Snoep vooraf, geschenken toe

 

December 2009:

Manlief heeft niet bijster veel respect voor de Goedheiligman. Nooit weet hij een cadeautje aan Sint te vragen, en als meneer dan toch een pakje krijgt, gaat hij eerst uitgebreid zitten voelen om vervolgens te raden wat erin zit. Tijd voor een klein maar vooral léuk lesje.

 

Het heerlijk middagje is gekomen en op het gastadres worden wij warm onthaalt. Blijkbaar was ieder familielid errug zoet geweest want een berg snoepgoed mensen, niet normaal. Nee, ons hoort niemand klagen, hoogstens de tandarts. De Goedheiligman laat zakken vol pakjes achter op de stoep dus alleen maar blije gezichten. 

 

Ha! Een pakje voor Man. Da’s geinig, denkt hij, geef dat maar eens hier. Hij pakt het aan en schudt ermee. Niets. Hij voelt en tast… Wat kan daar nou in zitten? Ja, je weet het niet, hè? Nee, haha. Zijn grijns is zo breed dat zijn mondhoeken bijna zijn oorlellen raken. Met een ruk scheurt hij het papier eraf, ziet een houten kistje in zijn handen en ruikt argwaan. Hij loert naar Opa. Man tuurt in het kistje en kan zijn  ogen niet geloven: pantoffels. Ook  toevallig dat Sint weet dat zijn huidige paar een aantal luchtgaten heeft. Maar het zijn geen gewone toffels, er zitten bloemen op! Onder grote hilariteit trekt hij ze aan.

 

Is meneer net van verbazing bekomen, dient het volgende cadeautje zich aan. Op het pakje staat: Voorzichtig, breekbaar! Oh nee toch, het rammelt… Onthutst kijkt hij naar het doosje. Toch maar uitpakken… Een grote grijns. Joris laat de inhoud zien: een briefje van tien, verstopt in een zakje met restanten van een kapotgeslagen terracottapotje.

 

Kortom: Sinterklaas is goed bezig geweest. Nadat alle pakjes uitgepakt waren, hadden we geen kind meer aan de kids. En aan de boekenlezers van ’t gezelschap, was goed te zien dat ze nauwelijks konden wachten om kopje-onder te gaan in hun nieuwe boek.

 

Van zijn toffels heeft Man veel plezier. Eén bloem viel er na drie weken spontaan af en de tweede werd in een vlaag van verstandsverbijstering door Bella eraf gesnoept (en uitgespuugd…) 

4 thoughts on “Snoep vooraf, geschenken toe

 1. Prachtige sloffen! Die bloem voegt net even iets extra’s toe!
  Nog even een vraagje aan je, heb je please please please nog iets leuks wat we kunnen maken voor de kerst (met werkbeschrijving als het kan hihi), ga volgende week weer met mijn collega’s wat aan rotzooien en misschien kunnen we dan wel weer een van je briljante werkstukken maken!
  DIkke kus,
  Miepie

 2. Geweldig, je laat die lang verstreken tijden weer helemaal herleven. California soep…wie kent het nog? En dan die cadeautjes en Sinterklaaspret. Het is allemaal jaren geleden voor me. Ik hoop zo op kleinkinderen….kan ik weer van voren af aan beginnen! Veel plezier nog, deze week!

 3. Leuk, die Sinterklaasvieringen, he?
  Ik ga morgen met mijn chapter Sinterklaas vieren. We kopen of maken allemaal een cadeautje en dobbelen daar dan om. Veel hilariteit en ongein natuurlijk.
  Bij jullie waren het dit keer wel heel speciale pantoffels voor Manlief!
  Groetjes,
  Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *