Het nieuwe vest

‘Kijk eens,’zegt Vriendin, die met de deur in mijn huis valt, ‘dit heb ik net gekocht!’ Opgewonden graait ze in een tas en haalt er een fleurig stuk textiel uit, dat een een lang en zwierig vest blijkt te zijn. Vriendin trekt het aan en loopt er showend mee door de kamer. Moet je buiten dat grauwe, muizenissige novemberweer eens zien. Dit felgekleurde vest kleurt tenminste je dag. Ik word er vrolijk en begerig van. Alles voor de heb, oh boy!

‘Er zijn er maar twee van, hè?’ zegt Vriendin, ‘en bijbestellen kan niet,’vervolgt ze met een veelbetekende blik. Sjonge, dat wakkert de hebzucht pas goed aan. ‘Wat erg!’ zeg ik, ‘dan hangt er nu nog maar één in de winkel, en die wordt vast snel verkocht, want wie wil dit vest nou niet?’ ‘Pfff, dat  valt knap tegen, hoor,’ zegt Vriendin, ‘want het hele dorp vindt ‘m geweldig, maar niemand die ‘m durft te dragen. Huh, nou ja, ík wel natuurlijk,’ vervolgt ze.

‘En ik, en ik!’zeg ik. ‘Wat kost ie?’ Vriendin laat me het prijskaartje zien. Zó, wat een smerige afzetterij! Kunnen ze wel, zo kort na de creditcrisis?

Ik moet er eerst maar even een nachtje over slapen. 

De volgende dag ga ik kijken. Kijken is passen. Passen is kopen. Veel geld armer maar een geweldig vest rijker, verlaat ik de winkel . En zeg nou zelf: wat heb ik  aan geld op de bank? Dat staat toch maar te verdorren op m’n rekening. Rente? Tsssk, zó onbelangrijk.

In mijn nopjes over de aankoop hang ik het nieuwe kledingstuk thuis op een hanger aan de kast zodat het goed opvalt. Ha, daar is Man! Hij werpt één blik op mijn nieuwe aanwinst en vraagt: ‘Wat hangt daar nou?’
‘Dat, mijn schat, is nou een vest.’
‘Heb jij die gekocht?`
`Nee, verdonkeremaant, nou goed. Je mag best enthousiast doen, hoor!`
`Wat een lelijk ding. Meer iets voor tante Alie.’
Gekweld kijk ik hem aan. ‘Dus als ik ‘m draag, kom je op straat niet naast me lopen?’ vraag ik.  Nee, inderdaad, dat heb ik heel goed gezien. 

Misschien, dacht ik toen, misschien wordt het toch eens tijd om met Man mee te gaan naar een party op het werk. Altijd Meestal druk ik mijn snor, maar ik voel dat het moment voor verandering is aangebroken. De hoogste tijd om mee gaan naar de borrel bij de presentatie van de kwartaalcijfers;  een bank-banketfeest; of desnoods het Sinterklaasfeest.

En ik weet al wat ik aantrek…

3 thoughts on “Het nieuwe vest

  1. O ja, heerlijk! Apart, veel kleur, doe mij ook maar zo’n vest (vriendje en ik bevinden ons nog in het stadium waarin hij alles wat ik aantrek prachtig vindt 😉

  2. Haha, nou, ik vind ‘m volgens mij geweldig! Vooral die blauwe lusjes bij de knoopjes….. ik ben gek op kleur, dus ik snap je wel. Veel plezier bij die kwartaalcijfers-presentatie, banket, Sinterklaas of welk ander feest er maar als eerste mag komen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *