Barbeknoeien

Onlangs drong het besef tot Manlief door dat hij nog iets miste in ons rijke huwelijksleven, en daar ging hij terstond wat aan doen. Grijnzend kwam hij thuis met de felbegeerde aankoop: een barbecue. Tja, toen begon het (lange wachten) op mooi weer.

 

Pinksteren werd een feest! Geestdriftig zetten Man en Kind samen de barbecue in elkaar met als plan er meteen ‘vakkundig’ de brand in te steken. Maar hoeveel aanmaakblokjes moeten er in? Duurt ‘t geen úren voor zo’n ding behoorlijk brandt? Hup, toch nog maar wat extra blokjes in.  

 

Afijn, brànden dat ding! Om over roken maar te zwijgen. Maar…wel met gevolg dat ik nu ein-de-lijk een foto van Manlief op mijn site kan zetten waar hijzelf volledig achter staat. Alhoewel…‘staat’. ’Zit’ is in dit geval een beter woord.

 

 

Het gevolg van al die rook was wel dat een buurvrouw haastig de was binnenhaalde en daarna snel alle ramen en deuren sloot. Andere buren volgden haar voorbeeld. Wij ook, bang dat de rookmelders binnenshuis af zouden gaan. Over de schutting heen riepen de buur(t)bewoners tegen elkaar: “Die barbecue rookt wel echt héél erg, zeg!” Met dat feit waren wij het volledig eens.

 

Help, dacht ik, dat vlees wordt vast nooit gaar maar wel pikzwart. Het bakken ging echter als een lopend vuurtje. Met smaak aten wij alles op. Manlief trok hardop de bescheiden conclusie dat hij waarschijnlijk voor vuurtje stoken in de wieg is gelegd. Wij dames knikten tevree. Het apparaat (van toch zeker twee tientjes) bleek multifunctioneel te zijn, want later deed hij dienst als terrasverwarming.

 

Toen de rook om ons hoofd was verdwenen, hingen wij onze kleding te luchten. Tevergeefs, want zelfs de volgende dag stonk alles nog een uur in de wind. Maar mensen, wat hebben we gelachen en wat was het lekker. “Volgende weekend weer?”vroeg Kind enthousiast.  

 

We hebben nog meer leuke dingen gedaan in het weekend. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Deze foto (van een typische Kind-actie) geeft ons Pinksterweekend uitstekend weer:

 

9 thoughts on “Barbeknoeien

 1. Dag Mir,

  Die BBQ ken ik. Die hebben wij namelijk ook…… (19,95 bij de Blokker). Heel goed om pizza’s op te bakken. Gebruiksaanwijzing: Briquettes (geen houtskool) van de Nettoramma, idem dito qua aanmaakblokjes en een beetje geduld. Laat beide zeker een halfuurtje met elkaar stoeien. En Janny heeft gelijk, een beetje ruimte helpt wel mee om rookproblemen soepel op te lossen met de buren. Overigens, die manlief van jou herken ik wel, volgens mij is dat BJ.

  • Hej hej ekim: ha! een kenner. Zéker geduld is bij Manlief geen probleem. Wij hadden voor het gemak tijdens de bbq ons zonnescherm uitgedraaid (zaten we iets uit de wind) en toen bleef de rook daar zo fijn onderhangen. Stom, maar ja, nu begrijpen wij wel waarom indianen altijd zoveel ‘uchen’ tijdens het maken van rooksignalen. Die briquettes en pizza ga ik regelen! Wat knap dat je BJ herkent. Jij hebt zeker een heel doordringende blik?

  • @ Janny: bofferd om zo vrij te wonen! Ja, je moet er even bijblijven voor het beste resultaat…
   @ Midlife Me: heel sterk om vleesgetarier te zijn!
   @ Diana: dankje. Het was gezellig bij je!
   @ Ocram: wil ze alleen maar een bbq. Wat is jouw vrouw dan snel tevreden! Tip: vraag een nieuwe voor vaderdag.
   @ Avalanche: bedankt je gulle complimenten
   @ Incinta: een echte Pippi-foto. Heb je al flensjes gebakken?

 2. Viel het ook op, dat de zon feller scheen
  toen de rook om je hoofd was verdwenen?

  Anaid wil ook een nieuwe BBQ, terwijl we nog een mooie roestbruine in de schuur hebben.
  Snap je dat nou?

 3. Haha! Wij hebben slechts 1x gebarbecued. Ik kan me er niet veel van herinneren. Als semi-vegetariër is er ook niet veel keuze qua eten dat je er op kan gooien. Het ruikt altijd wel superlekker bij de buren!

 4. Hoe herkenbaar!
  Gelukkig zitten we hier op een plek waar geen mens er last van heeft!
  Mijn man moet duidelijk aan zijn bbq-skills werken want dat gaat nog wel eens mis! Ik probeer hem duidelijk te maken dat ik ook niet te lang bij mijn pannen uit de buurt blijf als ik aan het koken ben:-)
  Veel plezier met jullie toekomstige bbq-sessies!
  Liefs,
  Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *