Ochtendstond…

 

Kind moest voor dag en dauw op pad. Buiten was het mistig en windstsil; de eerste vogels begonnen aarzelend te zingen; koeien stonden in slaapstand in de wei. Niet dat Kind daar oog voor had, zij had wel wat beters te doen: zich voorbereiden op een uitstapje met school naar Lille in la douce France. Voor de zekerheid heeft ze nog enkele nuttige zinnen in het Frans verzonnen en geprint. Waaronder deze prachtige formulering: ‘ Ik heb een honger als een paard, waar kan ik hier vlakbij veel eten?’ We hebben Kind zoveel geld meegegeven dat ze zich niet bij een politiepost hoeft te melden om thuis te komen… 

6 thoughts on “Ochtendstond…

 1. Die meiden waren dan ook niet echt de slim (of de schoolleiding niet….). Wij kregen namelijk een sticker mee met daarop een adres waar we naartoe konden gaan als we verdwaalden, en telefoonnummer van de begeleiders. Ook hadden alle begeleiders onze mobiele nummers en werden alle leerlingen om de 10 minuten geteld.

  Het was trouwens super leuk, maar ik zou er niet ‘s avonds in het donker willen rondlopen, ook al ben ik met andere vriendinnen. Twee keer kwamen we een (dronken?) man tegen die naar ons toe kwam en ons lastig viel terwijl we met de hele groep (20 kinderen en 2 begeleiders) over straat liepen! Maar ja…

  Toen we vrije tijd hadden om ‘s avonds te eten (van 18 tot 20:15 uur) waren we (mijn vriendin en ik) onze andere vriendinnen kwijt. Wij wilden niet in ons eentje over straat lopen (wat ons ook verboden was…) dus hebben we met twee andere meiden die ook mensen kwijt waren in het dichtst bijzijnde restaurant gegeten. En lekker!
  Au revoir! Kind.

 2. Misschien koopt ze nu wel een oude eend en gaat ermee door Frankrijk toeren?
  Goed gedoet, mij op je blogroll!
  Ik weet lekker niet hoe dat moet, dussssssssssssssssssssss doe ik aan zoiets niet mee.

 3. Hi, hi, die laatste zin!
  Ja, het zal je gebeuren dat je kind achterblijft en je niet weet waar ze is.
  Ik vond het een raar verhaal, zeker met de mobieltjes die iedereen tegenwoordig heeft hadden ze toch veel eerder alarm kunnen slaan. Maar ik denk dat deze dametjes het wel erg naar hun zin hadden in Parijs:-)
  Hopelijk heeft Kind het ook erg naar haar zin. Maar niet zoveel dat ze niet meer terug wil keren!
  Groetjes,
  Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *