Bye bye bult!

Een voorraad legitieme peppillen heb ik al in huis

 

Nauwgezet bestudeer ik mijn bult. Voor de eerste en tevens laatste keer bekijk ik ‘m van de achterkant met een spiegeltje. Goh, zo heb ik ‘m nog nooit eerder bekeken!
‘Hoeveel hechtingen moeten daar wel niet in?’vraagt Kind met een lichte huivering.
‘Kweenie,’ zeg ik,’ een stuk of twintig?’
‘Huh,’ zegt Lief, ‘maak daar maar het dubbele van. De chirurg zei dat je een jaap van achttien centimeter zou krijgen.’
‘Niet joh! De baas van Blauwoogje zei acht TOT tien centimeter.’
‘Nee Gijs, hij zei achtTIEN.’
‘No kidding?’ vraag ik hoopvol.
‘Geen geintje,’verzekert Lief me, ‘het litteken wordt tweemaal zo groot  als de bult.”   
 

Man zet nooit een ik-weet-het-beter-gezicht op. Zo zal hij ook nooit een opmerking maken in de trant van: ik zei ‘t je toch? Oh, die zelfbeheersing! Soms zou ik ‘m met alle liefde een “corrigerende” tik willen geven, maar in plaats daarvan ga ik op de bank bovenop mijn handen zitten, en wacht ik tot de SM behoefte in mij is weggezakt. 

 

Achttien? OMG. Ik lig reeds op voorhand al in coma. Zoiets vreselijks heb ik nog niet eerder meegemaakt. Zal ik de zonsondergang van vandaag nog halen? ‘Okeej,’ verzucht ik, ‘ik neem een liniaal mee, en als het litteken korter wordt dan achttien centimeter, wil ik korting.’ Ik zeg het grappiger dan ik me voel. Man zegt nog steeds niets. In shock laat ik me achterover op de bank neervallen. Ik heb nog een uur voor ik er van af moet. Ik geloof dat ‘t maar het beste is als Lief me straks het ziekenhuis in draagt. Op eigen kracht haal ik de opnamebalie niet. En laat die verdoving ook maar zitten; ik val voor die tijd zelf wel flauw. 

10 thoughts on “Bye bye bult!

  1. Ik vind het knap dat je er zo luchtig over kan schrijven. Het is me duidelijk dat het niet luchtig is. Maar voor hetzelfde geld had je hier een dramatisch verhaal neergezet. Dat deed je niet. Je gebruikte je humor als wapen. En dat vind ik heel sterk.

    • Ja Erna, de bult is historie! Ik heb weinig pijn en de pleister al verschoond. I proudly present de afmeting: 15 x 8 cm. Zo fijn: alles valt hartstikke mee. Bedankt voor het welgemeende meeleven, meiden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *