Veel kommer, geen plezier: je leest het hier (2)

‘Gaat het, mam?’ vraagt Kind. Omdat ze het antwoord al weet, zegt ze: ‘Hier heb je een glaasje water. Staat om de hoek.’ Ik beweeg met mijn arm als dank, en ga verder met de bestudering van de binnenkant van de toiletpot. Wat later ga ik op de trap zitten. Er wil nog meer naar buiten en de trap is de kortsteroute naar het toilet.

Kind komt de trap afhollen en slaat haar badjas om me heen.
’Dan heb je ’t niet zo koud,’ zegt ze moederlijk. ‘Als je nog iets nodig hebt, moet je me wel roepen, hè.’ Ze zegt het op een toon dat ik het niet in mijn hoofd hoef te halen het niet te doen.

Niet veel later houd ik het voor gezien. Tandenpoetsend kijk in de spiegel en kom tot de teleurstellende conclusie dat overgeven mijn uiterlijk niet ten goede komt: mijn anti-aging dagcreme doet by far niet wat het belooft, mijn ogen zien eruit alsof ik aan Myxomatose lijd, en mijn rimpels lijken wel greppels. En dan heb ik het allee nnog  maar over de buitenkant.

Kind loopt met me mee naar boven. Ze pakt een emmer uit de douche en stopt er een plastic zak in. ‘Als je nou toch nog moet overgeven, hoef je de emmer niet schoon te maken,’ zegt ze, terwijl ze het emmertje naast mijn bed zet.  Daarna pakt ze nog een extra deken uit de kast, legt die over mijn dekbed en stopt me in. ik krijg een dikke zoen toe.
‘Truste mam.’
‘Bedankt lieverd.’

Ongelofelijk, denk ik, zo’n door de hormonen aangedreven puberKind is toch meer waard dan de hoofdprijs in de Staatsloterij.
Morgen ga ik dokter House mailen. Je weet wel: die dokter die zijn vieze zakdoek (link) terug wilde.  Somber gestemd staat mijn beluit vast: ik stop met de hogere dosering gelukspillen. Ze komen mijn maag neus uit.

20 thoughts on “Veel kommer, geen plezier: je leest het hier (2)

 1. Je gelukspillen blijken niet echt veel geluk te brengen zo te lezen.
  Het lijkt wel of ze eerder tegen je dan voor je werken.
  Maar wat een vreselijk lief kind, sluit me bij de andere aan dat is de beste gelukspil die je hebben kan. Ooit aan iets homeopatisch gedacht trouwens???

 2. Wat een liefje, maar ook nog ,wát een praktisch kind !
  Tja , ik lees hier nog te kort om het verhaal achter de “gelukspillen” te kennen ( ik neem aan antidepressiva) maar tijdens dit soort dagen word je er dus zéker niet gelukkiger van !
  Ik hoop dat je snel weer opknapt en natúúrlijk is er ergens diep van binnen bij je een plekje geluk door die lieve zorgzame dochter ,beterschap!

 3. Luister en Huiver.

  De meesten van ons weten dat stressvolle gedachten of negatieve gedachten van invloed zijn op onze stofwisseling.
  Chronische stress ( depressie ) e.d. leidt o.a. tot een toename van ongunstige bacteriën.
  Gloeinde, gloeiende!
  Nu het trucje, hoe meer ongustige bacteriën hoe meer depressie en angstige stemmingen.
  Omgekeerd werkt het ook, hoe meer gunstige bacteriën hoe beter de stemmingen.
  Nu is onderzocht, dat een stof TRYPTOFAAN genaamd de gunstige bateriën laat groeien t.o.v. de ongunstige.
  Deze stof zit ondermeer in melk.
  Vandaar dat de oude oerkreet, een glas warme melk voor het slapen gaan de nachtrust ten goed komt.
  En anders zou ik dit verhaal eens onder die OUWE dr. House zijn neus wrijven.
  Gloeiende, gloeiende.
  Misschien dat je op internet meer kunt vinden over deze stof?

  Want ik heb er een gloeiende, gloeiende hekel aan dat ze zomaar met een Lieve Kakel aan het sollen zijn!
  Ze zijn gewaarschuwd, vertel het ze maar?

  • @ Sir Hulk: bedankt voor de info. Ik heb ff zitten googelen en zal een kopietje meenemen naar Dokter House. In principe is de beste man overal voor de porren. Ik houd je op de hoogte!

 4. Mirjam wat een schatje is je dochter.Ik heb er ook zo eentje , maar ze is ouder. Je weet wat je aan een dochter hebt.—
  Misschien die gelukspillen wegkieperen.Zulke bijwerkingen doen meer kwaad dan goed.——Eens vragen aan die lieve dokter iets milder te geven. Wat je nu hebt ,die zijn voor zware gevallen. En zo ver is mirjammeke zeker nog niet. Zou het kunnen dat er stilaan een midlifecrisis zit aan te komen? Dat begint soms alvroeg zijn stekels te laten zien. Moed houden meiske, het gaat wel oven.

  • @ Tilde: de midlifecrisis heb ik lang en breed achter de rug (als ik ‘m al gehad heb…) en stekels heb ik mijn hele leven al gehad 😉
   Maar ik houd er zeker de moed in.

 5. Hè, daar springen me de tranen toch van in de ogen, zó lief van je puberKind. Maar erg vervelend die bijwerkingen van de gelukspillen, zeker omdat je daar dus helemaal niet gelukkig van wordt … beterschap en suc6 bij dr. House!

 6. Zooooo lief he? Net als dat er hier een handdoek klaarligt als ik door de regen heen en weer moest fietsen om m’n hoofd een beetje droog te deppen en de poort wagenwijd open staat zodat ik niet langer buiten hoef te zijn dan nodig is.

  Pfff, daar wor ju dan ook niet vrolijk van op deze manier, van die gelukspillen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *