Gipsgedrag

 

Het gips is een blok aan Mans been. Daardoor komt hij volkomen tot rust.

Hij wel.

 

“Wil je wat drinken?” vraag ik. “Ja graag. Wil je dan ook meteen de zonnebrand meenemen? En heb je iets te lezen voor me? Oh, weet jij of er nog van die lekkere chocoladekaakjes zijn?”

 

Nou, je voelt ‘m al, hè? De rest van het huishouden kan wel dag met zijn handje zeggen tegen de rust. Nu vraagt Joris Goedbloed nooit veel voor zichzelf, dus dragen Kind en ik  alles met plezier voor ‘m aan. Desnoods de rest van het jaar.

 

Afijn, na twee dagen lijkt me de rest van het jaar toch wat aan de lange kant. Man niet; die krijgt de smaak te pakken. Wel handig, denkt hij, dat ‘managen’ op de zaak. Nu kan hij dezelfde delegeerhouding thuis toepassen. “Wacht maar,” dreig ik, “als je straks LOOPgips hebt, dan zul jij nog eens wat beleven.” Joris lacht alleen maar. Terwijl hij nog zo beloofd had om chagrijnig te worden…

 

Lief brengt zijn dagen voornamelijk door op het terras. Nu hij toch alle tijd en niets beters te doen heeft, bestudeert hij aandachtig het plaatselijk en vrouwelijk schoon dat overdag langs hem heen flaneert. ’s Ochtends begeven alle moeders met kroost zich langzaam vanuit het dal heuvelopwaarts. Kijk eens naar de bilpartijen van die dames! Wat een kolossale achterwerken, en heb je die big boobies al gezien?

 

“Kijk je wel uit dat je ogen niet uit hun kastjes rollen, Joris? Wil je misschien een schoteltje?”

“Nee, zo gaat het goed, hoor.”

 

Op het hoogste punt van de heuvel aan gekomen, waaieren moeders en nageslacht uiteen. In de namiddag hergroeperen zij zich, en wisselen waarschijnlijk de laatste roddels uit. Het zijn me een stel rumoerige typen! Regelmatig klinkt het geluid van een kreunende tennisspeelster op Wimbledon.

 

Plots is het met alle activiteiten gedaan en keert de rust weer. Dan willen alle dames nog maar één ding: alles rustig herkauwen.

 

Mooi hè, dikbilkoeien?  Joris kan er úren naar kijken.

   

2 thoughts on “Gipsgedrag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *