Baggerpumps

Weet je wat? Vandaag ga ik eens ‘n toeristisch rondje fietsen! Op ’t gemak. Sjesus Kakel, gaat ie wel lekker met je? Die vraag speel ik door aan mijn secondant. Ik ga op Liefs oude fiets, eentje met 21 versnellingen en ik mag van mezelf niet op ’t grote blad. (Ja, dan is ’t wel ernstig, ik geef ’t toe.) Oh ja, en toeristisch wil zeggen: mét fototoestel.

Als ik toch niet ga zweten, kan ik me best eens als een mevrouw kleden. Een mevrouw, vind ik, staat tussen een vrouw en een dame in: niet te slobberig maar ook niet te deftig. Ik trek m’n nieiuwe kekke driekwart broek aan en een elegant shirt. Hierna slaat de twijfel toe: zal ik mijn nieuwe schoenen aantrekken, ja of nee? Ja, want die maken het geheel áf. Nee, omdat ik een eeuwige zeikerd ben, is dat niet handig. Ik wildplas gerust m’n eigen broek of schoenen nat.

In gedachten hoor ik Man heel verstandig  zeggen: doe ‘t nou nie-hiet, dat is de goden verzoeken. Maar ja, daardoor is het juist zo aantrekkelijk… Ik zak  faliekant voor de gehoorzaamheidstest en stap in de nieuwe, waarbij ik mezelf plechtig beloof goed uit te kijken waar ik mijn voeten schoenen neerzet. Kan ik best. Hoe prettig zou het zijn om in mijn trendy outfit een handje bekenden tegen te komen. Die elkaar begripvol aankijken:  fijn dat het met Kakel op oudere leeftijd toch nog goed is gekomen. In elke geval zeg ik: laat de landelijke omgeving maar tot mij komen.

Het gaat fietsen gaat…mwah…niet om een blog over te schrijven. Het tempo hè? Ongemerkt zet ik er steeds de sokken in, waardoor ik de leuke plaatjes pas achteraf zie en moet omkeren om een foto te maken.

Dan voel ik aan mijn water dat ik een wildplas moet doen. Ik zie een uitermate geschikte locatie: geen voorbijgangers mogelijk en achter dichte begroeiing. Plus klem naast een vijvertje. Wat is het hier stil en idyllisch! De plas is zo gedaan, ja en zonder te morsen, hè. Ach kijk…een kikker schrikt zich te pletter van mij en springt in doodsnood op een lelieblad. Zo zeg, dát zal een mooi shot opleveren! (Ik ken iemand met een zwemvijver die dit beeld dagelijks kan beleven, maar vanwege de privacy zal ik zijn naam niet noemen. Zo ben ik dan ook wel weer.)

De groene kwaker heeft mij gezien. Ik verdenk hem er zelfs van dat ie het moment afwacht tot ik het fototoestel precies goed heb, om dan nèt voor de  afdruk in de plomp te springen. Maar als ik nou héél voorzichtig doe…langzaam enzo…moet toch lukken? Voetje voor voetje schuifel ik in gehurkte toestand dichterbij. Oh mensen, dit wordt een prachtplaatje… nog wat dichterbij, nog ietsiepietsie meer…

Sssssllurp, doet mijn linkervoet en van ‘t ene op ‘t andere moment zakt ie weg in de derrie. Met derrie bedoel ik: vieze, plakkerige, zwarte veengrond. Geschrokken druk ik af en met een ruk trek ik m’n linkervoet omhoog. Gaat fantastisch. Alleen jammer dat mijn schoen helemaal alleen achterblijft in de bagger. Yak, zó smerig. Om me niet voor niets Mans agressie op de hals te halen, druk ik nog snel ff op de afdrukknop. Uiteraard hipt het kutkikkertje van het blad, floepens de sloot in. Ik durf te zweren dat ie me nog uitkwaakte ook. Vanaf vandaag ben ik niet meer principieel tegen het eten van kikkerbillen.

Zie je deze geweldige foto? Mooi toch…als je van leliebladeren houdt…Oh, jij hebt daar net zo min belangstelling voor als ik?

Je begrijpt: na deze mislukking is de lol er af. Thuis doe ik mijn uiterste best de drab van mijn nieuwe schoen te schrapen. Oh,oh,oh, hoe vertel ik het mijn Man? Nou niet. Elk getrouwd stel heeft toch geheimen voor elkander? Sommigen houden er zelfs minaars/minnaressen op na. Wat is dan een smerige, vervuilde schoen? Jullie vertrouw ik mijn geheim met een gerust hart toe. Lief leest namelijk nooit mijn blog. Rete-irritant vind ik dat. Wat een geluk hè?

Ik had al wel eerder een andere foto geschoten. Waarom begrijp ik eigenlijk zelf niet, want erg vrolijk word ik er niet van:

4 thoughts on “Baggerpumps

 1. Ja, ik dacht al, wat komt dit verhaal me bekend voor. Maar ik verwarde het even met het verhaal van Margreet:-)
  Ja, dat wasmachineverhaal gaat natuurlijk niet op voor schóenen!
  Liefs,
  Janny

 2. Man had dus toch gelijk! Maar goed dat je niet met beide voeten in de drap terecht bent gekomen. Dan had je op kousevoeten naar huis gemoeten! haha
  Hij heeft je waarschijnlijk ook zien plassen, maar zijn kwaak gehouden……

 3. Dikke pech… dubbele pech zelfs. Ik geloof het meteen dat die kikker het expres deed, zo zijn ze hoor, die rotbeesten!
  En die tekst op dat huisje… wat melancholisch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *