Vette pech

Nee, niet nu! Uitgerekend als ik naar de neuroloog moet voor een verse voorraad slaappillen start mijn auto niet… Relax. Geen stress. Eerst nadenken.
Heb ik de lichten laten branden? Nee.
Staat ie in de juiste versnelling? Ja.
Zit er benzine in de tank? Ja.
Dat was dat. Meer gevoel voor techniek heb ik niet. Damn! Ik ga de garage bellen voor een takelwagen.

Tring, tring.
‘Hallo, met Mirjam Kakelbont…eh…mijn auto start niet en ik heb ontzettend veel haast.’ Ik ben allerminst een hulpbehoevend, stresserig huiskipje, maar waarom klink ik dan zo?
‘Zo, zo, mevrouw. Eens even kijken. Heeft u uw lichten…’
‘…die heb ik niet aan laten staan. En zit ook genoeg benzine in.’
‘Okeej…Eerst maar even het stuurslot proberen dan.’ Koppig schud ik nee. Ik weet wat het stuurslot is, maar dat is ’t niet, dit is een serieus geval.
‘U pakt het stuur met twee handen vast,’ praat de stem onverstoorbaar verder, ‘in de tien voor twee stand, u trekt een paar keer hard aan elke kant, en dan komt het vast in orde. Zo niet, bel dan gerust terug. Succes mevrouw Kakelblond.’

Nou ja zeg, dat noemt zich monteur! En mij ook nog instructies geven alsof het om een handeling gaat die ervaring vereist. Tssss. Het is ook niet meer zoals het vroeger was. Toch maar proberen. Flink raggen ligt trouwens wel in mijn straatje. Ik ruk linksom en rechtsom, maar nada. Zie je dat dit een veel ingrijpender probleem is? Oeoeoeh…ik voel een driftbuitje aankomen. Het zweet loopt langs mijn rug en de ramen zijn beslagen. Een voorbijganger slaat me – tussen de vogelflats op het raam door – nieuwsgierig gade. Ja gluur maar, ik zit hier alleen wat in mijn eentje te trekken, en nu kssst, weg jij! Ik ga meteen de garage weer bellen; ik laat me niet als een klein kind behandelen! Of nee wacht, nog een allerlaatste keer. Ik roep alle autogoden aan en ruk nijdig aan het stuur.
Hoe bestaat het…ze start!

Toch maar goed dat ik over een berg doorzettingsvermogen beschik, anders hadden de monteurs vanavond nog slap van de lach onder de auto’s gelegen. Wat een afgang! Ik kan me de eerste paar maanden maar beter niet in de garage vertonen. Aan helemaal niemand vertellen is maar het beste. Alhoewel…fouten maken is menselijk. Adam en Eva deden het ook!

23 thoughts on “Vette pech

 1. Ik bel in zo,n geval nooit naar de garage. Ik sms naar m,n lief dat hij me moet komen halen en de rest laat ik aan hem over. een heerlijk logje Miriam, ik heb er erg om gelachen.

 2. In jouw geval had ik ook meteen de garage gebeld hoor, zo blond is dat nou ook weer niet. Zij zijn tenslotte de experts. Ik denk ook niet dat die monteur dit verhaal zo leuk neerzet als jij 😉

 3. Kakel, ik zou het dan ook verzwijgen als ik jou was. Niet dat ik hier mijn muil open moet doen, want ik kan niet eens rijden en heb dus ook geen auto. En ik vind het dus allemaal ook geen schande en zo. Maar toch, praat er nou met niemand over want voor je het weet ontstaat er lachsalvoachtige kettingbotsing die in Den Helder begint en in Weert moeizaam tot stand komt.

  Had ik al gezegd dat ik dit weer zo’n hilarische Kakel vond? Nee, nou dat VOND ik. Ik lig hier dubbel tussen de letter A en de Pagedown toets.Whahahahahahaha.

 4. Hahaha, arme jij…. ik zie je zitten! Maar ja, ik kan ook heel gemakkelijk mezelf op jouw plek voorstellen…. net zo rood en nat van het (angst)zweet… Dusssss 😉

 5. Haha ik moet hier zo om lachen, ik kreeg pas een huurauto toen mijn auto gespoten moest worden en ik kreeg hem met geen mogelijkheid in mijn achteruit dus ik terug naar de autospuiterij, die zullen ook wel gelachen hebben, moest gewoon een ring optillen, ja wie verzint dat nou weer.

 6. Ik heb hier smakelijk om gelachen. Schitterend beschreven en verwoord. Ach, gun die mensen in de garage ook eens wat. Ik bn er eens geweest, omdat ik de handel van de mototkap niet meer kon vinden in mijn nieuwere auto… Sindsdien ontwaar ik een vrolijke lach als ik kom.

 7. Hm *denkt diep na*, zou dit toevallig ook de reden zijn dat mijn auto laatst niet wilde starten? Had dusdanig veel haast dat ik maar naar de bus ben gehold. Volgende dag startte m’n schatje nog niet, week later wel. Ook blond?

  • @ Billy: ja, want het spreekuur liep uit!

   @ Sonnetje: volgens mij is jouw auto blond.

   @ Klaproos: hoe groter hoe beter, maar de pillen zijn helaas op de bon 😉

 8. Ik kan daar smakelijk om lachen, want zoiets zou mij ook zo kunnen gebeuren ;-)Deed mij denken aan mijn vriendin, haar nespresso apparaat deed het niet meer, klantenservice zegt u moet ontkalken,en stuurt ontkalkingssetje, ze was al in alle staten , belachelijk toch.enz..ze ontkalkt toch maar en zowaar hij deed het weer 😉

 9. En toch zul je zien dat de auto het morgen of over een paar dagen weer niet doet. Let maar op. Ik ben eens in de garage geweest omdat ik dacht dat er iets niet goed met de stuurinrichting was. Ik hoor de een vreemde klik. Nix aan de hand werd er gezegd, totdat bij de grote controle vastgesteld werd dat ik in een levensgevaarlijke auto reed. Er mankeerde iets aan de stuurinrichting….

 10. Vrouwen en mechaniek

  vrouwen die het verstaan
  hebben gewoonlijk thuis
  en niet enkel voor de kuis
  de vuilste werkbroek aan

  Graag gelezen, Mirjam. ☺
  Lenjef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *