Zestien en een dag

Meestal heeft de verjaardagsvisite bescherming nodig in de vorm van een zonnebril als Kind ze onthaalt in de deuropening, maar deze keer moesten familie en vriendinnen het doen met geblaf, een ijzeren glimlach, en een zware ademhaling met lange pauzes. Vindt ze visite doorgaans onweerstaanbaar gezellig, deze keer voelde ze zich meer het lijdend voorwerp dan het feestvarken.

Vóór het avondeten begon het bij Kind al te wringen en tegen de tijd dat wij onze tanden in de toetjes zetten, had ze ’t helemaal gehad. De laatste bezoekster had haar hielen nog niet gelicht, of Kind kroop hoestend, en jankend van ellende onder het dekbed. Alle goede gaven ten spijt, konden de cadeaus haar gestolen worden, maar ’t was toch wel bijzonder fijn dat ze er bij het krieken van de dag nog stonden 🙂

Vanochtend vertrok ze niet opgewekt naar school, maar lag ze met koorts op de bank. Bella zorgde voor afleiding door af en toe stiekem op de bank te springen. Zorgelijk vraagt Kind zich af of ze nog iemand heeft aangestoken.
Over een week viert ze haar verjaardag voor vrienden en vriendinnen. Tegen die tijd bruist ze vast weer als champagne!

13 gedachten over “Zestien en een dag

  1. Wat sneu, ziek zijn op je verjaardag. Gelukkig mag ze het nog eens overdoen met vrienden en vriendinnen. Dan zal ze zich vast alweer beter voelen. 🙂
    O ja, alsnog gefeliciteerd met Kind.

  2. wat jammer ziek op je verjaardag en dan nog wel op je 16e. Hoop dat ze inmiddels opgeknapt is en toch nog een leuk feessie met haar vrienden(innen) gehad heeft.

  3. Zo jammer, dat ze niet heeft kunnen genieten van de visite en de cadeautjes. Hopelijk is ze komend weekend voldoende opgeknapt voor een knalfeest met haar vrienden en vriendinnen.

  4. Ik neem mijn petje af, (denkbeeldig dan he, want ik draag nooit een petje) voor je kind, zo ziek zijn en dan toch visite ontvangen dat getuigt van grote klasse.
    Ik wens voor haar een superknalfeest samen met haar vriendenkluppie!

    Ben benieuwd naar je foto, ik heb geen moeite met het reageren bij de Hulk. 🙂

  5. in een week kan veel veranderen, dat komt wel goed denk ik
    Er zijn veel logs met problemen de laatste tijd, lijkt wel een virus!

    Groetjes!

  6. Toch wel een diehard om het gewoon te laten doorgaan. En te ondergaan.
    Morgen vrolijke koeien? Doet me aan Franse kaas denken: La vache qui rit.
    (Als je geen foto’s kon opladen en die op Photobucket hebt staan: Dat was de hele dag al in de war. “Het ligt dus niet aan uw toestel.”)

    • @ Tagrijn: bedankt! Dan wacht ik gewoon tot ie t weer doet.
      @ Billy; veel virussen in de mens en op het web dan 🙂
      @ Geesje: ‘k moest lachen om je petje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *