From Bella with love

Bella het Beest

Welke jan doedel zet er nou een boom in zijn huis? Een bóóm! Wees eerlijk: als iemand hartje zomer een conifeer of rododendron in zijn woonkamer zet, wordt er toch getwijfeld aan zijn mentale vermogen? Uiteraard doen wij sukkels gewoon met alle jan doedels mee.  

Onze kerstboom komt niet uit een bos maar uit een doos. Uitvallen dat kreng, níet normaal! Daarbij wordt de boom een tandje geholpen door Bella. Mevrouw Konijn kan er geen genoeg van krijgen  onder de boom door te “tijgeren,” maar loopt steeds met haar dikke kont tegen de onderkant aan en dan regent het naalden. En ze krijgt heus genoeg te eten, maar omdat ze nogal van snaaien houdt, zet ze telkens weer haar in de boom. Ze kan niet  geloven dat iets groens zo vies smaakt. Elke dag is het raak: ze neemt een hap van een dennentak, kauwt bedenkelijk op de nepnaalden en…bah! nog viezer dan peentjestaart. Mokkend bedelt ze om een brokje om de vieze smaak weg te werken. Als dat niet snel genoeg gebeurt, blijft ze in haar woede zitten en duwt ze met haar neus net zolang tegen een kerstbal, tot die met een pats! van een tak valt.

Helaas heeft Bella ook een enorme liefde voor kabels en snoeren. In een onachtzaam ogenblik ging ze op haar achterste poten staan en zette ze verlekkerd haar tandjes in het lichtsnoer. Het had weinig gescheeld of we hadden óf geroosterd konijn kunnen eten, óf Man had Bella gewurgd met hetzelfde snoer. Om verdere problemen te voorkomen, hangen alle versieringen en lichtjes nu een meter boven de grond. Logischerwijs is de onderkant van de boom dus leeg. Zie je het voor je?

Cadeautjes onder de boom? Laat me niet lachen. Mevrouw duwt alle pakjes als een sneeuwschuiver voor zich uit en verspreidt ze over de gehele benedenverdieping. De verrassing waar jouw pakje is aangekomen, verhoogt uiteraard de kerstpret. Is het te groot om te verslepen? Geen nood: dan vreet Bella de strik op om vervolgens haar tanden in het papier te zetten. Wel zo makkelijk: hoeft de ontvanger zijn cadeau alleen nog maar van de grond te tillen.

Iemand die nog op zoek naar een assertief konijn?  

21 thoughts on “From Bella with love

  • @ Yolande: ‘t is nogal een flink konijn, dus ‘t zijn eerder kokindjes dan jenerverbessen 🙂
   De meeste deponeert ze welopgevoed in haar “kattenbak” maar er rollen ook regelmatig dropjes naast.
   Maareh…spreek je uit ervaring??

 1. De oplossing van Hanneke zou geniaal kunnen zijn, ware het niet dat ik vind dat je nooit moet dreigen met iets wat je niet waar gaat maken. Trouwens, van zo’n klein pannetje schrikt Bella niet eens.;-)

 2. 😉 godzijdank ben ik niet zo’n jandoedel….
  Ik heb niet zo’n ding in huis…. niet meer, heb altijd kunst gehad vanwege mijn allergie voor de echte, een aantal jaren niet vanwege plaatsgebrek, toen in een stomme actie weer eentje gekocht (heel duur ook nog snik) en die heb ik 1 jaar gebruikt en toen weggegeven aan iemand…(ook een stomme actie maar oke)
  Ik ga het niet meer doen 😉

  Met en zonder boom, fijne feestdagen gewenst dame!

 3. Nou, met die deurmat en dat konijn lukt het wel, deze Kerstmis, lees ik.
  Waarschijnlijk zullen jullie niet veel aanloop hebben! Lekker rustig.
  Als je nog op zoek bent naar recepten met konijn, geef maar een gil!
  Janny

  • @ Trees: hardleers, daar spreek je een waar woord. Ze is een stuk slechter opgevoed dan Kind. Maar Bella kunnen we nog opsluiten in haar hok…

   @ Hanneke: van alle tips vind ik die van jou toch het best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *