Vrijheid in een lapje

ontspannen

Elke week trek ik een lekker ruim model aan. Eentje met flink veel elastiek dat als een hermetische deur alles afsluit. Gek genoeg werkte het averechts: dat ding zat gewoon hopeloos in de weg. Met name om de pols.
Zijn pols.
‘Mag ie ietsje naar beneden?’ vroeg de man.
‘Ja hoor,’ zei ik.
Vroeg ie even later: ‘Mag ie ietsje omhoog?’
‘Doe maar,’ was mijn antwoord.
Als de man ook maar ietsje te enthousiast te werk ging, knalde – pets!-  het elastiek tegen mijn vel.
Wèg ontspanning.

Geef je toch over, zei ik tegen mezelf. Maar je overgeven, hoe doe je dat? Ik had me er al bij neergelegd dat dat niet in mijn hoofd en lijf zat. Niets zo bloot als bloot. Een half jaar geleden sloeg mijn systeem nog totaal op tilt van de weinig kleren die ik hier droeg.

Maar ineens was ik mijn preutsheid zat. Wat kon het me eigenlijk bommen!
‘Weet je wat?’ zei ik tegen de masseur, ‘ik trek ‘m uit,’ voegde de daad bij het woord, en duwde de man  mijn laatste overgebleven stukje textiel in de handen.
Hij stond een moment vastgevroren met de lap in zijn handen, niet wetend wat er van hem verwacht werd.
‘Gooi maar over het kamerscherm,’ zei ik achteloos, maar nee, dat vond hij waarschijnlijk onbeleefd, want hij nam de moeite mijn textiel aan het haakje te hangen.
Kijk, zóveel aandacht had nou ook weer niet gehoeven.

Een kort moment had schaamte mij nog in haar macht, en lag ik met een  hartzwakte op de massagetafel, maar goh, eenmaal bevrijd, was het of er een last van me afviel. En ‘t is zó praktisch… Tijdens de massage heb ik mijn onderbroek niet één keer gemist. Het is blootgewoon!

41 thoughts on “Vrijheid in een lapje

 1. Als je die massages broodnodig hebt is het heel fijn dat die knop nu om is. Kun je eindelijk écht ontspannen. 🙂
  Maar dapper vind ik het wel. 😉

 2. Bij de masseur

  dan lig je daar als grootje in je gewassen blootje
  op de ooit ongezien soepele rug
  de ogen sluit je na nerveus gekuch
  vraagt de masseur:‘heb je zin in een pepernootje?’

  Lenjef 🙂

 3. Nou knap hoor Mirjam, ik zou er ook hartstikke veel moeite voor hebben, maar heb nog nooit massages gehad dus wat dat betreft misschien eens een keer uitproberen 😉

   • Ja, een pak van ons hart…Ze heeft het hartstikke leuk gehad. De tijd gaat zo snel, zegt ze, ze is het alweer bijna vergeten (de aansteller.) Gelukkig hebben we de vuile was nog 😉

 4. Ik vind het nogal wat…Knap dat je dat zo doet. Ik heb een jonge en mooie vrouwelijke huisarts. Ik hoop al zo lang als ze miin arts is dat ik nooit iets krijg waarbij ze zegt dat alles even uit moet.

 5. Ik zit met een grote smile, als fervente saunaganger heb ik minder moeite met bloot, tijdens een massage in de sauna wordt het lichaam trouwens geheel met een grote handdoek bedekt en steeds slechts het te masseren deel blootgelegd .
  Maar voor jou is het een overwinning ….applausje voor jezelf;-)

 6. Ik ken die dingens niet, weet ook niet of ik ze foutloos schrijf. Maar meiske er zijn toch tanga’s of strings te koop. (?) om naar een massage te gaan. Er zijn andere momenten dat je willens–nillens helemaal naakt voor een onderzoeker (dokter) moet staan. Veeeel en veeeel enger gevoel geeft dat.Ik mag er niet aan denken ! !
  Maar hoe je het weer schrijft , Waar haal je het ! !
  Als dat jouw voetjes hier boven zijn , mag je ze me altijd eens uitlenen, met of zonder die madeliefjes.

 7. WAT ENG !
  Gloeiende, zijn er geen grotere letters hier?
  DAT JE DAT DOET?

  Ik ga jou vertelle meisje, in nakie zijn is goe en lekker!

  HHH heeft ooit in een manie op het naaktstrand gelegen.
  Het voelde ZO GOED!
  Totdat er homo’s om mij heen begonnen te springen, daarna ben ik gauw gevlucht.

   • In manie, Mirjam ben je zo gedwongen dingen te doen die je normaal niet zou doen.
    Ik rijd dan zomaar door rode stoplichten omdat zij mij toch (volgens mij) niet kunnen raken. enz. enz.
    Dus ook dat naaktstrand was naderhand wel te begrijpen voor mij.
    Ik denk dat ik alle schaamtes wel voorbij ben?

 8. Ik heb het verhaal van een half jaar geleden ook even gelezen en sindsdien ben je de schaamte voorbij, geloof ik. Maar evengoed vind ik het dapper hoor!
  Weer een mooie om te lezen en te lachen!

 9. Haha, wat herkenbaar. Een keer of tien heb ik ook zo op mijn buik op de massagetafel gelegen. Met een leuke jonge mannelijke fysiotherapeut (die wel mijn zoon had kunnen zijn) achter me terwijl ik daar in mijn blote achterste lag. Was toch echt wel even wennen hoor. Maar daar ben jij nu overheen zo te lezen :p.

 10. Wat een heerlijk verhaal Kakeltje. Ik zie je daar al liggen met hoge rode wangen. En wat een vrijheid dat nu het lapje ook uit is, weg met die preutsheid hoor, de man zal al velen gezien hebben. Je hoeft je toch niet voor jezelf te schamen?

  Wat kan jij toch lekker schrijven met een hoge dosis humor. Ik kom hier graag en vind de layout om te zoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *