Bloterikje

‘U mag zich omkleden achter het kamerscherm. Kijk maar hoeveel u uittrekt. Hoe minder kleding hoe makkelijker het is voor mij is.’
Jaja, waar heb ik dat vaker gehoord? Nerveuzer dan anders trek ik mijn lange broek en tuniekje uit. Blijft over: ondergoed en een hemd. Het hemd rek ik wat uit over mijn billen. Ziedaar: een mini-jurk. Blij toe dat ik een onderbroek model bungalowtent van mijn grootmoeder draag. Mijn billen zijn goed ingepakt. Nu m’n zelfvertrouwen nog.

Leuk kamerscherm trouwens. Net Louvre deurtjes. Zal ik me erachter verstoppen? Pak ik het op en loop ik achter het kamerscherm naar de behandeltafel toe.
Kakel, probeer je eens volwassen te gedragen, denk aan je leeftijd! Okeej, hier ben ik. Buik in en borst vooruit.

‘Oh mevrouw, mag uw hemd ook uit?’
Mijn hemd uit? Hoezo? Ach, een beha met slip is net een bikini, dus stel ik me geëeMANcipeerd op.
‘U mag op de bank plaatsnemen en op uw buik gaan liggen.’
Eindelijk iets wat ik met gemak kan.
‘Vindt u het goed dat ik uw bh-bandje losmaak?’
WAT?! Dat méént-ie toch niet? Ik word onpasselijk en mijn systeem slaat op tilt. Kakel, verMAN je. Okeej, beha los. Maar los wordt uit want de bandjes vallen opzij. Lig ik hier in mijn blote bovenkamer op een bank. Ik krijg stress.
‘Gaat ‘t?’ vraagt de man vriendelijk.
Nou…eh…ik krijg het heet met zo weinig kleren aan.

‘U mag u omdraaien, hoor. Wilt u een handdoekje?’
Maak daar maar een badlaken van. Ben ik nou  niet hopeloos ouderwets? We leven bijna in 2013, de man kijkt er alleen maar naar en duizenden lopen topless over het strand.
Houd je kop, dit is niet het moment voor psychologie.
Zal ik de aardige man om twee pleisters vragen? Kan ik die over mijn t.epels plakken. Blijft er nog wat te raden over.
Kakel, het is voor je eigen bestwil. Je bent hier niet omdat het moet, maar omdat je het zelf wilt. En de man is best vriendelijk en heeft sympathieke ogen.
Maar ik heb zo’n allergie voor bloot…
Nou ja, nu ik al zo ver ben, kan ik net zo goed meteen in het diepe springen. Adem in!

Ik doe mijn ogen dicht, dan zie ik de man niet. Wat denk je? Begint ie tegen me te praten!
‘Ligt u goed?’
Hangt ervan af van welke kant je het bekijkt. Van de voorkant of de achterkant.
‘Wat vindt u van de temperatuur?’
Vreselijk. Ik stik van de hitte. Ik zou bijna tegen mezelf zeggen: trek nog wat uit.
‘Zo… genoeg voor vandaag. Heeft u zich goed kunnen ontspannen?’
Ja, op twee kleine stukjes na. Ik ben er nog infuus van. Jammer dat de man geen vrouw is. Dan was deze therapeutische massage perfect geweest.
Met een fier opgeheven hoofd en rode oren verlaat ik de praktijk.

25 thoughts on “Bloterikje

 1. herkenbaar hoor kakel! ik vind dat blote gedoe ook maar niets en het wordt steeds erger naarmate ik ouder wordt en de boel er een beetje onapetijtelijker uit gaat zien.
  nog een paar weekjes en ik moet weer naar het strand van griekenland., het badpak is net binnengekomen, bikini? no way!!!

 2. Hm, ik ben ook niet zo gek op in mijn bloterik staan. Nu ik de jaren des onderscheids heb bereikt (jaja), zou ik zeggen: Nee, sorry, ik doe mijn hempje niet uit (doe jij de jouwe maar uit -nee hoor), daar voel ik me niet prettig bij.

  • @ Plato: ach, die is hier in de wijde omtrek niet voor handen. Op advies van Sir Hulk heb ik de knop omgezet en het moet me van het hart: het heeft ontzettend geholpen.

 3. Bij de masseur

  dan lig je daar als grootje in je gewassen blootje
  op de ooit ongezien soepele rug
  de ogen sluit je na nerveus gekuch
  vraagt de masseur:‘heb je zin in een pepernootje?’

  Graag gelezen, Mirjam. ☺
  Lenjef

 4. O jee..zou ook niets voor mij zijn..zou spontaan naar huis zijn gegaan ;-)Collega van mij heeft ook een massagepraktijk aan huis, gewone massage dus..als ik hoor wat voor voorstellen zij krijgt van mannen…dan zijn wij vrouwen angsthazen hoor!

 5. Oh kakeltje, hilarisch geschreven. Ik ben niet preuts maar je voor wildvreemden uitkleden, al is het voor het goede doel, is ook niet mijn favoriete bezigheid hoor 😉

 6. Whaaaa echt iets voor jou, zie het al helemaal voor me.
  Ik ben in Turkije lekker helemaal gemasseerd, maar ook daar ging de top van mijn bikini uit. Ik kreeg ook een handdoek(je), paste net.
  Volgende keer moet je je meer ontspannen hoor, want het is namelijk echt super.

  ps bedankt voor je lieve kaart en die bij mijn vader heb ik voorgelezen xxx

  • @ Ha Es! Graag gedaan. De tweede keer ging het al ietsje beter…

   @ Tilde: ik wilde niet meteen schrijven naar welke man ik ging. Liever wikkelde ik er nog wat doekjes om 🙂
   Haha, die grote slips van de Hema zitten super. Kan ik je van harte aanbevelen!

   @ Sir Hulk: je hebt helemaal gelijk. De masseur vertelde precies hetzelfde over dat gevoel en verstand op een lijn moeten komen te zitten 😉

   @ Novelle: inmiddels kan ik er zelf ook om lachen!

 7. Om die knop in je kop!
  Naakt is giga heerlijk!
  Gewrijf over je lijf……………………SUPER!

  Volgende zin heb ik moeten leren uit de psychologie; “Als gevoel en verstand op één lijn zitten, dan pas kun je een beslissing maken”.
  Denk zomaar dat die zin voor jou van toepassing is op het geschreven verhaal.

 8. Ik denk dat het véél makkelijker was geweest als dit personage duidelijk was geweest in het begin wat wél en wat níet aan te houden.
  Al dat gedenk erover en aan-ge-pas maakt het lastig.

 9. Nou, als de man met de sympathieke ogen ‘gaat ‘t?’ gaat vragen zou ik het ook infuus krijgen. Hij moet zich toch voor kunnen stellen dat je daar niet he-le-maal lekker ligt. Maar ja, wat moet dat moet. Hopelijk was je aan het eind toch stressvrij, want dat is natuurlijk de bedoeling van zo’n therapeutische massage 😀

 10. Mijn eerste reactie was ‘floep’ weg. ) Dus nu maar een ander…..Ik wist niet dat in deze “verlichte tijd ” ( nu alles mag en alles kan ) er nog dames met gene waren. Goed zo Mirjam, een goed punt en een bank naar voor. Toen ik jong was , was veel taboe en heel veel gene. Dat was toch wel een beetje beter dacht ik zo.
  Maar dat van die ‘grootmoederonderbroeken ‘ daar geloof ik niets van , die vind ik nergens voor mij zelf. Niet dat ik mij moet behelpen met zo een’ string ‘ of hoe ze dat dingske ook noemen. Maar toch zitten die onderbroeken van tegenwoordig niet gemakkelijk.
  —-In het begin toen ik las moest ik toch wel even nadenken bij welke mijnheer Mirjam nu terecht gekomen was. En ha ja zo een massage doet wel eens deugd nietwaar ! !

 11. Kakeltje, wat ben je blue! Die man ziet tientallen blote dames per dag. Je kunt nu eenmaal geen ingepakte vrouw masseren.
  Moet je je snel overheen zetten, hoor. Er is écht een verschil of je je uitkleedt voor iemand in de gezondheidszorg of voor een potentiële lover.
  Janny

 12. Hup! Naar de sauna! Of naar het naaktstrand! Daarna valt zo’n massage best mee, want daar hou je er tenminste je grootmoeders onderbroek nog aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *