Pieieieies mèèèèn!

 

Met een paar flinke teugen drinkt ze haar glas leeg en zet ‘t met een klap op het aanrecht. ‘Zo..lekker,’zegt ze voldaan. ‘Lachen joh, mam…,’ begint ze, terwijl ze onderzoekend de inhoud van het snoepkastje in zich opneemt, ‘… terug naar huis fietsen Anniek, Suzanne en ik met z’n drieën naast elkaar op het fietspad…neeneenee!…niks zeggen, ik weet ’t heus wel! Ze praat snel verder zodat ik niet de kans krijg een opvoedkundige opmerking te plaatsen.

 

‘…je weet wel, dat pad naar de provinciale weg. Er kwam van de andere kant een agent aanfietsen. Hij stak twee vingers omhoog. Cóól, een agent die voor peace is! Kijk zo…pieieieies mèèèèn!’ Trots laat ze haar peaceteken zien. Zoals gebruikelijk bij haar, brengt ze alles overenthousiast.

 

‘De agent keek nogal chagrijnig en hij bleef steeds maar die twee vingers omhoog steken. Steeds opnieuw. Anniek en Suus staken ook hun vredesteken in de lucht.

 

‘Kijk mam, Anniek deed dat zo,’zegt Kind. Ze zet heel grote ogen op, mond open en knikt triomfantelijk met haar hoofd. Zó, die agent bleef me nijdig kijken, níet normaal.’ Ze trekt er een gezicht bij van: de politie, je ergste vijand. ‘Nou, die agent…hij werd alleen maar nog bozer en bozer. Wel een vredesteken maken, maar intussen chagrijnig kijken. Lekkere vent, zeg, zei Suzanne, hij moet echt ff relaxen. Ja, zei Anniek: relax man, neem een joint!’

 

‘En ineens begreep ik het…’t…was helemaal geen peaceteken, hahaha, hij bedoelde dat we met zijn tweeën naast elkaar moesten fietsen! Oh hoh, dan kom je toch niet meer bij?’

 

Jolig fietsten de meiden naar huis. Driebreed waarschijnlijk…

 

 

 

 

9 thoughts on “Pieieieies mèèèèn!

 1. Heerlijk dat slingeren op de weg, dat herinner ik me nog wel, en niet drie, nee vier of vijf man/vrouw breed luidkeels de hele Bohemian Rhapsody zingen. Ik word er melancholisch van.

  • Je kunt er beter melancholisch dan nijdig van worden 😉
   Ach ja, ze weten heus dat het niet mag, maar dat maakt het des te leuker om te doen…
   Gelukkig zijn wij ook jong geweest (schrijf ik nou gewéést?)

   Wijze woorden Janny: verstand komt met de haren.
   Met andere woorden: er is altijd hoop!

 2. Ik dacht dat politie-agenten je voor een dergelijk ‘vergrijp’ op de bon slingerden. Tssskkk… peaceteken, wat een slapjanus 🙂 Maar wel weer een zeer vermakelijk blogje!

 3. Hier spreekt even de wielrenner Hulk.
  ALTIJD maar dan ook ALTIJD, rijden MEIDEN met z’n DRIEËN naast ELKAAR.
  GLOEIENDE, GLOEIENDE!
  Dan kom ik hen achterop rijden en dan bel ik even, meestal wordt daar niet op gereageerd.
  Dat vind ik altijd heerlijk omdat ik daarna mijn giga HULKENBRUL kan opzetten.
  Gegarandeerd dat ik dat passeerruimte krijg!
  Zoals een Hulk betaamd, bedank ik hen dan tijdens het passeren!

 4. Hahahahaaa! dat was zo grappig!! 😀
  maar eh… @ Schone zus: … als ik met anderen met z’n drieen naast elkaar fiets, ga ik wel netjes aan de kant als er een tegenligger aankomt!
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *