Voetstappen in de sneeuw

Krijg nou tandwielen: de voordeur gaat niet open! Zoals gewoonlijk zit ie niet op slot gedraaid, maar op allebei de knippen. Wat ráár. De bovenste knip heb ik eraf gedraaid, maar de  onderste zit vast. Muurvast. Ik ruk, ik trek en duw. “Met beléid” hoor ik Man in gedachten zeggen, maar dat stemmetje negeer ik. Trouwens, mijn wanbeleid helpt ook geen zier. Dan kunnen we dus ook niet naar buiten. Ach, was
ik maar een Hulk, dan zou ik de buitendeur zo uit zijn hengsels lichten. Ik kijk naar de dichte deur en weiger het te begrijpen. Het is ook nog zo vroeg. Met mijn slaaphoofd kan ik al wel passende verwensingen uiten.

‘De deur gaat niet open,’ zeg ik binnen tegen Kind.
‘Als ie aan de onderkant klemt, moet je de knip eraf draaien,’ adviseert ze. Ja hoor, de beste stuurlui zitten op het bankstel. Oh wacht, Bruce Lee van Aikido komt er persoonlijk vanaf om de situatie in ogenschouw te nemen. Stoer grijpt ze de onderste knip beet…hij zit vast. Nou zeg, verbazing alom.

‘Cool, mam! De deur zit vastgevroren! Dan kan ik niet naar school,’ joelt ze. Ja, dat had ze gedacht. Al moet ik haar persoonlijk door een raam naar buiten duwen, zij stapt nog ditzelfde uur op de fiets.

Lief heeft vanavond heel wat uit te leggen, want hoe is hij vertrokken naar de zaak? Ik zet mijn fantasie aan het werk, hol naar de tuindeuren en kijk naar buiten. Ja hoor: de voetstappen van Mans zevenmijlslaarzen staan in de sneeuw. Kind grijpt elk excuus aan om haar vader te bellen en huppelt zorgeloos naar de telefoon om dit heuglijke feit met hem de delen.

Man is inderdaad via de tuin door de garage naar de straatkrant gelopen. Kan het er in Huize Kakelbont dan nooit eens normaal aan toe gaan? Nee dus. Never a dull moment.

16 thoughts on “Voetstappen in de sneeuw

  1. Haha, gewoon lekker laten zitten dat ding en met een boek op de bank kruipen. Of ook via de achterdeur naar buiten, natuurlijk. Zelf zou ik voor de eerste optie gaan.:-)

  2. Een warme föhn?
    Hoewel: in jouw geval misschien ook niet zo verstandig! Er kan van alles misgaan!
    Maar dat zou dan ook wel weer een goed verhaal opleveren natuurlijk:-)
    Janny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *