Foute Sarahs!

Wat een bof dat Midlife Me enige tijd geleden op een zonovergoten terras met Claudia Biegel  over haar debuutroman ‘Foute Sarahs’ zat te praten. “Over hoe vrouwen beoordeeld worden zodra ze de veertig gepasseerd zijn. Dat ze zich conformeren aan ongeschreven wetten”.

 

“Na veertig is het: knieën bedekken. Vijfenveertigplus betekent: bovenarmen uit het zicht, en bij vijftig valt het doek. Alles omsluieren – of simpeler: een boerka dragen.”

 

Over dat mannen interessanter en sexyer worden naarmate ze ouder worden, haarverlies, dikke buiken, het lijkt er allemaal niet toe doen, maar: “Wee de vrouw die een kort rokje aantrekt, deel van haar boezem laat zien, een T-shirt met korte mouwen aandoet of – god verhoede – een spaghettitop”. Laat dat nou net mijn favoriete kledingcombinatie zijn…Gelukkig verzetten sommige vrouwen zich met hand en tand tegen dat gegeven, zoals de hoofdpersoon uit ‘Foute Sarahs’.

Als ik een gratis exemplaar van ‘Foute Sarahs’ wilde winnen (en dat wilde ik), hoefde ik alleen maar voor 22 mei antwoord te geven op de vraag: In welke stad ligt de oer-Sarah volgens de overlevering begraven? Onder de inzenders met het goede antwoord zouden 5 boeken worden verloot. Vijf! De oplossing? Appeltje/eitje! Voor Google dan…De leeftijd hè? Hoe ouder hoe wijzer. Omdat ik vind dat iedereen recht heeft op mijn mening, zeg ik: wij vrouwen hebben ook ballen; ze zitten alleen wat hoger.

On-ge-lo-fe-lijk, laat mij nou een boek winnen! ‘Waar gaat dat boek over?’wilde Man weten. ‘Over de overgang, dat vrouwen dan gekke dingen gaan doen,’zei ik luchtigjes. Lief keek naar me. ‘Nóg gekker?’ riep hij. ‘Nah,’ zei ik, ‘het is een alleen maar een goed boek voor vrouwen die graag goed fout willen zijn!’ Bijna wilde hij zeggen: dat ben je al, maar hij beet op zijn tong. Gelukkig heeft hij het hele weekend de tijd om een beetje bij te komen van de schrik…

Bedankt Margreet, voor het boek De Foute Sarahs

6 thoughts on “Foute Sarahs!

 1. HELP?
  Ik zit nu opgescheept met een vrouw in de overgang en een vrouw in de pubertijd.
  HELP?
  Ik vind dit al ‘fout’ genoeg!
  HELP?

  • @ Margreet: ja joh, afgelopen donderdag lag ‘t boek in de bus! Ben er al in begonnen. Beetje wennen aan de schrijfstijl, maar ‘t leest als een trein.

   @ Janny: bij mij kun je wel reacties plaatsen! Waarom bij je andere bloggers dan niet? Mijn man zegt altijd, mócht ik een nieuwe rok willen kopen: hoe korter, hoe beter. En ik doe áltijd precies wat hij zegt…Leuk dat jij dat boek ook gewonnen hebt! Over dat boek worden onze gedachten ‘t zo eens hoor.

   @ Hanneke: hoe bestaat ‘t? Je valt met je neus in de boter. Die boerka zou ik maar naar de kringloopwinkel brengen als ik jou was, of er dweilen van knippen. Ik wacht nog even met je te feliciteren.

 2. Ha…. ik heb het ook gewonnen!
  Ben er nog niet aan begonnen en manlief heeft het nog niet gezien. (Nou heeft die wel een voorkeur voor foute vrouwen, dus dat zit wel goed;-)
  Gefeliciteerd met het winnen en als we het gelezen hebben kunnen we wellicht eens van gedachten wisselen erover?
  Liefs,
  Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *