Loopoog

 

Bobo heeft een loopoog. Het oog kan niet ver weg zijn, want Bobo’s buitenhok is niet zo groot, maar hij wil z’n oog wel terug natuurlijk. Lang geleden heeft hij al een oogje op Bella laten vallen (plop), dus de toestand is precair zullen we maar zeggen.

 

Dat loopoog wordt veroorzaakt door zijn vieze kontje. Want. Konijnen poepen ’s ochtends zachte keutels en die eten ze op. Dat hoort zo. Want. Daar zit vitamine B in. Nee, nee, ik verzin dit niet (maar toch bedankt voor ’t compliment ;-)) Helaas kan Bobootje zijn ochtendkeutels niet opeten omdat hij te dik is. Ook bij Bobo gaat elk pondje door z’n konijnenmondje. Elke ochtend zit ie trouw kwijlend op me te wachten. Door onze goede gaven groeit hij langzaam dicht. Zielig he?

 

Maar goed, dat vieze kontje dus. Vies = ronduit smerig. Een dikke aangekoekte klont met slierten stro en hooi ertussen. Wij zijn hier qua agrarische luchten grondig gehard door de immer mestende boeren. Daar trekken wij ons neusje niet echt meer voor op. Maar als we Bobo ruiken…? Mensenkinderen! De strontvliegen zijn niet bij ‘m weg te slaan. Je zal ’t maar hebben. Dus moet klontje voor klontje er afgeknipt worden.  

 

Kind was “toevallig” in geen velden of wegen te bekken, dus plantte ik Bobo bij Man op schoot die ‘m stevig in de houdgreep nam. Met de snoeischaar ging ik op zoek naar Bobo’s privéplek. Alle vier zijn pootjes trilden van angstschrik. Met latex handshoentjes bleek het niet te doen, nou ja, dan maar poep onder mijn nagels  aan de vingers. 

 

Om een vies verhaal niet vuiler te maken, zal ik er slechts nog één ding over zeggen: de operatie lukte. Broer Konijn was een voorbeeldige patient. Hij klaagde niet dat ’t lang duurde ofzo. Nu kan hij met zijn schone kontje weer ongeremd genietend door de tuin dartelen zonder hordes strontvliegen achter ‘m aan. Zie hem die achterpoten in de lucht gooien. Voelt zich heer en meester in de tuin: Ruim baan! Ruim baan! hier kom ikke – Bobo – aan! Totdat een verliefd stel tortels op de voederplantk landde. Toen zocht ons  geschrokken Konijn dekking in het struweel…  

 

6 thoughts on “Loopoog

  1. Ook al zo’n snoepje, die Bobo. Hebben jullie een patent op snoezige konijnen? Maar dat dieet, kna het niet gewoon een onsje minder voor BOBO?

    • @ Margreet: Bobo is al op dieet. Maar meneer vreet stiekem van de petunia’s als hij losloopt in de tuin. Wat intelligentie betreft zit dit snoepje op één lijn met Adje!

    • @ Schone zus: we zijn al streng voor ‘m. Volgens mij komt ‘t omdat hij clandestien groen zit te vreten als ie los door de tuin hobbelt… Tot maandag!

    • Ha Sterretje! Ja, want hij moet zijn ochtendkeutels zo recht uit zijn eigen kontje eten. En omdat ie zo’n dik lijf heeft, kan hij er niet goed bij. Ik snap ‘t niet. Zoveel dikker als anders is meneer niet, terwijl we ‘m al een tijdje op dieet hebben gezet. Ik ga ff op je Hyves kijken. Ben benieuwd hoe ‘t met Syb is. xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *