Laad me met rust

‘Mevrouw, zou u even een paar meter verderop willen gaan staan? vraagt een studentiekoos type met een klembord in z’n hand.
‘Wie? Ik?’ vraag ik.
‘Ja, u.’
Verbijstering gaat met me op de loop maar ik houd stand.
‘Wil je erbij?’ vraag ik met een hoofdknik naar het schap met panty’s waar ik voor sta.
‘Nee, dat niet,’ antwoordt de jongeman met een raadselachtige glimlach. ‘U hoeft alleen maar even bij de rookworsten te gaan staan.’ Hij zegt het op zakelijke toon en gebaart met het klembord welke richting ik op moet lopen.
Hij is best leuk. Blauwe ogen. Een hoofd vol springerige krullen. Geen baard.

Ik begrijp er alleen geen hol van.
Je kan op dit moment een mitrailleur leegschieten in de Hema; de jongeman heeft geen belangstelling voor panty’s; er is geen brand; nergens een verstopping in een gangpad en het belangrijkste: ik blief geen worst.
Wat denkt deze leukerd? Dat ik een stakker met problemen ben? Wie mij weg wil jagen moet met steviger geschut komen. Een camera bijvoorbeeld; dan hól ik. Ik draai me om en concentreer me weer op mijn zoektocht naar nylons in de maat XXL. Kleiner hoef ik ze niet want dan hangt het kruis halverwege m’n schenen.

‘Mevrouw…’
Met een zucht draai ik me om. ‘Weet je moeder dat je hier bent?’ vraag ik vals maar op vriendelijk toon. ‘Ga bij haar koffie drinken of zo, maar laat mij alsjeblieft met rust. Oké?’
Kakel, Kakel, wat maak jij toch gemakkelijk vrienden…

Ik verwacht een teleurgestelde jongeman met een gezicht als een afdruiprek te zien, maar hij loopt met een grijns naar me toe, inclusief een uitgestrekte hand die ik negeer.
‘Gefeliciteerd, mevrouw. U bent een uitzondering! Ik zal het kort uitleggen: ik ben student psychologie aan de Erasmus universiteit en mag hier onderzoek doen in hoeverre mensen manipuleerbaar zijn, en dat bent u niet!
Sodeju! Iedereen maar zeggen dat ik dwars en eigengereid ben, terwijl ik gewoon niet-manipuleerbaar ben!

Mag ik u misschien enkele vragen stellen?’
‘Liever niet,’ houd ik vol.
‘Het antwoord op de eerste vraag weet ik al, hoor,’ zegt de student jolig.
‘Sorry,’ zeg ik, ‘vandaag heb ik geen goede dag.’ Het is nog waar ook. Ik zak bijna door m’n hoeven van vermoeidheid. Ik moest dringend naar de reformwinkel en sleepte me met m’n laatste restje energie naar de Hema, biddend dat ik onderweg geen bekenden zou tegenkomen. En thuis moet ik nog koken. ‘Als je wil, mag je de vragenlijst naar me mailen en vul ik ‘m thuis in,’ bied ik aan.
Hij wuift mijn aanbod weg. ‘Bedankt voor het meedenken, maar ik laat ik u verder met rust. Eén dingetje nog: in welke leeftijdscategorie valt u? Ik gok tussen de 20 en 30 jaar.’
Deze grap heeft hij ongetwijfeld honderd keer eerder gemaakt, maar ik vind ‘m geniaal. Mijn lach schalt door de lege winkel.
Werd het tóch nog gezellig.

131 thoughts on “Laad me met rust

 1. ha die Mirjam
  vreemd dat de boel bij je vast liep door een pps 🙁
  het is een mooi en wild land , enorm groot en weinig inwoners
  nu ik gaf toe hoor aan het lui zijn , heerlijk dagje zo , wel ff de fiets gepakt en een zooitje papier naar dierenasiel gebracht en gelijk een boodschapje gedaan , morgen maar weer minder lui zijn 🙂
  alvast een fijne avond groett

 2. Nylons en hoog optrekken? Dan zitten je jarretels dwars denk ik.

  Als ik narrig ben (vaak, regelmatig en dinsdag) dan maak ik een sport van foute antwoorden.

  Hoop op lekker veel zon binnenkort en frisse blauwe luchten dan laad je daarmee sneller op dan dit prutsweer. En bij zo’n laadpaal voor electrische auto’s wil ik mezelf ook altijd graag aansluiten.

 3. Ik schrik regelmatig een beetje van de titels van je schrijfsel maar gelukkig valt het ook deze keer weer mee. Tsja, die student dacht natuurlijk: die mevrouw ziet er zo vriendelijk uit, daar ga ik eens een onderzoekje mee doen :-).

  • Het is niet m’n bedoeling m’n zus te laten schrikken…
   Vanmiddag stond er weer eentje aan de deur. Ik deed open en hij zei: ‘Dag mevrouw, ik zal me even voorstellen. Ik ben…’
   ‘Doe maar geen moeite. Nog een fijne dag.’ Haha (-:
   Kus♥

 4. Goed zeg! En dat terwijl je ook nog eens moe bent. Ik las dit stukje gisteren en heb er sindsdien over gedacht wat ik gedaan zou hebben. Ik denk dat ik misschien gegaan zou zijn. Maar… afhankelijk van mijn humeur. Bij een slecht humeur niet

  • Gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt. Sommige mensen kunnen het niet over hun hart verkrijgen iemand teleur te stellen.
   Vraag 1 van het onderzoek was: “Wilt u graag door iedereen aardig gevonden worden?”

 5. Ot. Kakeltje ik weet niet wat er is veranderd, maar je komt bij mij weer regelmatig in de ‘vullisbak’ terecht. Ik heb je er net weer uitgevist, maar ik zie geen reden waarom dat nu weer zo is. Je bent al meerdere malen als zijnde GEEN spam aangemerkt. Verder kan ik er ook niets mee, dus zal ik nu maar weer wat vaker in de spambak kijken.

 6. Wat een onzin onderzoek, iemand vragen of hij verderop wil staan heeft toch niks met manipuleren te maken? Waarom zou ik ergens in een winkel willen staan waar ik niet moet zijn, ik kom om iets te halen en dan ben ik weer weg. Een dorpsgek is het vast, die zogenaamde onderzoeker. Heel hachelijk!

  • De meesten voldeden blijkbaar wel aan zijn verzoek. Er gaan veel makke schapen in een hok.
   Ongelofelijk dat ze jou nog nooit gevraagd hebben ergens anders te gaan staan. Jij zou de eerste zijn aan wie ik het zou vragen (-:

 7. Hah wat een leuke ontmoeting! Jij met je frisse reaktie, de meeste schaapjes doen natuurlijk gewoon wat hij vraagt.
  Ik neem ook altijd xxl panty, of maat 48 ofzo, kun je hem lekker hoog optrekken haha.

 8. Bij rookworst dacht ik gelijk aan de HEMA.
  ‘Weet je moeder dat je hier bent?’ hij is leuk.
  Een student die het gaat maken, hij heeft je aan het lachen gemaakt. Hans

  Ot. Je verzoekje ligt op de Bank voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://logbankje.nl

 9. ha die Mirjam
  het verhaal mag dan saai zijn , die mooie rit die je fietste zeker niet 🙂
  zo brengt een pps mooie herinneringen en een slechte wat betreft de nachtrust hihi
  als je bij mij bovenin op Frankrijk klikt , kan je op de kaart zien dat ik niet ver er van af was 🙂
  wie weet bezoek je de stad Luxemburg nog eens
  fijne avond groet

 10. Alleen bij de Hema die worsten 🙂
  Maar goed dat vrouwen geen jaarringen hebben !

  OT
  Die foto met onze twee meiden, mijn vrouw maakte die en dan daarna …. hoe heeft ze het voor elkaar gekregen, uiteraard volgens mijn vrouw door kunde, ik hield het meer op mazzel hebben 🙂
  Maar het wel een wereld foto.

  • Jaarringen 🙂 Ik kom niet meer bij!
   Ik begrijp jouw vrouw wel dat ze het van zichzelf een kunde vindt. Zou ik ook gezegd hebben…
   Een foto van wereldklasse, dat is het zeker.

 11. Sodeju! Iedereen maar zeggen dat ik dwars en eigengereid ben, terwijl ik gewoon niet-manipuleerbaar ben!

  Ik rol bijna van de bank van het lachen.
  Wel jammer dat je zo enorm moe bent.. Knuf..

 12. Je bent dus niet manipuleerbaar. Dat weet je nu ook alweer.
  Geen idee hoe ik zou reageren moest zo’n knul me vragen wat verderop te gaan staan. Het zou van mijn humeur afhangen vrees ik.

 13. Ik vrees dat deze jongeman dat stukje onderzoek voor niets heeft gedaan. Het feit dat hij jou op zijn pad vond heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat hij zijn resultaten moest weggooien, vanwege een haast onmogelijke – en daarom té ongeloofwaardige – afwijking in zijn kromme van Gauss. Er bestaat immers maar één Kakel en die is in statistieken niet te vangen.

  • Wat klink je weer charmant. En nog wel nadat ik bij jou een minder gezellige reactie achterliet…
   Maar het is of een eerlijk antwoord of geen. Wat heb je liever?

   • Vanzelfsprekend liever een eerlijk antwoord dan geen antwoord. Je krijgt er ook altijd een eerlijke reactie op terug.
    Overigens viel de mate van minder gezellig wel mee hoor en bovendien zette jouw kritische noot mij nog weer eens wat extra aan het denken. Meningsverschillen zijn hét smeermiddel voor communicatie…

   • Dank voor je begrip. Ik had niets anders verwacht…
    Als we allemaal dezelfde mening zouden hebben, zou het ook maar saai worden.

 14. Goede avond Kakel. Weet je wat ook goed helpt, tevens bij die ongevraagde aanbiedingen via je huistelefoon. Zelf vragen gaan stellen en ze er niet tussen laten komen, dan hangen ze vanzelf op of lopen door. Zo b.v. Goh doet u dit werk al lang? Is het leuk werk ? Vindt u het fijn om steeds onbekenden aan te spreken, zou dat een psychische afwijking kunnen zijn? Staat u zelf wel achter dit product? Ik zag u laatst wat anders aan prijzen. Nou dan zijn ze je zo spuugzat en weten niet hoe snel ze je moeten lozen 🙂

  • Je tip ga ik onthouden. Lijkt me fijn: mensen die me willen lozen (-:
   Weet je wat ik achterlijk vind? Je hebt mensen die bij je aanbellen en vragen of jij de hoofdbewoonster bent. Ik zeg altijd nee.
   De volgende vraag is steevast: is de hoofdbewoner thuis? Zeg ik ook altijd nee en doe daarna de deur dicht.

 15. Leuk blog. Ik word tegenwoordig (gelukkig) veel minder vaak aangesproken. Ze kijken me aan, ik zie de raderen in hun hoofd draaien en dan draaien ze zich om. Waarom? Geen idee. Ik steek mijn tong niet uit. Ik kijk niet boos, maar mogelijk wel een beetje afwerend. Hebben ze me al eens eerder aangesproken en heb ik ze toen vriendelijk maar beslist afgewimpeld? Die kans is zeker aanwezig en ik onthoud niet met wie ik niet heb willen praten. Ben ik inmiddels te grijs? (ik blondeer mijn haar al een jaar niet meer). Vinden ze me te oud? (ik heb sinds drie maanden AOW, dus…). Enfin, mij hebben ze er niet mee. Ik vind het wel lekker rustig zo. 🙂

 16. Geweldig! Echt jou.
  Hou er ook niet van hoor. Als ze mij vragen hoe oud ik ben zeg ik: ik hoop tachtig te worden. Ogen worden groot en verbaasd… Ik: maar niet van’t jaar.
  Groet,
  Wilma

 17. zo’n beetje als Dinnetje zegt, ik ben niet eigenwijs, ik heb een eigen mening. Kun je het mee doen. Er is (meestal mannen) al diverse keren aan haar gevraagd hoe ik het toch bij haar uit hou. 😉
  Maar dat is simpel, die mensen proberen haar te overtuigen, terwijl ik weet, ik heb gelijk 😉

  Love As Always
  Di Mario

  • Iemand een vraag laten stellen, is geen garantie op een antwoord. Dat recht behoud ik mezelf altijd voor.
   Panty’s zijn echt vreselijke dingen wanneer ze te kort zijn. Loop je heel de tijd te hijsen. Probeer het maar eens voor de gein (-:
   Warme groet

   • klopt , maar door mij de vraag te stellen of ze iets mogen vragen is in mijn ogen de vraag al gesteld , ik moet niks van die lui hebben , ongeacht wat ze willen
    lang geleden hadden wij met schaatstochten wel zo’n panty aan , nu laat ik ze aan jullie 🙂
    smakelijk en fijne avond groet

 18. Haha een bijzondere ontmoeting. Tja soms doen mensen zomaar uit het niks wat hun gezegd wordt. Ik denk eerlijk gezegd ook meestal wel even na als er van iemand een vreemde vraag komt.
  Wat een slijmerd zeg.. met die vraag over je leeftijdscategorie, maar wel een leuke slijmerd dan hè.
  Dag lieve Kakel! Dikke knuffel <3

  • Afgelopen zaterdag kon ik een gratis Telegraaf krijgen. Ik ben snel doorgelopen.
   Een enorme slijmbal maar niet leuk genoeg om voor bij de rookworsten te gaan staan.
   Liefs ♥

  • Nee, helaas…Dan zou ik heel de voorraad opkopen.
   Ik wil een oplaadkabel aan mijn bed en dat ik daar dan ‘s ochtends vol energie uitstap…
   Dikke kus ♥

 19. Geweldig.
  Ik heb altijd antwoord-vragen als:
  Is die krant gratis?
  Moet je niet op school zitten?
  Waarom krijgt die mevrouw wel een tijdschrift?
  Joh, het regent, moet je niet naar binnen? (Ook als het droog is.)
  Nu ik erover nadenk: ik word nooit meer aangesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *