Zonnebloemen in februari

 Stelletje tortels. Groot feest vandaag bij een knap kopppeltje tortels, want ze vieren dat ze 12 ½ jaar geleden geen nee zeiden tegen elkaar. Het straalverliefde stel was het met de ambtenaar van de burgerlijke stand eens: hij hoopte dat het een memorabele dag zou worden. Nou mensen, daar zijn ze in geslaagd! Na de huwelijksvoltrekking stonden ze stralend op het bordes. De bruidegom nog knapper dan anders. Een handje witte duiven werd losgelaten en die wisten niet hoe snel ze terug moesten vliegen naar hun nest.

KKKKKoud! Want het was zo vre-se-lijk koud; er lag minstens een halve meter sneeuw en op de stoep kon je glijden. Het bruidspaar vroeg of we, vóórdag de receptie begon, even buiten bij de fotograaf wilden komen. Zonder jas. Want dat staat nog eenmaal leuker op de foto. Tuurlijk. En waar zaten ze zelf? Precies: binnen; gelukzalig te zitten achter een warm drankje. En wij maar lachen naar de fotograaf. Nog een geluk dat de  glimlach op onze gezichten bevroor. Kinds rode haartjes troken blond weg van de kou; ik had een rode neus en  iedereen dacht dat dat van de drank was.

Party, party! Voor vandaag hebben ze iets leuks bedacht. Iets wat ons ongetwijfeld over 12 ½ jaar vast nog zal heugen, want we gaan met elkaar eten…Buiten! We kijken er al wéken naar uit, om precies te zijn twee. Hopelijk hebben ze een flinke terrasverwarmer, want we gaan barbeknoeien. Met zulk weer! Ik heb de beenwarmers al van zolder gehaald en tweedehands regenponcho’s bij de kringloopwinkel gekocht. De kaplaarzen uit de garage staan al  binnen, want als je daar koud instapt, heb je heel de avond de koude pis. Misschien als ik de bruidegom lief aankijk, dat hij de satéstokjes voor me wil omkeren?    

Alle gekheid op een houtje: we gaan er een feest van maken in die tent! Want wat was ze een mooi en dik (en) tevreden bruidje. Ze straalde als het lentezonnetje. Broeahs ongetemde wilde haren zaten tijdelijk onder de (p)lak. Het was dan wel berekoud op ons vel, maar warm in ons lijf, want Broer trouwde met een topwijf.

Maar owee als er weer een fotograaf is…

3 thoughts on “Zonnebloemen in februari

    • @ Janny: bedankt voor het duimen. Het heeft geholpen!

      @ Margreet: ja, ontzettend jammer! Elke donderdagavond dubbele afleveringen van House op tv. Jammer dat jij die in Barca nou net moet missen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *