Uitkijkpost

 De spreeuwen eten onze laatste druiven op:

In kleine troepen komen ze aanvliegen. Ze stationeren zich op de pergolala en leilindes, van waaruit ze de kat uit de boom gaan zitten kijken. Die zit op het dak van het tuinhuisje, maar dit terzijde.

Verlekkerd loeren ze naar de laatste druiven. Welles, nietes, welles…Ze willen wel, maar ze durven niet. Af en toe doet een spreeuw met lef een dappere poging, maar bedenkt zich meteen weer. Nietes…welles… Plots vliegen ze allemaal tegelijk op, vliegen een kort  rondje, en storten zich blind en vol overgave tussen de druiventrossen.

 

Ruziemakend springen ze op de druivenranken heen en weer. Opzouten, dit is mijn tros! Zo bang als ze de straks nog waren, zo brutaal zijn ze nu. Sommige spreeuwen zijn zo gulzig dat ze de druiven niet weggewerkt  krijgen en er kokhalzend mee in hun bek blijven zitten. Maar lekker dat ze het vinden!

 

Zo snel als ze gekomen zijn, zwermen ze ook weer weg. Even is het rustig, tot de volgende troep zich aandient. De druiven gaan erin als koek. Gelukkig zijn wij geen krenten…

  

 De compilatie is van Kind! Bedankt xxx

4 thoughts on “Uitkijkpost

  1. Je achtergrond is niet een lichte effen kleur zoals gewoonlijk maar de donkergrijze achtergrond van de homepage. Dat maakt het wat moeilijk om te lezen! Maar dat is nog niets. Mijn website ligt er al uren uit, ik heb de helpdesk al gemaild. Begin van een nieuwe trend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *