Twintig jaar en één maand.

Ik ben getrouwd. Al ruim 20 jaar met dezelfde man. Dat schijnt tegenwoordig een prestatie te zijn, maar ik kan je verklappen: het ging vanzelf. Het is ook zo’n gebruiksvriendelijke kerel: hij negeert mijn nukken, laat me shoppen till ik drop, ik mag/mocht met andere mannen racefietsen, en halfnaakt op de tafel bij de masseur liggen. Hij is lief, heeft zweetvoeten, eet elke avond zijn bord leeg, wat ik ook gekookt heb, snurkt, heeft een oeverloos geduld, ik krijg ‘m maar niet op de kast, wappert met zijn handen in het huishouden en ruikt altijd naar roosjes behalve soms.

’t Is wel een deeltijd huwelijk hoor, want meneer Kakel is ook een beetje getrouwd met het werk.

Thuis denkt hij dat hij – net als op het werk – de baas is, en gedraagt zich regelmatig als haan tussen de kippetjes. Kind en ik laten hem zoveel mogelijk in die waan, kijken elkaar aan, knikken ja naar hem en doen vervolgens nee.

Nee hoor, die twintig jaar en een maand: een fluitje van een cent!

25 thoughts on “Twintig jaar en één maand.

 1. Kakel, van harte gefeliciteerd, manlief uiteraard ook. Wat een makkelijk man is dat zeg. Hij is volgens mij nog makkelijker dan ik ben; En ik ben ook altijd zo mak(kelijk) als een lammetje (Maria zou nu even kuchen vrees ik, maar dat zijn details).

  Ik wens voor jullie dat er nog een jaar of veertig in goede gezondheid mag bijkomen. Zeg nou zelf, dat is toch een mooie wens he? Begin er maar meteen mee 🙂

 2. Bij geheel kan ik je log hier beamen met ‘ik ook’ op 2 verschillen na
  1) wij zijn over 2 weken 29 jaar getrouwd
  2) mijn man eet alles dat hij zelf op tafel zet (ik kook nooit nl)

  Wat boffen wij (jij en ik dus) he????

 3. Gefeliciteerd, plak er nog 20 jaar aan vast…….. Zelf ben ik na 35 jaar gestopt, dat is ook niet altijd makkelijk maar in mijn geval beter dan voor die tijd….

 4. Klinkt als de ideale man, ook het doorgestreepte gedeelte 😉
  Zelf hou ik het ook al 25 jaar ‘vol’ met dezelfde topper. Overigens gaat het bij ons niet altijd vanzelf …;-)
  Gefelicteerd en nog minstens 20 gelukkige jaren erbij!

 5. ja zéker , dat is het hoor ,kijk maar eens om je heen !
  Maar ja , een “deeltijdhuwelijk” is natuurlijk éigenlijk vals spelen , ben je dus véél korter getrouwd waarvan hij dan óók nog een deel slaap , anders kanienietsnurken hé !

  Nee hoor gefeliciteerd met deze geweldige combi ,ik weet er álles van … mijn Henk is aan jaar 52 begonnen met dezelfde snurkster 😉

 6. Ha, over 4 jaar en 11 maanden is het groot feest! Dat feestje hadden wij 1 jaar, 4 maanden en 2 weken geleden. Dus nog effe volhouden maar zo te lezen gaat dat wel lukken. Oh en voor ik het vergeet, gefeliciteerd natuurlijk!

 7. Hoi van harte gefeliciteerd met die geweldige man van je. Wat heerlijk he zo een rots in de branding.
  Ik zou je graag een mail willen sturen maar t lukt me niet om je mailadres te krijgen. Ik wil je vertellen over mijn medicijngebruik en dat t bij mij wel redelijk werkt. Mocht je interesse hebben; sb125104@telfort.nl liefs en veel sterkte.

 8. Met enige fierheid mag ik het wel zeggen. Ik ben 49 jaar getrouwd geweest. Ook altijd met dezelfde man. Spijtig 2 weken voor onze 50st verjaardag is hij overleden.Dat is 16 jaar geleden. Het was een goed huwelijk. Vol liefde en begrip voor elkaar, en elkaars kleine kantjes. Die we toch allemaal hebben.

 9. Gefeliciteerd en als je er nog eens zoveel jaren aanplakt ben je bijna waar wij zijn! Bijna 42 jaar met dezelfde man, pffff. Met ups en downs hoor, want overal is wel eens wat. Maar ik zou hem voor geen goud willen missen!
  Succes Kakeltje 😉

 10. Heerlijk te lezen… ik denk dat een huwelijk/relatie een kwestie is van geven en nemen. Wij zijn 31 jaar bij elkaar waarvan 22 jaar getrouwd. Niet altijd zonder strubbelingen, maar ook dat hoort erbij, níet? Fijne dag vandaag!

 11. Van harte gefeliciteerd!
  Vorige week tijdens een wandeling kwam ik ook een moeder tegen van een oud-leerling, na hoe gaat het, vroeg ze nog steeds bij elkaar?
  Ik was ff helemaal verrast, Meneer Williams en ik zijn volgende week 12 jaar getrouwd en 14 jaar samen, ze vond het een unicum…ik dacht ook het wordt al bijzonder gevonden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *