Kreunen

Het valt me op dat ik de laatste tijd zoveel kreun. Niet dat ik piano’s verhuis, maar gewoon bij de dagelijkse dingen. Het begint al bij het opstaan. Stijf! Planking types doen daar ongetwijfeld een moord voor, maar voor mij is ‘t reden mijn gevoel voor humor in het nachtkastje te leggen.

Kon ik voorheen mákkelijk mijn voet in mijn nek leggen, tegenwoordig kraak ik als ik m’n knie naar m’n neus breng. Wrong ik me voorheen bij jeuk op mijn rug in allerlei bochten, nu pak ik de houten lepel van het slacouvert, en krab er schaamteloos de vellen mee van mijn rug. Even blazen. Klaar.

Maar opeens pikte ik die stijfheid van mezelf niet langer. Geen sportschool, ik ben mijn eigen motivator, en stelde een dagprogramma op. Vorige week ben ik ermee begonnen.
Ik begon met iets makkelijks: ogen dicht, ogen open…
Ik voerde de moeilijkheidsgraad iets op: tenen omhoog, naar beneden…
Daarna was het tijd voor het grove werk. Voor de training van m’n buikspieren ging ik plat op de grond liggen, haakte mijn voeten onder de bedrand, en werkte mezelf omhoog. Van inspanning maakte ik een blazend geluid. De lucht was niet te harden en ik viel flauw. Toen ik bijkwam  besefte ik dat als ik in dit tempo het dagprogramma blijf volgen, ik een uur eerder  uit bed moet.

Wat ik gisteren toch had! Ik pakte een pakje boter uit de koelkast en ineens schoot het in mijn rug. Zó erg, ik kon mijn eigen schoenveters niet meer strikken. Van ellende ben ik op teenslippers boodschappen wezen doen. Weet je nog wat voor weer het gister was? Het regende bakstenen. Mensen met de voeten in regenlaarzen gestoken, schudden hun hoofd toen ze mij op flip flops zagen lopen, maar dat liet me koud, ik doe alles voor vers eten voor m’n huisgenoten.

Ik red me wel, hoor. Ik zoek alleen nog iemand die mijn teennagels wil knippen…

20 thoughts on “Kreunen

 1. haha, wat ben jij een kneus zeg!!!! je lichaam lijkt wel een slijterij! (slijt aan alle kanten, jij denkt vast niet verder dan zo’n drankshop 😉

 2. Hilarisch en o zo herkenbaar. Ik dacht dat ik me het wel kon permitteren twee yogalesjes over te slaan. Daar ben ik vorige week flink voor gestraft! Komende week ga ik dus maar weer braaf. Kreunend ook, dat wel.

 3. Nog niet lang geleden…

  de kreun- en zuchtvrije dagen zijn op één hand te tellen
  haast elke kromming van de rug
  gaat stijf en stug én minder vlug
  steeds vaker begint men vlotjes over vroeger te vertellen

  Graag gelezen, Mirjam.☺
  Lenjef

 4. Wat vervelend, ja meid, je kunt ook teveel doen hoor! Beterschap enne… je hebt al een vrijwilliger he om die je teennagels van je te willen knippen gelukkig… ik ben er niet goed in dus ik meld me niet aan 😉

 5. welkom bij de club van oude hekken, maar ik kan je mijn vervangster van de fysiotherapeute aanbevelen, niet dat ze zachtzinnig is maar je bent wat meer een hinde zeg maar, ook erg handig voor je teennagels 😉

 6. Als je jouw dagelijks leven eens op een rij zet …
  actief ad rem autootje blauw boeken brood chaotisch creatief chocola cappuccino Colnago druk dieren doorzetter depressief dwars eigenwijs familie FIETS gezellig hardleers hardlopen initiatiefneemster jolig keukenprinses koffie lezen konijnen ondernemend prettig gestoord schoon sportief trouw uitslapen zorgzaam recalcitrant aardig? vriendelijk? voorkomend?
  … vindt ik die stijfheid niet ongewoon hoor. Toevallig massageolie gekregen voor moederdag? 😉

 7. Ja ik herken het, ben van de week ook begonnen met weer eens wat oefeningen te doen maar meestal is het voornemen goed en de eerste dagen gaat het ook goed maar dan…….. sterkte met je rug in ieder geval, tijgerbalsem kan ik je aanbevelen.

 8. Ik weet niet wat een Hulk die ÉÉN BONK SPIEREN is hierop moet antwoorden?
  Gloeiende, gloeiende, warme baden of douche’s.
  Enne niet verder vertellen een Diazepammetje doet soms wonderen.
  Sterkte, ik moet nu vlug Pinarello-en.

  • @ Plato: bedankt voor de tip. Ik denk dat ik een boomschaar ga aanschaffen. Die is in elk geval lang genoeg 🙂

   @ Billy: mooi-weer-fietser? Ga je mond spoelen!

   @ Hulk: ach, ik overdrijf gewoon graag 😉 Een diazepammetje? Daar slaap je toch ook lekker op? Stuur dan het hele pakje maar op!

 9. voor die teennagels zal er vast wel een oplossing zijn, man…(schoon)dochter…vriendin…of desnoods de pedicure.
  Maar die stijfheid valt me wel tegen hoor. Ik dacht dat jij een hele sportieve vrouw was die wekelijks ettelijke kilometers afmaalt met de fiets. Dan zou er toch geen greintje stijfheid mogen te bespeuren vallen, Mirjam? Of ben je een nog ergere “mooi-weer-fietser” dan ik? En wacht je zomers weer af om te fietsen? Dat zou natuurlijk alles verklaren… 😉

  Groetjes!

 10. Onnavolgbaar humoristisch. De lucht was niet te harden, whahahahahaha. En die stijfheid: ja hoor, hartstikke herkenbaar.
  Die teennagels: probeer het eens met de heggeschaar? die blauw-oranje bij de gamma zijn het scherpst.

  Sterkte 🙂

 11. Teennagels, brrr praat me er niet van. ik moet 22 mei naar de dokter, waarschijnlijk moet m,n grote teennagel er af getrokken worden. GETVER!!!
  Sterkte meis met je stijfheid,er is niks zo vervelend als dat voor een sportieve vrouw als jij, lijkt me.

  • @ Geesje: ja, nou weet ik het weer! Ik wist dat ik er op een blog van gelezen had, maar wist niet meer van wie. Arme jij. Dat weghalen schijn geen lekker gevoel te zijn – om het maar eens heel zachtjes uit te drukken. Is er misschien nog een kleine kans dat de nagel op een andere manier behandeld kan worden? Ik wens het je toe!

   @ Tilde: haha, ik lag blauw om jouw reactie, dankjewel!

   @ Tagrijn: de drang is sterker dan mijn spieren 😉

   @ Klaproos: dat hoop ik ook!

   @ Marja: dankje!

 12. Maar sukkeltje toch, wat een ellende en dat voor zo een jong ding.
  Maar met slippers in de regen lopen zal de rugpijn niet genezen. Warmte moet
  je hebben, de zon moet kunnen op je arme lichaam schijnen .En dan kan je zelf je nagels knippen. —–Oh ja nu ik er aan denk . Toen je op slippers liep heeft dan niemand aangeboden om die lange nagels te knippen ? 😉

 13. Niet veel van te merken dat je je gevoel voor humor kwijt bent. Je bent een goede columnist. Brandende vraag: waarom wil je zo graag je knie naar je neus brengen? Als je je teennagels even laat doorgroeien hoef je niet meer zo hoog om ze af te knippen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *