Graafdrang

 

Heeft Bella last van driftbuien, is het nestdrang of is zij gewoon een ongeleid projectiel? De godganse dag doet ze niets anders dan graven, graven en graven. In huis. Klauwt haar sanitaire kattenbak overhoop. Op het enige juiste moment: als ik net gestofzuigd en gedweild heb. Ze krabbelt in de hoeken van het keukenzeil en dat alles met de volharding van een terrier.

 

Dus, hoppa! de tuin in met dat loeder. Maar mevrouw vindt het buiten nog wat frisjes en krabbelt aan de tuindeur. Kom dan maar weer binnen, maar wel je hok in. Nee, gaat mevrouw daarin de krant zitten lezen.

 

Om bij die krant te komen, trapt ze met haar achterpoten al het hooi en stro eruit. Met busladingen tegelijk keilt ze de rotzooi tussen de spijlen van ‘t hok door. Ha! wat ziet haar konijnenoog? De krant! Het schuim staat reeds op haar lippen. Vol overgave scheurt ze het dagblad met haar tanden in stukken. Reep, na reep, na reep. Ik doe nog voor hoe ze er matjes van kan vlechten, maar Bella toont geen belangstelling.  

 

De bodem van haar hok komt tevoorschijn en daar gaat zij vandaag nog een gat in graven. Tussendoor pakt ze met haar tanden de knaagsteen vast en laat die alle hoeken van haar hok zien. Ohhh, dit is ‘t moment waarop ik haar illegaal zou willen dumpen bij een kinderboerderij.

 

Volgens mij is Bella’s biologische klok aan het tikken en wil ze een hele rits kinderen baren. Waar zij dus bij voorbaat een diep hol voor graaft. Nu hebben wij de ‘beschikking’ over Sammie, het konijn van onze konijnenopvang. Sammie is een lekker ding en was tijdens Bella’s logeerpartij niet bij haar hok vandaan te slaan. Meneer sprong zelfs verliefd in Bella’s ruif om maar zo dicht mogelijk bij haar te zijn. Oh, oh, wat zag Sammie haar zitten, maar zelfs toen hij zich amechtig hijgend tussen de spijlen van de ruif probeerde te dringen, behaagde het Bella niet om ook maar één keertje met haar bevallige wimpers naar hem te knipperen. Misschien nu wel, vanwege de nestdrang?

 

Maar stel nou hè, dat Bella konijnenkinderen baart. Afgezien van de huisvesting hebben wij een nog veel groter probleem: als haar jongen hetzelfde grote ego en heethoofdige karakter van hun moeder erven… daar moet je toch niet aan dènken…?  

 

Alhoewel, zeg nou zelf: zijn Bobo en zijn broertje niet groots al zijn ze klein?

3 thoughts on “Graafdrang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *