Moos

Elke ochtend wordt Nicht E. wakker met een kater. Niet in haar hoofd maar in haar hart. Sinds kort heeft ze namelijk een nieuwe lover. Veel liever nog wilde ze twee lovers, om de praktische reden dat ze geen keus tussen beide kon maken, maar twee werd haar echtgenoot te gortig. Het was dan ook een loodzware beslissing voor E., maar het is haar gelukt!   

 

Zeg nou zelf: een bink van een kater toch?

 

 

Een heus fotomodel, en dat voor zo’n jong knaapje! Tot half maart woont hij nog in bij zijn moeder en tot die tijd wordt het voor Nicht watertanden boven foto’s. De fokker stuurt wekelijks nieuwe exemplaren en dat maakt het wachten ietsiepietsie goed. ‘t Wachten is een ware marteling voor E. maar ‘t wordt vanzelf maart en dan verhuist Moos van het ene warme nest naar het andere. 

 

Officieel heet de bink “Dakota van Amor’s Acker”. Dat staat prachtig op papier, maar zeg nou zelf: dat bekt toch niet lekker? Vandaar dat Dakota vanaf heden kortweg Moos. Nu maar afwachten of Moos er ook naar wil luisteren, want dat weet je immers  nooit bij een kat.

 

Zie je die mooie ogen; de pluimpjes aan zijn oor; en de dunne snorhaartjes? Bedenk eens hoe zacht de kussentjes onder z’n pootjes voelen, en dan dat vachtje: zó lekker zacht. Wat een schatje, hè?

 

Maar ha! Wedden dat Moos een rebelse rakker wordt? Een regelrechte dondersteen die kwaad uithaalt, want hé: hij ’s een kat!  Eén ding  is  zeker: hij kan zich niet vergrijpen aan de gordijnen, E. heeft lamellen.

 

Moos’ pensioen is goed geregeld: hij mag net als zijn voorganger op de vensterbank boven de warme kachel, lekker genieten van het zonnetje. En best zijn vochtige neusje tegen de versgezeemde ramen duwen.  

Echt: Moos krijgt het mieters!

 

 

3 thoughts on “Moos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *