De boom in!

 

De kerstboom staat, en ’t is net of dat ding niet weg is geweest.

Onze boom komt niet uit een bos maar uit een doos. Uitvallen dat kreng, níet normaal! Daarbij wordt de boom een tandje geholpen door Bella. Mevrouw Konijn kan er geen genoeg van krijgen  onder de boom door te “tijgeren.” Ze loopt daarbij steeds met haar dikke billen tegen de onderkant aan en dan regent het naalden. Bella houdt van snaaien, dus zet  ze steeds weer haar tanden in de boom.

Ze kan maar niet  geloven dat iets groens zo vies smaakt. Elke dag is het raak: ze neemt een hap van een dennentak, kauwt op de nepnaalden en…bah, nog viezer dan peentjestaart! Mokkend bedelt ze om een brokje om de vieze smaak weg te werken. Gebeurt dat niet snel genoeg, dan blijft ze in haar woede zitten en duwt ze met haar neus net zolang tegen een kerstbal, tot die – pats! – van een tak valt.

Toen we de kerstkransjes uit het zakje haalden, was Bella er als de kippen bij. Begerig hangt ze erbij in de buurt. Nu staat ze telkens kwijlend op haar achterste poten, maar Kind en ik hebben het lekkers  expres hoog gehangen.

Helaas heeft Bella ook nog een enorme liefde voor kabels en snoeren. In een onachtzaam ogenblik zette ze haar tandjes in het lichtsnoer. Het had weinig gescheeld of we hadden geroosterd konijn kunnen eten, óf Man had Bella gewurgd met hetzelfde snoer. Om problemen te voorkomen, hangen alle lichtjes nu een meter boven de grond. Logischerwijs is de onderkant van de boom leeg. Zie je het voor je? Wij wel.

Cadeautjes onder de boom? Laat ons niet lachen. Bella duwt alle pakjes als een sneeuwschuiver voor zich uit en verspreidt ze over de gehele benedenverdieping. De verrassing waar jouw pakje is aangekomen, verhoogt de kerstpret. Is het te groot om te verslepen? Geen nood: Bella vreet eerst de strik op, om daarna haar tanden in het papier te zetten. Wel zo makkelijk: hoeft de ontvanger zijn cadeau alleen nog maar van de grond te tillen.

Iemand die nog een goed tehuis weet voor een assertief konijn? Ter verduidelijking: het gaat om een oud exemplaar met weinig vet rond de heupen, dus vleesliefhebbers…die kunnen de boom in!

34 thoughts on “De boom in!

 1. Hm, vermoedelijk vinden Held & Boef Bella geen leuk speelkameraadje. Ze vinden het veel te leuk om zelf de nepboom met nepballen aan te vallen 🙁 Voorheen, met de vorige snoezepoezen, had Sonnetje wel een echte boom-uit-het-bos (eh… tuincentrum). De beste oplossing was toen: zet de boom in z’n blootje in de kamer. Als beide katten er een keer flink ingehangen hebben en weten dat de naalden steken in de pootjes, dan is het tijd om de ballen en lichtjes erin te hangen!

 2. Mijn eerste gedachte, toen ik dit las: ach, zet dat beest gewoon op tafel met Kerst.
  Maar ik heb zo het idee, dat dat geen optie is. Ik zou hem dan maar gewoon in zijn kooi laten zolang de kerstboom staat.
  Wij hebben 3 honden rondlopen zonder ook maar een greintje belangstelling voor de boom.:-)

 3. Haha, herkenbaar. En dat is precies de reden dat wij dit jaar een piepklein boompje op een tafeltje hebben. Lichtjes en versiering van top tot pot, helemaal goed.

 4. Bella heet voortaan Rebella!Nou maar hopen dat er nog wat overblijft van de boom en dat miss Bella er niet ziek van wordt.Wel weer reuze geestig verwoord,fijne dagen alvast!!

 5. Ha ha ha!!
  Wij hebben onze eigen Red Bean en Doggie. Beide konijntjes al zo’n 8 jaar oud en nog net zo ondeugend als jullie Bella.
  Hier dus geen kerstboom in huis, ookal lopen de konijntjes niet meer los door het huis (sinds wat incidenten :))

 6. Ja, dat gedrag wekt natuurlijk geen echte Kerstgedachten op, dat snap ik.
  Gelukkig geeft Bruun hier geen bal om een boom, Kerst of niet. En wij hebben nog wel een echte boom, maar het doet hem niets. Toen hij nog een puppie was dacht hij altijd dat die boom er stond om tegenaan te plassen;-)
  Hopelijk krijgt Bella geen last van al die plastic naalden in haar maag.
  Janny

 7. Haha hilarisch weer beschreven maar je wilt hem helemaal niet kwijt ondanks alle lastige dingen. Geen Flappie in de pan voor jou.. volgens mij. Mooie boom hoor ondanks de “lege”onderkant.

 8. Aha jij hebt de zus van konijn pip, van ondergetekende in huis! Die leeft inmiddels in zijn domein de tuin, en waag het niet om het domein daar te veranderen, dan komt killer rabit pip om de hoek kijken!
  Misschien kunnen we ze samen doneren ;-))) als beveiligers of zo !

 9. ik hou niet van geroosterd konijn, hou dat beest dus maar netjes bij jou, Mirjam… 😉
  Trouwens, jullie konijn lijkt verdacht veel dezelfde trekjes te vertonen als onze kleinzoon!

 10. Tjonge, jonge wat een exemplaar. ;-(
  Stop haar maar niet in het schuurtje want je weet wat er met Flappie gebeurde. 😉
  En toch, toch houden jullie van het kleine monster. 🙂
  Wat een heerlijk humoristische schrijfstijl heb je toch.

 11. Geweldig, mijn jeugd heeft boven konijnen dus de draadjesverhalen zijn wel herkenbaar…
  Mooiii weergegeven geschreven, wens je een fijne en vooral veilige kerst met levend konijn.

  x

 12. Jou Bella en mijn Flo(hond 1 jaar) kunnen mooi samen een huis onveilig maken. Dit jaar bij mij geen kerstboom maar een krans aan het plafond. Flo is een slopertje, alles wat los en het liefst ook vast zit.Zij zit nu heel begerig te kijken hoe ze bij het lampjessnoer kan komen.
  Ik wens jullie mooie kerstdagen toe

  • @ Monique: die huisdieren weten ook precies hoe ze het moeten brengen,he? Bella flikt dingen, waar Kind niet mee weg zou komen…
   Dank je, jij ook fijne kerstdagen!

 13. Heeee is dat makkelijk, ik hoef alleen maar copy paste te doen met deze log, wat aanpassingen te doen (namen enzo) en dan heb je mijn verhaal. Overigens dito met onze kat. Alleen kotst die ook nog graag onder de kerstboom. Fijn opruimen (not) want de boom staat op een bepaalde manier ingebouwd en is nogal breed. Kom je dus niet bij. Verschuiven is ook geen optie. Maar ach, het zijn toch zulke schatjes hahaha 😉

 14. Ik wens je alvast fijne Kerstdagen toe, dat moet lukken met Bella want dat beest weet wel voor wat afleiding te zorgen. (ik zag nog wel,heel even een man met een rood hoofd en een snoertje)

 15. Je kunt dat konijn ook gewoon in zijn hok laten. Of in een hondenbench. Geef hem een pol gras en je hoort hem niet meer.
  Maar weer hilarisch geschreven en ik wil wedden dat jij dat beest helemaal niet kwijt wil. Je bent er veel te gek op.

  Heb je de link naar je verhaal bij platoonline gezien. Op de parablog is er al één die bij je gereageerd heeft. Het is even wennen aan de aantallen 🙂

 16. Ha, ha. Ik denk dat als Bella veel van de plastic naalden eet dat dat niet goed is voor haar buikje (lees fataal). In ieder geval kunnen onze katten daar niet tegen. Om die reden zitten de onderste rij takken van onze bijna echt lijkende kerstboom nog netjes in de doos.

 17. Zelfs zo’n nepboom heeft niet het eeuwige leven. Lijden aan chronische plasticmoeheid. En als Bella dan ook nog een pootje helpt is er geen houden meer aan. Even serieus: als ze zo lekker aan die boom en de naalden knaagt: zit er geen gif in dat plastic, want dan
  ben je eerder van Bella af, dan je had kunnen dromen.
  OTR: dank voor je leuke mail!

 18. Haha, wat een konijn zeg. Eentje met gebruiksaanwijzing. Ik sla een rondje over. Heb net een oversekste grasparkiet weggegeven. Eindelijk rust in de (dierloze) tent 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *