Kinderbijbel

Vandaag is ‘Annie M.G. Schmidt-dag’. Op 20 mei 1911 werd ze geboren in Kapelle, Zeeland. Werd ik eerst nog voorgelezen uit haar wereldberoemde boekjes ‘Jip en Janneke’, toen ik eenmaal zelf kon lezen, zag ik tevens het licht en was niets van Annie meer veilig voor me.

Dit boek kreeg ik toen ik zeven werd. We zijn als het ware samen groot gegroeid, het beest en ik. Als ik stout was en een grote mond kreeg, zei ik  zachtjes in mezelf: later doe ik lekker toch niet wat mijn moeder zegt, want dan komt het goed met me terecht.

Niet tegen mijn Moeder en Kind zeggen, hoor!

 

De regenworm en zijn moeder

Er was een regenworm in Sneek
die altijd naar de sterren keek,
en fluisterde: hoe schoon, hoe schoon!
Zijn moeder zei: Doe toch gewoon,
kijk naar beneden naar de grond,
dat is normaal, dat is gezond,
kijk naar beneden, zoals ik.

En toen? Toen kwam de leeuwerik!
Het wormpje, dat naar boven staarde,
zag hem op tijd en kroop in d’aarde,
maar moe die naar beneden keek,
werd opgegeten (daar in Sneek).

Dus doe nooit wat je moeder zegt,

dan komt het allemaal terecht.

3 thoughts on “Kinderbijbel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *