Slaapdieet

De wekker blèrt me uit bed. Ik trommel Kind uit haar warme holletje en zorg voor de catering. Kind komt vermoeid in de slaapstand de trap afsjokken. Slechts  met grote moeite krijg ik haar bijtijds de deur uit.

 

Zodra Kind de bocht om is gefietst, gooi ik wat te eten in Bobo’s hok naar binnen en jaag Bella terug haar hok in. Daarna hol ik als de gesmeerde bliksem naar boven. Liefdevol strijk ik mijn rijwiel over haar zadel en zachte bandjes, terwijl de regen tegen de ramen klettert. Héérlijk. Woedende windvlagen blazen tegen Aadjes pindakaashuis. Hoor toch eens hoe fijn de auto’s door de plassen rijden. Dit is by far het perfecte weer… om je nest in te duiken.

 

Want ik slaap!

 

Stap ik uit bed: dan heb ik energie. En ’s middags bèn ik me toch aanspreekbaar. ’s Avonds kook ik ouderwets vers en met een glimlach roer ik in de pannen. Om half 8 staan mijn ogen nog dermate helder open, dat ik er geen satéprikkers tussen hoef te vouwen om het laatste gedeelte van De Wereld Draait Door te zien. En ’s nachts lig ik van mijn “bijslaap”(yak!) niet wakker.

 

Het terug naar bed gaan heeft louter voordelen. Lichamelijk zat ik stuk en geestelijk gezien was het pure armoe. Maar niet langer hangen mijn mondhoeken van chagrijn naar beneden, en mijn kraaienpoten niet meer op kniehoogte. Ik word met terugwerkende kracht gelukkig. En dat is allemaal Vriendins “schuld”. Daarom heb ik Vriendin C omgedoopt in Vitamine C.

 

Kijk, zie je die foto? Dat is mijn fiets: ze doet aan slaap. Net als ik. Altijd al geweten dat onze band ijzersterk (met een vleugje carbon) is.

 

En nu maar knus naar jullie warme nestjes en denk erom: oogjes dicht en snaveltjes toe.

 

Snurk, snurk.

 

 

 

2 thoughts on “Slaapdieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *