme groet.

 6. Wél een bestelling opnemen en niét even gaan brengen….. toch een beetje minpuntje 😉
  De dikke dame heeft inderdaad een mooi gezicht maar zoveel vlees ziet er toch niet mooi uit. Maar als zij happy is wie ben ik dan om te klagen.

  • Ter verdediging kan ik aanvoeren dat de vrouw zat te wachten tot haar man met de auto haar kwam oppikken…
   De dikke dames zijn stuk voor stuk modellen. Eentje is zelfs een lustobject, zegt ze. Zij liever dan ik!

 7. Leuk, die nestjes in jullie tuin. Bij ons niets helaas, maar da’s ook niet zo heel vreemd met Bram in de buurt. Misschien maar beter ook. Ben benieuwd naar het verhaal over de drie biggetjes. Gaan ze ook huisjes bouwen?
  Liefs, Narda

  • De biggen hebben een schuur als stal. Van één big wil ze later een nest.
   Volgens mij moet ik mezelf uitnodigen voor het interview… Ze is heel sociaal maar ik moet nog even in de juiste modus staan om haar eraan te herinneren (-:
   Lieve groet

 8. Met mijn eigen dik zijn had ik moeite. Het blijft een strijd. Ik kan me zo voorstellen dat vrouwen ermee stoppen en dan dus gelukkiger zijn omdat het gevecht is gestopt.

  Heerlijk lachen… doe ik veel te weinig eigenlijk. Verder kan ik af en toe je schrijfsels niet volgen. Ik volg je nog niet lang genoeg om het allemaal te snappen.

  Groetjes,

  Dorothé

  • Volgens mij als je dik bent, heb je levenslang. Stoppen met roken is gemakkelijker.
   Ik heb het tegenovergestelde “probleem” want ik moet mijn best doen op gewicht te blijven. Kan eten totdat ik een ons weeg zonder aan te komen. Als ik slecht in mijn vel zit, heb ik geen trek in eten.
   Het is absoluut niet negatief bedoeld dat ik over dik zijn schrijf. Het laatste wat ik wil is iemand beledigen.
   Je mist niets als je alles niet snapt maar het lijkt me voor jou als lezer lastig. Bedankt voor je compliment over het lachen.
   Lieve groet

 9. Die dame van de drie varkens moet maar contact opnemen met de dame op de foto als de varkens vetgemest moeten worden, daar heeft ze vast goede tips voor! En als de varkens niet te vinden zijn, dan moet je maar niet in het fietsenschuurtje gaan kijken, want daar is Wout vast al aan het zoeken, heel hachelijk!

  • Jij bent grof maar wel leuk (-: Het zijn hobbyvarkens dus niet voor de slacht bedoeld.
   De broer van Wout slachtte zelf koeien en varkens die hij zelf uitzocht bij boeren. Hij is helaas jong overleden.
   Groetjes.

 10. Ha Mirjam,
  dik mooi en gelukkig,misschien is ze blij met alle aandacht die ze krijgt.
  Leuk dat je zo maar iets roept , en dat ze er bijna in blijft,
  mensen zeggen wel eens mijn eerste lach van de dag, en bijna de laatste.
  Met je diepte-interview met drie biggen, ben ik er als de kippen bij.
  of ik biggen heb….wel nee……ook geen kippen.
  fijn weekend
  groetjes Christiene.

  • Die mevrouw zei ook dat het haar eerste lach van de dag was en dan bij de eerste zin meteen voluit gaan. Dat is een cadeautje, hoor!
   Lieve groet

 11. O die dikke dames heb ik ook gezien ja. Ik krijg de Linda vaak van een vriendin, pas geleden stonden er vagina’s in, echt!
  Sla je een bladzijde om, kijk je in een grot!
  Maak eens een filmpje van Joris, lijkt me om te gieren 😉
  Die vrouw bij het ziekenhuis heb je lekker laten lachen, haar dag is weer goed!

  Fijn weekend!
  Knor knor

  • Ik heb vorig jaar voor m’n verjaardag een abonnement van Joris gehad op de Linda. Wist ook niet waar ik naar keek toen ik die vagina’s zag. Een grot is het betere woord, haha (-:
   Man wil niet met zijn gezicht op het net. Maar we zijn met twee filmpjes van Rosa bezig. Tenminste…ik heb het filmpje gemaakt, nu moet ik Roos zover zien te krijgen dat ze het geschikt maakt om op mijn blog te zetten. Ik ben zo’n ei. Weet niet eens hoe ik het moet versturen vanaf mijn telefoon want het bestand is te groot (schaam.)
   Knor Knor (-:

 12. Wat een lollig varken met die snuit. Die dame is in elk geval veel als je van haar houdt. Als ze zich er lekker bij voelt, dan moet ze het vooral zo laten. Ik vind dikke mensen zo lekker zacht. Ik heb een vriendin die ook zo zwaar is, door ziekte, kan ze niks aan doen. Maar ze is wel heel prachtig.
  Zelf voel ik me niet fijn als ik aankom. Kan hart niet trekken dus dan nog meer moe. Heb pillen waar van ik aankom. Dus nu oppassen geblazen. Want ik voel mij niet fijn bij een lijf als deze dame.
  Die rolstoeldame zal genoten hebben.
  Geweldige log om het weekend mee te starten.
  Mooie dagen en lieve groet, x

  • Dikke mensen zijn echt lekker zacht. En ze krijgen bijna geen rimpels in hun gezicht.
   Ik had vroeger een vriendin die klein en rond was. De dikke en de dunne, werden we genoemd (-:
   Van meerdere lezers kreeg ik de reactie dat ze van pillen tegen de fibro-pijn aankomen. Ik heb ze heel even geslikt (in de hoop vijf kilo aan te komen…) maar kon er niet tegen. Alleen alle bijwerkingen deden het.
   Is er wellicht een ander middel dat je kunt slikken?
   Sterkte en lieve groet.

   • Na een tien jaar durende zoektocht met begin van anafylactische shock ben ik tot de conclusie gekomen dat dit het enige middel is 🙁
    Ik heb alles geprobeerd wat de farmaceutische industrie kan spekken, maar dit middel is helaas het enige. Over een tijdje probeer ik weer wat te minderen. Misschien helpt dat. De bijwerkingen zijn gigantisch he… 🙁
    Liefs van mij en een knuffel x

   • Anafylactische shock moest ik even googelen. Soms lijkt het middel erger dan de kwaal maar in jouw geval gaat dat niet op. Het is wel ellendig dat de bijwerkingen zo zwaar zijn.
    Ik bouw nu in slakkentempo medicijnen van de neuroloog af. Kijken of ik daar van opknap…
    Vol blijven houden, hè? Lieve groet ♥

 13. Op het lijf geschreven

  nogal wat mensen worden volumineus van water
  alsof hun lichaam het over gans de lijn
  verandert in zware wijn
  vaak bron van bittere tranen in het levenstheater

  Verborgen suikers zijn stille moordenaars
  helaas vegen velen deze realiteit aan hun laars, Mirjam. 🙂
  Lenjef

  • Sommige mensen komen al aan van zwaar ademen (-:
   Ik kan eten tot ik een ons weeg maar kom geen gram aan.
   Dank voor je poëtische reactie.
   Lieve groet ♥

 14. Als je relatief jong bent en je lijf nog geen schade heeft ondervonden van het effect van het te hoge gewicht, dan zeg je inderdaad dingen dat het niet uitmaakt, want je bent toch gezond? (Dat zei ik ook altijd).
  Maar (25 jaar) later gaan je knieen en heupen toch echt wel voelen dat ze elke dag extra zwaar belast zijn. Of je organen. Kan je toch beter een wat minder extreem hoog gewicht hebben. Het aloude waar ‘te’ voorstaat is bijna nooit goed.

  • Klachten komen inderdaad als je ouder wordt. Sommigen doen enorm hun best met lijnen maar het blijft een eeuwig gevecht. Stoppen met roken is volgens mij gemakkelijker.
   De enige keer dat ik dik geweest ben, was tijdens mijn zwangerschap. Totaal 20 kilo aangekomen.
   Ben je tevreden met het gewicht dat je nu hebt?
   Groetjes

 15. ach Mirjam, we zijn meer dan het uiterlijk hé
  heel zwaar en heel dun daar kan je niet blij om zijn, maar als verandering brengen moeizaam gaat dan accepteer je en kan je zeker gelukkig zijn

  dame aan ziekenhuis haar dag was ook weer opgevrolijkt door jou

  zie eens, hoe handig een man in huis, zorgt goed z’n binnen- en buitengezin

  doen Mirjam, biggetjes gaan bezoeken, en zeker foto’s nemen, en lief terug knorren, maar misschien kan Joris dat beter, knorren 🙂

  mooi weekend

  • Het was niet mijn bedoeling de dames in kwestie af te katten. Ze zijn allemaal model en zijn trots op hun lichaam.
   Ik kan merken dat jij ouder bent: je kijkt een stuk genuanceerder.
   Die mevrouw zei dat het haar eerste lach van de dag was…
   Knor, knor!

 16. Toch zie ik niet aan haar dat ze gelukkig is. Maar ja, ik ken haar niet natuurlijk. Misschien is ze het echt. Ik ben ook te dik, niet zo erg, en ik ben gelukkig. Maar niet over de dikte

  • De dames in het blad zijn modellen en trots op hoe ze er uitzien.
   In mijn omgeving zie ik ook mensen die continu met lijnen bezig zijn. Het is een soort “levenslang” dat ze hebben. Stoppen met roken is volgens mij gemakkelijker.
   Kun je iets doen aan je gewicht? Is er iemand die je helpt als je zou willen afvallen en je motiveert?

 17. Mooi, dik en gelukkig. Het kan wel, maar het blijft ongezond. Te hard lachen kan dat natuurlijk ook zijn.

  Complimenten voor de vogelverschrikker. Hij mag blijven.

  Ik heb ook twee varkens in huis.. Sommige mensen zeggen dat het kinderen heet. What is in a name?

  Love As Always
  Di Mario

 18. Goede morgen Kakel. Zolang iemand maar blij is maakt het mij niet uit wat die weegt. Maar op de wip samen lijkt me geen goed idee, je blijft zo hangen daarboven.
  Nu ga ik ook vaak even de tuin in bij vogelalarm, want Simon van de buren wil wel jonkies uit een nest halen. Molly jaagt alleen op muizen, sinds ze een beschadigde knie opliep toen ze een vogel achterna ging. Ridder Joris is nu dus een dubbele ridder 🙂
  Varkentjes zijn lief, trouwens dieren zijn vaak vriendelijker dan veel mensen en niet zo berekenend.

  Als je rare dingen wilt zien moet je naar Sluis daar is een museum van bizarre uitvindingen, het Bizarium, dat heb ik gisteren met mijn zoon bezocht. Je mocht er niet fotograferen dus ik kon alleen de buitenkant op mijn blog zetten. Maar ik vond het de moeite waard dat museum, al is het maar klein. Er was genoeg te zien, een leren pak met een soort slurf, voor ridders die dan door de slotgracht konden lopen om een kasteel aan te vallen, een pak met allemaal spijkers aan de buitenkant om op berenjacht te gaan, hilarisch sommige dingen.

  • Als kind ben ik eens van een wip gevallen. Het meisje dat de grond raakte, stapte ineens af. Niet expres; we waren allebei een jaar of vier, vijf. Ik weet nu nog hoeveel pijn het deed. Dus doe mij liever maar een wipkip (-:
   Ik loop nogal achter met lezen dus ik kom zo naar je toe om je verhaal over Sluis te lezen. Noteer ik meteen het adres. Lijkt me leuk om in de vakantie naartoe te gaan.

 19. Wow daar kan ik ruin twee keer uit. Niet jaloers op echt niet.
  Vogels hebben Joris vast zien aankomen en mss well gelachen..
  Lief om dame iets aan te bieden. Je bracht humor voor haar en dat maakte vast haar dag
  Ik hou van biggetjes so cute!
  I love pigs anyway.
  Bye now!
  Wilma

  • Ik ben blij dat ik ook niet zo dik ben. Zou wel vijf kilo zwaarder willen wegen maar dat lukt me niet.
   Het was een lieve dame en haar eerste lach van die dag. En dan na één zin meteen voluit gaan. Zoiets maakt me blij…
   Op facebook heb je Esther the Wonder Pig. Dat is zo’n leuk beest! Woont bij mensen in huis. Ze dachten een minivarken gekocht te hebben, bleek het een joekel te worden.
   Check this if you want: https://nl-nl.facebook.com/estherthewonderpig/
   Liefs ♥

   • I will check that right now. I can eat to the whole day and not gaining weight. I always said that I probably was adopted. Maybe I am family of you.
    My cell can’t speak Dutch.
    And o yes if I sit with you and Roos then the lady hangs up inn the sky…

 20. Ik heb bewondering voor mensen die zoveel wegen en daar ook heel gelukkig mee zijn. Daar gaat het om, dat je blij bent met je lijf. 165 of 56 kilo. Misschien nis die van 56 kilo niet eens zo gelukkig. maar dat heeft weer niets met gewicht te maken.
  Lief dat je koffie en gebak wilde halen. Echt iets voor jou.
  Ik ben benieuwd naar het interview!

  Liefs Frederique

  • Ja, dat je blij kunt zijn met wie je bent en hoe je er uitziet.
   Heb jij ook dat je van jezelf altijd dacht dat je lelijk of – of in ieder geval stukken minder aantrekkelijk dan de rest – en dat je foto’s van jezelf terugziet en denkt: ik viel hartstikke mee! Waarom was ik toen niet blij met mezelf? Ik wou dat ik de helft van het zelfvertrouwen had dat de dames in het tijdschrift hebben.
   Liefs ♥

 21. Bewondering voor de zwaarlijvige dame. past goed bij de zwaarlijvige heer van zes deuren verder. Zie je het voor je, de hola hoep. Maar als zij er gelukkig mee is oké.
  Ik kijk uit naar diepte intervieuw. 🙂
  Dikke knuffel

  • Ria, alleen jij kunt dat verzinnen: hoela-hoepen. Haha, dat zie ik deze dames nog niet doen (-:
   Ik ga echt moeite doen om die varkens te spreken te krijgen!
   Liefs ♥

 22. En toch zijn er mannen die op de meer ronde vrouwen vallen, maar zolang iedereen maar tevreden is met zichzelf, is er geen vuiltje aan de lucht en kan misschien Joris ook nog mee op de wip.

  😉

  • Eén model vertelt ook dat ze een lustobject is. Ze schijnt de meest bizarre verzoeken te krijgen. Gelukkig noemde ze geen voorbeelden (-:
   Ik zit liever op een wipkip. Ken je die?

 23. en ik maar zien om er wat kilotjes af te krijgen van m’n goddelijke lijf 🙂
  genoot de dame in rolstoel van de koffie en gebak ?
  dus manneke loopt nog wel recht hihi
  ik zag net in HvNL een varken door Delft lopen 🙂
  een mooie keek op een mooie week
  slaap wel groet

  • Zolang je tevreden bent met je goddelijke lijf hoeft er geen kilootje af, Karel (-:
   De koffie met gebak heb ik niet gebracht want de dame stond te wachten op haar man die de auto uit de garage aan het halen was. Anders had ik het voor haar gehaald!
   Varkens als huisdier schijnen steeds populairder te worden. Op fb is zelfs een varken met een eigen site: Esther de Wonder Pig.
   Slaap wel!

   • mogge Mirjam
    ja ik ben tevreden hoor en zal er wel weer ff wat rekening mee houden een hapje en vooral wat slokjes minder 🙂
    ik ben hier het enige huisdier 🙂
    geniet de dag

 24. Eén ding weet ik, Mirjam, ‘k woog ooit 25kg. meer, meer blijheid…, echt waar… !
  Ah jij, twee keer… (ziekenhuis én Joris) !
  Varkens -> ik volg.
  Lie(f)s.

 25. Ik heb het blad ook gekocht, was heel erg benieuwd. Weet je welke uitspraak mij bij bleef, dat ze geen operatie wilde want je ging toch niet in een gezond lichaam snijden… bijzonder hoor. Maar fijn weekend he xxx

  • Het verbaasde me dat het allemaal van die jonge meiden zijn en niet van plan waren iets aan hun overgewicht te doen. Nu moet niemand iets van mij (zelf wil ik ook niet wat ik moet) maar een beetje rekening met je gezondheid houden, lijkt me wel belangrijk. Gelukkig ben jij tevreden over jezelf. En terecht!
   Lieve groet

 26. Mooi is mij te gek voor woorden maar verder kan ik me redelijk bij die dame aansluiten….. Ik was ook veel happier toen ik 125 kg woog maar of dat nou aan dat gewicht lag laat ik in het midden 🙂

  Die arme varkens, ik moet toch al een bevrijdingsaxtie voor de Hulk gaan opzetten, kan ik die lieverds er gelijk wel bij insluiten, als we als bloggers eenmaal aan het bevrijdingsfront staan kan zo’n olijk trio er ook nog wel bij, ben blij overigens dat Joris niet blogt. Die zou me alleen maar tegenwerken bij die actie 🙂

  Xxxxxxxxx lekker puhhhh ikke veul meer

  • Ben jij zo zwaar geweest?Ben je gaan lijnen of ben je door omstandigheden afgevallen?
   De enige keer dat ik dik geweest ben, was tijdens mijn zwangerschap. Ik kwam 20 kilo aan en was het dankzij een postnatale depressie binnen drie, vier maanden kwijt.
   Joris werkt jou niet tegen. Hij kijkt wel link uit, haha. Vroeger wilde ik lid worden van het Dierenbevrijdingsfront maar die werden toch te radicaal.
   Als het om dieren redden gaat, kun je altijd op me rekenen!
   Haha, jij met je lekker puh. Lig ik weer in een lachstuip. Mijn dank is enorm (-: (-:

   • Ja dat was vóór “all hell broke loose” en ik 65kg afviel binnen 6 maanden.

    Dát weet ik… dat radicale voeren jij en ik op een andere manier uit.

    Joepieeeeee heb ik weer iets waarmee ik je kan laten lachen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *