Slak

“Days are rushing by,” zingt Tim Knol. Daar heeft de automobilist voor me totaal geen last van, want tergend langzaam rolt hij over de weg. ’t Is niet dat ik levensreddend werk moet gaan verrichten, of iemand smartelijk op mij zit te wachten, ben je gek!

Ik rijd rijden buiten de bebouwde kom op een stuk weg die de aanloop vormt naar de provinciale weg, en daar mag je maar  50 km/uur. Vijftig! Terwijl je er mákkelijk zestig kan, en dan houd je nog kilometers over. Mijn voorganger haalt net de veertig. Af ten toe rijdt ie drieenveertig, maar komt ie bij kennis en vliegt vol in de remmen. Ik mag niet linksom, ik kan niet rechtsom, nagelbijtend moet ik erachter blijven.

Verhip, wat staat daar nou? Daar, in de bocht naar links? Het lijkt wel of iemand door een verderkijker staat te gluren. Ziet ie vreemde vogels overvliegen? Verrek…’t is iemand met een apparaat in zijn knuisten, een lasergun! En hij is niet alleen, hij heeft een handvol vrienden meegenomen. Veilig weggewerkt tussen anderhalve knotwilg, een minipony en een kudde doorzichtige struiken. Moeten ze nodig met z’n vieren onopvallend in reflecterende jasjes gaan staan.

Stelletje linkmichels.
Koop een schietspelletje voor de Wii; druk de Nintento van je kind achterover; of vraag de voltallige collectie van “blik op de weg” voor je verjaardag…
Ik zou die laser best een paar minuutjes vast willen houden en moeten jullie eens opletten waar ik op richt.

Maar waarom zal ik mopperen? Dankzij mijn slakkerige voorganger krijg ik geen prent. Ik ben als het ware door het oog van de naald gekropen!

23 thoughts on “Slak

 1. Ik loop echt achter met je blogjes, zeg! Maar druk,druk,druk (ZUCHT!). Fijn dat je die boete bent ontlopen! En geen kwaad woord over die jongens in het blauw. Ze zijn heel lief, als het er op aan komt!

 2. Ik dacht eerst dat je een slak gered had maar je blijkt door een slak gered te zijn. Zo zie je maar weer ieder dier heeft zijn nu. liefs en fijne dag
  ps is je man naar Nice geweest? Je moest eens weten hoe vaak ik daar op t vliegveld gestaan heb. Had daar een minnaar. en ik heb daar 12 jaar gewoond, nou ja in Antibes dan.

 3. Een prachtige foto met details! (de stekeltjes!)
  In Amerika doen ze dit soort zaken niet zo stiekem, alles open en bloot, je ziet die niet-stiekemerds ook gewoon en bent altijd voorbereid. Hier in Nederland is het maar een stiekem landje erg flauw om mensen op deze manier te betrappen als ze een kilometertje of 8 harder rijden. Ik vraag mij af moet dat nu zo?
  groetjes (*_*)

 4. Jij wel!! Hier viel deze week weer een prent in de bus van 38 euro. Voor maar liefst 6 hele kilometers te snel rijden!!
  En wij stikken hier van de slakken. Jammer genoeg zitten ze in mijn tuin en vreten ze aan dingen waar ze niet aan moeten vreten. Maar op de weg zie ik alleen achterlijk snelle bolides, waarvan de bestuurders nóóit een prent krijgen.
  En ik wel… en da’s nie eerlijk!
  Janny

 5. hihi,
  dan heb je mooooooooooooi weer geluk gehad hé vrouwke,
  wat een linke sodemieters zijn het toch,
  toch zie ik hier wel het begrotingstekort snel aangevuld, want bijna….
  ik zeg bijna iedereen rijdt té hard:-)

 6. Nog een mazzel dat ze geen bekeuring geven voor te traag rijden.
  Het is sowieso leuker om je geld uit te geven bij de Italiaan dan bij de staatskasvullers.

 7. Whahaha heb die cowboys ook gelukkig gemist maar ken dat toch wel irritante rijden voor je en daar kan je inderdaad makkelijk 60. Maar scheelt wel een bon toch en goed besteed in ieder geval bij de Italiaan. Bella Millano misschien ???

 8. ik probeer me overal aan de snelheid te houden, wat verdomd moeilijk is met al die verschillende en op veel plaatsen onterecht lage limieten…
  En ik zie zoveel snelheidsduivels die over me heen razen, en daar krijg ik het van! Was ik in hun plaats, dan was ik al lang geflitst, en zij komen er zonder “prentje” van af…

 9. Lucky you! Ik was het haasje in plaats van de slak.
  En ontving dus een boete van € 40,– … ik reed 59 km/u waar je 50 km/u mag … kinderachtig *grmbl*!

 10. Whahahahaha, ik lach me hier weer een ongeluk. Nou ja, beter hier dan op de snelweg. Hoewel, ik kan niet eens autorijden. Enfin, ik heb hier met tranen over de wangen zitten lezen. Kakel, je bent me er eentje. Schrijf je nog een WE of bent je die ontgroeid? 🙂

  • @ Plato: ontgroeid??? Mafketel. Nee, de WE is af. Dit weekend zet ik ‘m erop!

   @ Desire: voor datzelfde bedrag hebben Kind en ik vanavond bij de Italiaan gegeten 😉 Lief is voor het werk naar het buitenland waar hij elke dag buiten de deur eet, dus ja, èn geen bekeuring en huishoudgeld overhouden, dat moet uitgegeven worden natuurlijk. Jammer van je prent…

 11. Tja heb je per ongeluk toch mooi geld bespaard.Doet mij trouwens aan dat spotje denken dat zo’n tiepje achter een bord staat en zo ergelijk lacht.Waar de reclame voor was ben ik totaal vergeten trouwens.

 12. De slakkenganger wist het!
  Hij was al eerder langsgekomen.
  En heeft jou, stiekum scheldend dametje, een hoop duiten bespaard!

  Trouwens wat is ” verderkijker ” een leuk woord.
  Veel leuker dan het originele.

  Ik heb antwoord op mijn zgn logstilte bij mijn log beantwoord bij jou reactie.
  Verder zit er niet zoveel in het hoofd.
  K.G.B.
  Kan Ge Beuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *