Spelvauteplisie

 

Kind zit sociaal te netwerken.
Krijg nou tandjes, wat leest ze daar? “Ik vindt …(onze plaatsnaam) de stomste dorp.”
Nou ja zeg…hoezo stomste? In dat dorp is zij anders wel geboren! Okeej, het had weinig gescheeld of ze was in het streekziekenhuis ter wereld gekomen, maar dat ging niet door omdat haar moeder na 21 uur baringsnood letterlijk het huis niet meer uit te slepen was. Haar geboortedorp afkatten? Zij dácht ’t niet.

 

Over smaak valt te twisten; spelling is een ander verhaal. 
Kind stuurt een krabbeltje terug: “Ik vind is zonder t, en het is HET dorp.” Zo, die kan de ontvangster fijn in haar zak steken.

 

Na een half uurtje zie ik Kind iets mompelen, haar gemompel gaat over in een enorme lach en kronkelend laat ze zich van de bank op de grond vallen. Oh, oh, oh, zo’n goeie heeft ze sinds tijden niet gehad!
‘Tizzerdan?’ vraag ik nieuwsgierig.  
‘Een nieu-hieie-we  re-aaaaac-tie,’ hikt ze.
Als ze zich bij elkaar heeft geveegd en weer rechtop op de bank zit, kan ik lezen: “Wie denk jij wel dat je bent, bijdehandtje?” Kind stuurt een krabbelt terug: “BijdehanDJE.”

 

Uiteindelijk heeft de ontvangster de opmerkingen maar verwijderd.

15 thoughts on “Spelvauteplisie

 1. Dat jullie het weten hè! De man wie mij overtrefd moet noch geboren worden.
  Over vrauwen maar niet te spreken want die hebben hun taalenknobels op heel andere plaatsen zitten dan mannen. Op mein andere weblog heb ik eens een schoftkip taalcursus gegeven en met veel sukzes. Bijna iedereen begon de wiltste fauten te maken. Ik heb me een pleonasme gelaggen.

 2. Als je het schoftkip beheersd en je weet van dat regeltje van stam plus D kan je nooit foute maken. En als je ook weet van dat ik er achter staat dat het dan met een t moet en als ik er voor staat dat het dan met dt moet, nou dan kom je een heel eind. Ach er word zoveel gezondigt tegen de meest eenvaudige regeltjes. Mensen kennen gewoon niet intreperteren, dat is het. En ze lesen teveel mammies en kasteelromanetjes ook. Enfin… gelukkig beheerst ik mijn Nederlans goet.

  • @ Plato: aan jou is werkelijk een uitstekende leraar Nederlands verloren gaan. Gelukkig kunnen we op het world weird web genoeg van je leren! Schoftkip…práachtig!

  • @ Avalanche: dank je. Ik heb eens een website in groothandelsartikelen gemaild, dat hun sit vol spelfouten stond. Dat dat zonde was omdat ze van de site zelf veel werk maakten. Nou, lees Janny’s reactie hieronder maar, dan weet je ook hoe ze op mijn mailtje reageerden. Ik doe ‘t nooit meer. De enige die ik nog verbeter is mijn Kind.

 3. Heel goed van kind!
  Ik heb ooit eens een blogschrijfster gewezen op de vele fouten die in haar blog stonden. Netjes per e-mail en alleen maar omdat ik dacht dat ze dat wel wilde weten (ik zou dat wel willen nl.)
  Ik kreeg me toch een e-mail terug! Ze liet me verbaal alle hoeken van de website zien, ze schold me echt uit, compleet met taalfouten!
  Dat doe ik dus nooit meer!
  Janny

  • @ Janny: netjes per e-mail nog wel, wat wil een mens nog meer, zou je denken? Ongetwijfeld een tante met lange tenen, dom geboren en niks bijgeleerd. En ook nog zonde van je tijd, Janny.

   @ Mrs T: ik schrijf niet roomser dan de paus 😉 maar probeer er wel zoveel mogelijk op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *