Billie

Dit weekend heb ik werkelijk helemaal nergens zin in. 

Het kind van de buren is ziek, Billie de Border Collie. Oh,hoor ik je denken, da’s ‘maar’ een hónd! Ja mensen, ’t is idd een hond, maar Billie is geen gewone hond, hè! Hij is een Buitengewoon Bijzondere hond.

Sinds zijn 8-jarige bestaan hebben hij en ik een relatie. Wij zijn buitenshuis als het ware een setje. Hij is mijn liefste lease hond, mijn trouwe vriend met ALTIJD zin in een loopje. En hardlopen mét Billie is van zijn lang-zal-zijn-levensdagen niet te vergelijken met hardlopen zonder Billie. Onderweg vindt hij geen sloot te diep en het water nooit te koud. ’t Is bijna een zeehond, zou je zeggen.

Bovendien kan ik altijd zó om hem lachen, nou ja, behalve nu dan.

Vrijdag zag het er niet naar uit dat ie de zaterdag zou gaan halen. Direct sloeg de paniek toe en in volle vaart raceten zijn baasjes met ‘m naar Utrecht, naar de diergeneeskundige faculteit. Daar ligt hij nu op de intensive care, ja ’t is heus. Er is een sprankje hoop… Nu is het wachten en dat is nou net mijn minst geweldige eigenschap… 

Manlief de husby maakt lange dagen. Na een volle werkweek van 60 uur, werkt hij  ook dit weekend beide dagen. Plus natuurlijk de hele week die nog gaat komen.

Buiten is het triest en stilstaand weer. Ja, ik sta overduidelijk in de zeurmodus.

Kindlief is ook niet te genieten, dus wees maar blij dat je hier niet bent!

Ik heb zin om iemand te slaan? Maar wie?

3 gedachten over “Billie

  1. Ik zal voor je duimen dat alles goed komt met Billie.
    En een hond is niet MAAR een hond, een hond is je beste vriend, die altijd tijd voor je heeft, altijd blij is dat je thuis komt, altijd naar je luistert, altijd blij is om heerlijk met je naar buiten te gaan en nooit boos wordt als je tegen hem of haar aanzeurt. Wat wil een mens nog meer??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *