Syb de Noor

Nicht E. wordt nog steeds elke ochtend wakker met een kater. Je-weet-wel, vanwege Moos. Eigenlijk wilde Nicht twéé Moosjes, maar daar thuis stak iemand daar een stokje voor. Eén ding is zeker: over   een week wordt meneer de Kater persoonlijk bij E. thuis afgeleverd. De fokker wil namelijk weten waar Moos terechtkomt. No problemo.

 

Op Valentijnsdag is er bij Nicht E. zoiets naars voorgevallen. Man P. bekende schoorvoetend dat hij geen valentijnscadeau voor haar had gekocht. Zo triest, zo sneu! Of zij misschien heel toevallig per ongeluk  een cadeautje ofzo wist?

‘Ja!,’sprak E. vurig, ‘ik weet iets.’

‘Zeg het mij en het zal je gegeven worden,’sprak P,

E. wees een foto aan. ‘Kijk,’zei ze, ‘deez wil ik zó graag.’ P. knikte, slikte en één telefoontje was voldoende: hij was er nog! Nicht straalde hitte uit van blijdschap en sinds een week woont Syb de Noor(se Boskat) bij hun in huis!

 

(Toen ik dit aan Manlief vertelde, zei hij: ‘Die vrouwen zijn ook allemaal hetzelfde: zo geraffineerd als de pest.’ Is dat nou aardig om zoiets te zeggen? Kind en ik vonden van niet en wij wilden een daad stellen dus maakten wij  samen  de schaal met slagroom soldaat.  Zo. Lekker. Maar dit terzijde.)

 

Syb is een poeslief katertje dat direct vriendschap sloot met de bejaarde kat Whoopie. Na één dag liep de Noor in huis rond alsof het hele pand van hem was. Dat gedrag schijnt vaker voor te komen bij katten. Meneer ligt het liefst languit gestrekt op de bank. Dusdanig dat niemand links noch rechts van ‘m kan zitten. Maar dat geeft niks joh; zijn baasjes gaan wel op de grond tégen de bank zitten.

 

En toen, zomaar ineens was Sybje ziek. E. & P. maakten zich ongerust, want de Noor lijkt wel een kerel met al dat haar, maar onder zijn velletje zitten alleen maar botjes en nog geen enkel laagje vlees. Verontrust belden zij de dierenarts. Ze mochten meteen komen. P. gaf in de auto zoveel gas dat de kattenmand met Syb bijna op de hoedenplank werd gelanceerd.   

 

Het zag er ff somber uit voor Siepie, maar hij haalt ‘t. Om weer op krachten te komen doet de Noor veel dutjes. Hopelijk niet op de bank…

3 thoughts on “Syb de Noor

  1. Idd Syb is geheel opgeknapt en loopt door het huis te racen, met een buikje zo rond als een kogel! Moos komt a.s. vrijdag het huis onveilig maken!
    Nicht M leuk geschreven!

  2. Neef M groet nicht E, man P, zus Kakelbont, man B, nicht S en natuurlijk Siepe en Whoopie!
    Maarrruhhh …. doe mij maar een wolf… Of een gouden terughaler, da’s ook goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *