De domme man

 

Wat ik nou toch weer meemaakte…

 

Sinds heel kort heeft een naburig dorp een ooievaarsnest geplaatst. Volgens alle plaatselijke kranten is dat nest ogenblikkelijk geannexeerd door een lepelaar. Dat wilde ik wel eens met eigen ogen aanschouwen. Verheugd pakte ik mijn geliefde ijzeren vriend. Voor ’t eerst sinds lange tijd! We hebben elkaar zo gemist…

 

Ik fietste de stoep op naar boven. Mijn benen dansten soepel en in vloeiende cadans de dijk op, uitermate goed gespierd (uche uche) en getraind als ik ben. Mijn moeder zegt altijd:’ Als je je niks verbeeldt, dan ben je ook niks,’ en die kreet vind ik zo handig dat ik ‘m maar geadopteerd heb.  

 

Onderweg had ik er zin in! Het polderasfalt gleed als een zonnetje onder mijn wielen voorbij. De derailleurwieltjes zongen in mijn oren en een jubelende leeuwerik veraangenaamde de tocht. Toen zag ik plots een man staan. He, dacht ik, een man. Wat doet die man? Hij doet niks. Das raar, niks doen naast een fiets. Met hoge snelheid wilde ik hem voorbij racen. Hij riep snel:’Mevrouw, heeft u misschien een inbussleuteltje bij u?’ Nou zeg, laat ik die nou bij me hebben! Die man had echt zijn geluksdag. Dus zei ik: ‘Ja, die heb ik’.

 

Galant als altijd stopte ik. ‘Ik heb een probleem met mijn zadel,’ zei de man terwijl ik het begeerde stukje gereedschap uit mijn zadeltasje opdiepte. Ik wilde het sleuteltje aan de man geven uitlenen. En nu komt het. De man zei: ‘Huh,wat moet een vrouw nou met een inbussleuteltje?’ Ik vond dat geen buitengewoon intelligente vraag, en vrouwonvriendelijk ook nog.

 

Krijg het zuur, dacht ik en stopte het sleuteltje terug in ‘t tasje. Zo dan, weer klaar voor vertrek. Ik zette aan en zoefde weg. ‘Heej!,’ riep de domme man, ‘heej, zo bedoelde ik het niet, doe niet zo lullig!’

 

Mensen, ik hoop dat hij er nu nog staat.   

5 thoughts on “De domme man

 1. Je had ook kunnen vragen wat een man zónder imbussleutel op een fiets doet… 🙂
  Broer is natuurlijk benieuwd hoe dat nou met die lepelaar zit en waar dat dan is?
  Hij heeft zijn lenzen en sensor namelijk net extra gepoetst in verband met het voorjaar!

 2. Leuk dat je even bij me kwam buurten en natuurlijk kom ik ook even hier langs !
  Die lepelaar krijgt dus het etiket “kraker ” opgeplakt maar wél grappig dat hij/zij er zit .
  Ooievaars zie je ondertuseen regelmatig nestelen ,ook bij ons in de buurt is het nest alweer bewoond !
  Je schrijft leuk maar eh….. je hebt de man toch niet écht zonder sleuteltje achtergelaten?
  Die stumpers kunnen er toch weinig aan doen dat ze als (domme) man geboren zijn !

  • @ Broeah: ik zal je de vindplaats verklappen. Krijg ik dan wel een foto die je van ‘t beest hebt gemaakt? (Graag even schriftelijk bevestigen, ahum)

   @ all: voor de duidelijkheid had ik er beter nog even bij kunnen dat het chagrijn er bij de man vanaf droop. Bijna had ik nog gevraagd of hij please? kon lachen, maar daar zag de kerel niet naar uit. Ik heb maar voor de weg van de minste weerstand gekozen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *