Kinderarbeid

Huiswerk? Ze heeft wel wat beters te doen. Facebooken bijvoorbeeld, of chillen, iets bakken, alle herhalingen van Glee kijken, iets afspreken met met vriendinnen, of shoppen tot ze dropt.
Luid ventileert ze haar ergernis: ‘Hierzo, moet je zien, het grenst gewoon aan kindermishandeling! Acht toetsen deze week, waarvan er eentje meetelt voor mijn examen. En dan nog een berg presentaties, werkstukken en boekverslagen die ik moet maken of inleveren. Het is een grof schandaal!’ roept ze getergd. En echt, het kan niet anders of ze houdt hier geestelijke schade aan over.

Elke keer wanneer ze de kastdeur opentrekt, gaat begeerte met haar op de loop. Zie toch eens al  die prachtige DVD’s die ze voor haar verjaardag gekregen heeft…nog helemaal geen tijd gehad om ze af te spelen. Haar humeur verslechterd en ze ontsteekt in een oerdrift.
Ik zucht. Diep.

‘Nog vier weken knallen,’ monter ik haar op, ‘en daarna heb je acht weken vakantie. Acht! Je vader doet daar een moord voor.’ Ik mompel nog iets over “laatste loodjes” maar ze hoort me al niet meer. Met veel kaboenk-boenk stampt ze de trap op naar boven, en verschanst ze zich in haar kamer. Als ik een half uurtje later voor haar deur sta, blijkt duidelijk dat mijn komst niet op prijs wordt gesteld…

18 gedachten over “Kinderarbeid

  1. Ja dat heet puber geloof ik.. En een duidelijke boodschap.. Ach het komt allemaal weer goed geloof me en als je ze dan dat papiertje hebben gehaald dan zijn ze weer blij.

  2. En dit mag je zomaar op je blog zetten?? Als ik tegenwoordig ergens een foto van wil maken, roept ze: je gaat dit NIET op facebook zetten hoor!!!
    Hahahaha.

  3. Hahaha, zoiets hangt hier nog net niet op de deur maar oudste heeft laatst wel een instructie gemaakt die op haar kamerdeur hangt. Bij die en die gelegenheid (daar doet ze dan een paperclip voor) mag je wel of niet binnenkomen, moet je wel of niet kloppen of moet je gewoon maken dat je wegkomt).
    Oudste heeft nog maar vier dagen school. Dan een week brugklaskamp en dan een week niks (of ja, boeken inleveren en rapport ophalen). En dan is het zomervakantie.

  4. Mirjam… en het gaat maar heel langzaam weer over. Je bent zo tien jaar verder, je denkt al aan je AOW en dan nog zijn ze lichtelijk dwars. Rot op is een geuzenterm geworden. Wat lul je nou, mens en wat weet jij daar nou van… komt al dichter in de buurt. Het beste kun je ze maar meteen op hun kamer inmetselen want het is niet te doen allemaal. Arme kakel, zie ik daar grijze haren?

    • @ Plato: grijze haren? Ja, wrijf het er maar in, hoor. En tussen nu en – pak ‘m beet – twintig jaar is onze AOW uit zichzelf allang verdampt. Maar voorlopig zit ik nog steeds bovenop de tafel en Kind eronder 😉 Je inmetseltip houd ik voor de zekerheid maar achter de hand…

  5. Hier van hetzelfde laken een pak, met uitzondering van het briefje op de deur (want ze zit altijd aan de keukentafel te leren).

    Wat me wel opvalt is dat het hele schoolgebeuren er sinds mijn middelbare schooltijd niet eenvoudiger op geworden is. Krijg sterk de indruk dat zij het vele malen drukker heeft dan ik indertijd.

  6. oeps mijn reactie ging zo maar de lucht in. Ik zal verder gaan.
    ( dat men zou denken dat je een beetje overdrijft. Maar ik geloof je , ik ken dat!!!!!
    )

  7. Ja het is een tienertje heé. En dat duurt nog wel een drietal jaartjes. We weten er alles van. Heeeeel jang geleden.
    En is het opstandig zijn niet tegen de school, Och dan is het weer wat anders. Wacht tot de jongskes in haar leventje komen !!! En het liefdesverdriet de kop opsteekt. Niets erger dan dat .;-(
    Maar het gaat allemaal wel over. Sorry maar ik moest er toch wel even mee lachen hoor. Je schrijft het zo duidelijk , dat men zou denken da

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *