Vakantie

De kogel is door de kerk. Heb je kabaal gehoord? Dat kwam bij ons vandaan! We hebben onze zomervakantie geboekt, en geloof me, ’t was nogal een zware bevalling, want elk gezinslid had een andere bestemming in gedachten.  Hoe verenig je thuisblijven, Frankrijk en Scandinavië?

Na de teleurstelling bij ‘meneer Landal’ van vorig jaar zomer, heeft Manlief compleet gegeten en gedronken. Nóóit is hij meer met een stok in een huisje te krijgen “met minder luxe dan thuis.”

Thuisblijven?, dacht ik, aan m’n hoela! Daar komt niks van in, want Man werkt veel te hard. Als je zwarte wallen wilt zien, moet je maar naar ons komen. Dus thuisblijven? No way!

Wattan? Nou, een huisje met heel, heel veel luxe. Ook niks mis mee, daar wil ik mezelf – dus Scandinavië – best voor opofferen.  

We hebben getwijfeld over België, maar niet voor lang, want we zochten en vonden precies het huis dat we wilden. En alle drie zijn we dik tevree:

Kindlief, want er is vijf kilometer verderop een overdekt zwembad;

ik, want het stikt daar van de rust, en

Manlief, want hij betaalt, oh nee, het is heel luxe en niet al te ver rijden. Tel uit je winst.

Eén heel klein pietepeuterig minpunt: we vertrekken de dag vóór de start van de Tour de France… Als ik daar nou maar overheen kom… Er is wel een grootbeeld tv aldaar in Belgie, dus ik kan in ieder geval wel  de start op afstand mee kunnen maken in ‘mijn’ Rotterdam.  

Eén gedachte over “Vakantie

  1. Ach, Belgié, het is voor het Goede Doel zelfs aanleiding om er een hit mee te scoren.

    ‘k heb getwijfeld over België,
    omdat iedereen daar lacht.
    ‘k heb getwijfeld over België,
    want dat landje is zo zacht.
    ‘k stond zelfs in dubio,
    maar ik nam geen enkel risico.
    ‘k heb getwijfeld over België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *