Blij van pillen??

NOT. Klotedingen waren het. Die dronkenschap was nog de minst ergerlijke bijwerking.

Toch besloot ik me te concentreren op de voordelen die ze beloofden: wegtrekkende regenbuien, opklaringen, en zonnige perioden. Ook zou er een gewichtstoename volgen. Elke ochtend mocht ik zo’n pil innemen. Bofte ik even.  Maar doen waar ze voor bestemd waren? Ech nie.

Ik bleef dapper mijn dal een vallei noemen, maar zakte steeds dieper in de put. Zo diep, dat ik de rand niet meer kon zien. En ik kreeg zin iemand te vermoorden.  Mezelf. En dat wilde ik niet, want er valt genoeg leuks te beLEVEN. Heus: het lag aan  die pillen. Ik mailde dokter House en hij zei dat deze bijwerking een kans van 1 op heel erg veel was. Waarom heb ik dat niet bij de Staatsloterij?

Ik kreeg een ander medicijn. Het voelde als een soort tombola: de “altijd prijs” waren de bijwerkingen. Deze keer zou het feest worden, want – sodemieters! – de pillen zouden me energie geven. Het leverde inderdaad bergen energie op. Wat denk je? Kon ik er niet van slapen! Ook niet toen ik met behulp van een schaar een andere dosering probeerde te vinden.
Geen idee hoe het nu verder moet. Uitgerekend Juist ik die niet van rust houd en altijd geweigerd heb me bij vermoeidheid neer te leggen, heb nog amper energie een stap te verzetten. En de depressie slurpt al mijn natuurlijke vrolijkheid op.

Aangenaam:
Geen rookgordijnen meer. Nu weten jullie wie hier achter de knoppen zit: Kakel, een mens met haken en ogen, getrouwd, Kind Roos, 2 konijnen, kleurloos, emotioneel, een ochtendhumeur maar dan heel de dag,  onhandig, en een rusteloze en nepkoffie dirnkende snelkookpan: geef een tikje tegen mijn ventiel en ik loop sputterend leeg.
Letters kruipen waar ze niet gaan kunnen. Ik klim weer ouderwets in de pen. Wordt het je allemaal teveel, dan klik je gewoon weg.

 

 

26 thoughts on “Blij van pillen??

 1. Truttebol, ben ik door omstandigheden even van weblog weg… krijg ik bij terugkomst een batterij verhalen over me heen. Dat had ik niet verwacht. Ik zit hier helegaar te shaken.

  Maar alle gekheid op een ehhhh… stokje (vreemde uitdrukking, wie heeft die bedacht?)… ik ben blij dat je er weer bent. Sterker nog… je bent meer dan ooit aanwezig.

  Je weet toch dat ik de onbetwiste nummer één van je fanclub ben he?

 2. Na mijn vakantie als eerste je weblog aangeklikt en ik zie meteen een rijtje berichten en denk simpel het gaat weer goed met Mirjam, ze schrijft weer maar zo lezend gaat het nog niet zo goed met je. Maar toch blij dat je de pen weer gepakt heb. Ik kan je echt geen advies geven over pillen en dingen. Zelf kreeg ik ooit ook rustgevers na mijn scheiding toen ik een beetje doorgedraaid was maar ik ben zo’n schijterd dat ik ze niet in durfde nemen en toen op een nacht dat ik me weer zo klote voelde ze allemaal door de plee gespoeld heb omdat ik bang was dat ik ze allemaal tegelijk in zou nemen. Pff het leven is soms niet makkelijk. Maar hoop dat je toch heel langzamerhand 3 omhoog 2 naar beneden toch weer omhoog kruipt……. en blijf schrijven natuurlijk want ik miste het wel…

 3. KAKEL…………….HALLO !
  OEHOI MIRJAM………KOM JE BUITEN SPELEN?
  Gaan we verstoppertje of……..doktertje!
  Dan ga ik jou vertellen
  Er zijn ook pillen
  Die wel goed willen

 4. Welkom terug Kakel! Met al je ups en downs, want die horen nu even bij jou. Maar hopelijk niet meer voor lang, want Sonnetje wenst je toe dat ze snel begrijpen welke pillen voor jou wel de juiste zijn!

 5. Kanjerin ben je! Ik klik niet weg, ik blijf (zo af en toe) lezen en reageren.

  Ik ben ook weer begonnen maar heb toch vooreerst de reactiemogelijkheid weer gesloten. Ben nog te moe.
  Liefs, Geesje. Mirjam blijf kakelen hoor meis!

 6. Hartstikke blij om je weer te lezen, al is het niet louter vrolijkheid. Weet je, dat is het echte leven toch ook niet? Je bent fantastisch met ‘de pen’. Gebruik dat dan ook om alle narigheid van je af te schrijven. Enne…. wegklikken…. no way. Het komt goed. Ik weet het zeker. Extra dikke welkom-terug-knuffel. x

 7. Ha meis, goed dat je de pillen aan de kant hebt geschoven. Misschien maakt het de tocht omhoog iets zwaarder maar het uitzicht is wél helderder.
  Kop op, Mirjam, aan alles komt een eind!!
  Janny

 8. niks weg te klikken kakeltje,

  schrijf het maar van je af, vrowuke,
  en geef de hoop niet op,

  weet ik je te vertellen dat alle riviertjes van hoop jouw kant opstromen naar het dal toe,
  dus ehhh…..
  hou vol wijffie,

  het komt goed,
  ‘k voel het aan mijn klaprozenwater.
  say Yes….

  xxx

 9. Há… dát is gezellig en néé ,natuurlijk wordt het me niet veel !
  Als jij je ellende zó humoristisch kan beschrijven kun je wat mij betreft entreegeld gaan vragen hoor !
  Nou ja … zolang je géén aut. incasso eist want dat weiger ik …,
  o ja , en ook niet via internet betalen want dat weiger ik óók !
  En zo lang ik maar niét hoef te pinnen want dat wei….. eh …wie is er hier nou eigenlijk een beetje vreemd ? Jij of ik 😉

 10. Fijn dat je in ieder geval weer schrijft. Het zijn rotpillen omdat ze de verschijnselen in het begin sowieso allemaal erger maken, maar bij jou duurde die fase dan wel erg lang.
  Kop op lieve Kakel! Ik hoop dat je binnenkort niet zo’n mistig uitzicht meer zult hebben… Blijf schrijven, wij lezen (lees luisteren) wel hoor!
  Dikke knuffel, Trees

 11. Dat je weer in de pen klimt lijkt me een goed teken. En je blog is juist bedoeld om dingen te (be)schrijven uit jouw leven. Dus niks geen mooi-weer-verhalen, wij willen de waarheid! Ochtendhumeur of niet … 😉

 12. Zo herkenbaar, bij mij kan ook nooit eens iets normaal. Zweert iedereen bij een bepaald produkt dan weet ik bij voorbaat al dat het bij mij niet werkt. En inderdaad….*zucht*.
  Blijf maar van je af schrijven!

 13. Hè jasses, Kakel. Wat een narigheid allemaal. Die rotpillen bieden maar zelden een oplossing. Schrijf het zo veel mogelijk van je af en ga dagelijks even uitwaaien. Heel veel sterkte!
  Liefs uit Vlaanderen.

 14. Toch een wijs besluit, de draad weer oppakken. En de wens blijven koesteren al het leuks wat er is te willen blijven beLEVEN. Goed bezig! Rookgordijnen maken de boel maar mistig. Laat het maar eens even heel goed doorwaaien, wie weet is er een een frisse bries bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *